Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

MacBaren Silver Cube

Karlo

 • Zadar
 • *****
  Opečen mi jezik
 • 481
MacBaren Silver Cube
« u: 11. Svibanj 2016, 20:15 »


Da imamo temu "Koji je najgori duhan kojeg ste ikada pušili?" (ne bi bilo loše pokrenuti takvu temu), ja bih kao uvjerljivo najgori duhan naveo MacBarenov Silver Cube.

Kupio sam ga jer su ga prodavali s popustom (kasnije mi je bilo jasno zašto - sigurno ga nitko nije želio kupiti), a i sjetio sam se da je u češkoj lulaškom časopisu Briar bio naveden kao "duhan godine". Ne znam jel to bila samo reklama ili zaista ima toliko poremećenih lulaša kojima se to sviđa. :facepalm:

Duhan dolazi u kartonskom pakiranju, slično kao Original Choice, ali glatkom, i prvo što mi je upalo u oko bilo je početak prve rečenice u opisu "27 different tobaccos have been blended". WTF Mješavina 27 vrsti duhana? Zašto im je zaboga trebalo miješati toliko duhana? Kao da su izmiješali sve ostatke koje su našli po tvornici, da se ne baci.

Kad sam otvorio vrećicu zapuhnuo me izuzetno snažan miris koji me podsjetio na kokos. Tako jak miris i visoka vlažnost primorali su me da vrećicu ostavim otvorenu par sati kako bi se duhan malo prosušio i izgubio malo mirisa prije nego napunim lulu.

Kada sam zapalio lulu, okus je bio... katastrofa! Pušio sam i razne vrste Tobacco Galerija i Super Valuea koji su svojedobno bili dostupni kod nas, ali ni to se ne može mjeriti sa Silver Cube.
Okus je bio kao da imam puna usta kokosovog brašna pomiješanog sa puderom za bebe, a od 27 vrsti duhana, kojima se hvale na omotu, ne osjeti se nijedan. :riga:
Ni okus ni miris nemaju baš nikakve veze sa duhanom i ma koliko dugo se duhan ostavi na otvorenom da gubi aromu, nema šanse da izgubi dovoljno umjetne arome da bi se mogao osjetiti duhan u svemu tome.
Silver Cube je samo za one pušače koji mrze okus i miris duhana.

Valjda su u Mac Barenu izmiješali sve ostatke svojih neuspjelih eksperimenata sa mješavinama i onda namjerno nasrali toliko umjetne arome da pokriju sve arome umiješanih duhana. Ili to, ili je onaj tko je bio zadužen za doziranje arome pobrkao grame i kilograme.

Sad nakon što sam ovo napisao, baš sam išao pogledati i recenzije na tobaccoreviews.com Mac Baren - Cube Silver i začudo ima onih kojima se to sviđa, ali ima i onih koji dijele moje mišljenje:

Citat:
"This stuff is simply not smokeable, probably was taken from an autumn perfumed pout-pourri. Stay away."

"For some reason, it tasted like baby powder to me. The topping was so overwhelming I tasted no tobacco underneath."


The Dude

 • ***
  Opečen mi jezik
 • 304
Odg: MacBaren Silver Cube
« Odgovori #1 u: 11. Svibanj 2016, 21:41 »
Gledao sam te duhane i prije su mi bili zanimljivi kad sam još volio slatke aromatike, ali sada ih nikad nebi kupio jer mi ne pašu takvi umjetni duhani. Ali tko voli neg izvoli :nezna:

sesapipes

 • ****
  Lulaš prve klase
 • 2.298
Odg: MacBaren Silver Cube
« Odgovori #2 u: 12. Svibanj 2016, 12:01 »
Odlicna recenzija! Kako nema opasnosti, vec duze vremena, da zapalim nesto aromaticno, ovaj eksperiment moze posluziti kao savijet aromaticarima, da ipak puse isprobano....mi "latakijci" nismo u opasnosti. :1:

spori

 • Rijeka
 • ****
  Oblak dima
 • 1.869
Odg: MacBaren Silver Cube
« Odgovori #3 u: 12. Svibanj 2016, 14:11 »
Slažem se sa Brankom odlična recenzija. Meni je previše duhana loše. Aromatici i svi koje sam probao od Borkum Riff duhana. Ima i drugih ali popis bi bio predugačak.
Sporost je vrlina.