Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

Mac Baren Mixture Modern

pipeclubsi

 • Slovenija
 • ***
  Opečen mi jezik
 • 368
Mac Baren Mixture Modern
« u: 20. Siječanj 2009, 00:07 »


Mac Baren - Mixture Modern

U stvari to je nekadašnji Mixture Mild, ali EU zabranom izraza kao mild i light, postao je Modern.

Sadrži: Burley, Virginiju i Black Cavendish; obrada: Air Cured

Duhan u kesici miriše nešto kao nugat i grožđice, slično mnogima. Vlažnost je prava i ljepo se puni.
Puši se dobro, gust dim, malčice vruč, pa se ne valja prenagliti puhanjem. U početku dim je djelovao prazan ali na trećini lule razvio se divan miris nekakve recimo lješnjak kreme sa finim podtonovima. U prostoru ostaje prijatan više vočni i badem miris. To je sve stvar osobnog ukusa i dojma, zato neću puno o aromi. Iako je još uvijek aromatik, taj duhan dopušta da se razvije i prirodni duh duhana, na jedan subtilan manje agresivan način, zato i ne smeta pušačima aromatika pa i nepušačkoj okolini.

Značajno je reći, da je to all-day duhan koji se lako puši i primjeren je i za početnike kako i za iskusne pušače a posebice za one koji su odlučili da pređu iz aromatika na engleske mješavine. To je u stvari bila i moja namjera, jer iako sam ljubitelj aromatika ne mogu da ne probam i cijenjene orientalce i engleze, jer jednom se živi i ne smemo propustiti priliku, da probamo različite stvari.

Slijedeći 'crossover' duhan bit će Mac Baren Original Choice, ali o tom kasnije.

« Zadnja izmjena: 20. Siječanj 2009, 00:18 od pipeclubsi »
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Hell Hack

Odg: Mac Baren Mixture Modern
« Odgovori #1 u: 20. Siječanj 2009, 08:37 »
Mogu reci da je duvan vrlo slab,a sto se tiče room note mislim da je uopšte ne poseduje,tako da sam pustijo da odleži jedno izvesno vreme.Možda ću pogrešiti ali mi se čini da ne spada u Aromatike već kako pise na kesici u High Quality Pipe Tobacco-Room notu ja nisam osetijo :3: :1: :61:

pipeclubsi

 • Slovenija
 • ***
  Opečen mi jezik
 • 368
Odg: Mac Baren Mixture Modern
« Odgovori #2 u: 21. Siječanj 2009, 00:43 »
Jeste aromatic ali prirodni aromatic, bez dodanih moćnih umjetnih aroma. Iako skoro ne postoji duhan za pušenje koji nema nekakvih aroma, bar prirodnih zaslađivaća. Stvar je u tome, da se ne ubije prirodna aroma duhana sa nekim snažnim aditivom kao cherry, vanilla, mango itd. ali se ipak pomogne, da duhan prilikom pušenja otvori svoju punu aromu i miris.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

The Dude

 • ***
  Opečen mi jezik
 • 304
Odg: Mac Baren Mixture Modern
« Odgovori #3 u: 26. Siječanj 2016, 20:47 »
Uz Original Choice najbolji duhan za početnike, slatkoća je prirodna i ne djeluje mi umjetno poput nekih aromatika. Jednostavno odlična mješavina za cjelodnevno pušenje, moja preporuka svim početnicima, ali i iskusnima jer stvarno ne možeš fulat s ovim duhanom.