Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Akvaristika

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Akvaristika
« u: 19. Veljače 2010, 11:29 »
Nemoj se početi baviti akvaristikom, kaj će ti ovakva rugoba doma...

:1:

« Zadnja izmjena: 07. Travnja 2010, 22:40 od McKurilj »
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Prodajem Plateaux klocnu za izradu lule
« Odgovori #1 u: 19. Veljače 2010, 11:31 »
Espresso?

Mmmm! Obožavam espresso!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
« Odgovori #2 u: 19. Veljače 2010, 11:35 »
Jess! Jucer mi stigao novi aparat za espresso, poluautomaCki, bio sam na korak to toga da kupim potpuno manualni... Jes, onaj sa ruckom ;) za "cijedjenje" kave.... Al neka, doci ce i to jednom. Danas mlinac stize (ako friend ne zayebe)

No da, Domba, ne bi ni mrtav imao takvo nesto doma. A pogledaj ove grozote...
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 19. Veljače 2010, 11:36 »
Odvratno!! Pa kak netko to može imati u čekaoni, ovak gadno i šareno :68:
Keep it simple!

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #4 u: 19. Veljače 2010, 11:40 »
ili mozsa ovako nesto... ma zivi uzas ;-)
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 19. Veljače 2010, 15:55 »
sareno ko selska snajka :13:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #6 u: 19. Veljače 2010, 22:29 »
Dečki, sve to lijepo i krasno-no, kao Å¡to rekoh (a imam iskustva u akvaristici  :1: )-Domba, ako si ikada napraviÅ¡ nekakav akvarijski setup, i kreneÅ¡ tim putem, slobodno se oprosti od hobija vezanog uz izradu lula, jer nećeÅ¡ imati vremena za to!  :13:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 19. Veljače 2010, 22:33 »
Slažem se! Ja sam davno imao akvarij, predivan hobi, ali izrazito zahtjevan. Nakraju sam odustao i svu opremu prodao/poklonio. A da ne kažem da sam najviše muke imao kad sam morao ići negdje na par dana, pa uvijek nekoga moli/davi da se brine o svemu. Ma užas!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #8 u: 19. Veljače 2010, 22:45 »
Slažem se! Ja sam davno imao akvarij, predivan hobi, ali izrazito zahtjevan. Nakraju sam odustao i svu opremu prodao/poklonio. A da ne kažem da sam najviše muke imao kad sam morao ići negdje na par dana, pa uvijek nekoga moli/davi da se brine o svemu. Ma užas!
Potpisujem sve navedeno, a osim toga, love nikada dosta! Sa opremom čovjek nikada ne može biti zadovoljan!  :13:
JoÅ¡ pogotovo Kruno, da ti ne pričam da je čovjeku san-ni manje ni viÅ¡e nego-Morski akvarij!! Pa to je tek rupa bez dna-a ako želiÅ¡ imati koraljni greben-oprosti se i od godiÅ¡njeg!!! (Å¡to zbog slobodnog vremena-kojeg nećeÅ¡ imati, Å¡to zbog abnormalne svote novaca (oprema, živi svijet,...))  :64:
« Zadnja izmjena: 19. Veljače 2010, 22:49 od kovaxx »
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 19. Veljače 2010, 22:59 »
Znaci govoris mi da je jedino rjesenje akvarij (greben s koraljima) u radionici lula? :1:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #10 u: 19. Veljače 2010, 23:03 »
Znaci govoris mi da je jedino rjesenje akvarij (greben s koraljima) u radionici lula? :1:
Hehe, da tako nekako...  :1:
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 20. Veljače 2010, 01:52 »
volim ja podvodni svet, ali brate sa maskom pa u more. mutave kucne ljubimce nesto bas i ne volim (zmije,gusteri, ribe i sl) ali se otislo deeebeeelooo  :59:  :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 07. Travnja 2010, 19:27 »
Apropos akvaristika,evo isecak naseg zidanog akvarijuma.

Istina da je velika odgovornost iza lepog i zdravog vodenog sveta u kucnoj varijanti,ali mi smo veliki ljubitelji i nije nam nikada tesko padalo odrzavati cak i ovako veliki vodeni prostor.
Clanovi nase porodice su vec godinama ovi Papagaji - Parrot fish (vrsta ciklida) sa dalekog istoka.Zaista ne bi smo mogli zamisliti dan bez njih,veoma su inteligentni i prosto postoji jedna telepatija sa njima.
Sa njima zivi i jedna Botija Makrakanta koja je sa svima u dobrim odnosima(pravi diplomata) i voli da deli neznosti u vidu ciscenja krljusti  ovim velikim primercima.
Obicno imamo utisak da nas oni posmatraju a ne mi njih,pa se covek zapita ko je ovde stvarno u akvarijumu :1:.
A kada smo na putovanju imamo automatsku hranilicu koja obavlja opcionalno do pet hranjena dnevno tacno u gram podesivo u razdoblju do mesec dana.
Ima dosta nasih prijatelja koji nisu znali da postoji takva hraniilca pa su lako odustajali od ovog prelepog hobija, fantasticna spravica!

"keep it simple until it gets complicated"

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #13 u: 07. Travnja 2010, 19:31 »
Huh, VRHUNSKI akvarij! Bravo...

OK, hranilica rijesi dio problema, a izmjena vode? Dodavanje novih stvari unutra, drveca, kamenja, pa iskohavanje svega toga prije nego se stavi unutra? Uhh, jako zahtjevan hobi cini mi se....
-

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #14 u: 07. Travnja 2010, 19:48 »
Veliki zidani akvarijum poseduje u svojoj pozadini aktivni filterski sistem,sto znaci da se voda konstantno pumpom usisava iz akvarijuma prolazi kroz petostepeni sistem filtracije sa aktivnim ugljem itd. zagreva na odgovarajucu temperaturu zavisno od vrste riba i vraca se nazad u glavni bazen.Voda se kompletno menja na pola godine  tada se cisti ceo akvarijum mada nije pravilo,zavisno od kolicine riba i nacina hranjenja itd.
Naravno se povremeno doda sredstvo sa omeksavanje vode ,imamo jos po neku hemiju pri ruci ali je ne dodajemo,sto prirodnije to bolje .
Ribama najvise odgovara filtrirana voda koja je dobila vremenom  svoj prirodni sastav koji su one same stvorile i najvise im odgovara.
Ti si verovatno mislio na ove manje akvarije koji nemaj bioloski filter vec jednostepen filter od flisa koj je na maloj pumpi u samom bazenu.

« Zadnja izmjena: 07. Travnja 2010, 23:17 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"