Piperson

Duhani => Recenzije duhana => Danski aromatici => Autor teme: No.1 - 04. Ožujak 2009, 21:55

Naslov: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: No.1 - 04. Ožujak 2009, 21:55
(http://img171.imageshack.us/img171/9683/unclelouiewhiskey.jpg) (http://img171.imageshack.us/my.php?image=unclelouiewhiskey.jpg)
(http://img171.imageshack.us/img171/unclelouiewhiskey.jpg/1/w1024.png) (http://g.imageshack.us/img171/unclelouiewhiskey.jpg/1/)
Ovaj aromatizovan duvan je mešavina Virginie, Burley-a i Mac Barenovog Cavendisha, a obogaćen aromom škotskog viskija koji mu daje veoma osoben ukus i zanimljiv room note. Naime, duhan kao duhan uopšte nije loš, čak šta više  prilikom pušenja mu aroma nije prenaglašena tako da nema bojazni od prezaslađenosti ili mučnine... Ima karakterističan ukus koji bih mogao opisati kao slatkasto čudan (pa ne znam kako bih to drugačije opisao)... nešto poput arome čokolade koja u sebi sadrži alkohol, kao one rum bombone... samo što nema ukus ruma već viskija (mada lično meni taj ukus ne liči na viski). U svakom slučaju ima punoću ukusa, što smatram bitnim, i kontinuitet arome tokom celog pušenja, dakle aroma nije promenljiva već postojana. Kao što rekoh ima prijatan room note ali nije mnogo težak tako da ne smeta okolini, a ni samom pušaču. Lepo se puši, sasvim solidne vlažnosti tako da duhan gori polako i postojano, te nema bojazni od pregrevanja lule. Ravnomerno sagoreva, čemu verovatno doprinosi osrednja veličina listića. Duhan je pretežno svetle boje, u pakovanju lepo upresovan tako da su mu listići lepo sjedinjeni i kompaktni za punjenje lule. Jačina mu je na zadovoljavajućem nivou, mislim da je prijemčiv i onima koji vole blaže i onima koji vole malo jače duvane. Da ukus mu je malko opor (to je ta reč!), tačnije slatkasto opor što samom duhanu daje odličnu azbalansiranost arome. Toplo preporučujem svakom ko voli aromatike, ali koji ne voli preterano slatkaste arome.
(http://img11.imageshack.us/img11/5236/ulwhisky.jpg) (http://img11.imageshack.us/my.php?image=ulwhisky.jpg)
(http://img11.imageshack.us/img11/ulwhisky.jpg/1/w478.png) (http://g.imageshack.us/img11/ulwhisky.jpg/1/)
Naslov: Odg: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: Dotter - 04. Ožujak 2009, 23:11
Moram priznati da sam teškom mukom popušio cijelu vrečicu. Po meni jedan od najlošijih MB duhana. I whiskey i rum... Sorry, just my opinion...
Naslov: Odg: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: Hell Hack - 05. Ožujak 2009, 08:04
Nažalost delim mišljenje predhodnih forumaša  :24: :60:
Naslov: Odg: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: Dotter - 05. Ožujak 2009, 10:46
Moram priznati da sve te aromatike sa okusom/mirisom ruma, whiskeya, bourbona nikako nisam mogao probaviti... nikad mi nisu sjeli. Osim vrhunske Charlieve mješavine koja je obilno zalivena nekim odličnim rumom i duhan je BOMBA!
Naslov: Odg: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: fubar - 12. Ožujak 2009, 09:55
Naravno da se o ukusima ne raspravlja. samo ga ti pšrži ako ti paše i briga te.

Samo, ja sam odavno počeo izbjegavati u širokim krugovima sve što u nazivu ili opisu ima whiskey/rum/rakija...
Mislim sammo na duhane, naravno. ;o)
Naslov: Odg: Mac Baren - Uncle Louie`s Whisky
Autor: SSEKIR75 - 26. Rujan 2009, 19:06
Ruzan :77: