Svi trikovi su manje viÅ¡e otkriveni, al ima par sitnih tajni koje svaki majstor Äuva za sebe.
Ja imam skoro 40godina staru Bosch bušilicu, radi kao urica, takvih strojeva danas više nema. Na njoj imam preklopnik za brzu i sporu vrtnju. S njom je lako.
Dok je sad nedavno bila na mjenjaju ležajeva, kupio sam joj zamjenu privremenu. Neku jeftinjak buÅ¡ilicu za 60kn u Baumaxu. Ona ima onaj prekidaÄ o kojem ovisi koliko će brzo vrtjeti. Å to ga "dublje" stisneÅ¡ vrti brže, Å¡to "pliće" vrti sporije. Jednostavno je, na taj prekidaÄ staviÅ¡ jednu onu vezicu (one koju kad zategneÅ¡ se viÅ¡e ne da otpustiti) i trajno pritisneÅ¡ prekidaÄ do pola. Ako si imalo vjeÅ¡t sa strujom, neće ti biti problem napraviti neki prekidaÄ na njenom strujnom kabelu koja će ju paliti/gasiti, ili ju imati ukopÄanu u produžni kabel sa onim svijetlećim prekidaÄem na sebi (prekidaÄ Ä‡eÅ¡ paliti i gasiti nogom na podu). NIKAKO JU NE IMATI UKLJUÄŒENU U STRUJU A DA NE MOŽEÅ U BILO KOJEM TRENUTKU PREKO PREKIDAÄŒA UGASITI STROJ. Ako se bilo Å¡to desi, ako ti zahvati odjeću ili neÅ¡to sliÄno, gadno ćeÅ¡ se provesti...
Brzinu vrtnje ćeÅ¡ vidjeti sam koja je najbolja, ako ti pali drvo dok ga brusiÅ¡, uspori ju ili brže pomiÄi drvo dok ga brusiÅ¡. Ako je presporo, dulej će ti trajati radovi

A da, ovaj lik koji reže klocne onako iz glave je Mario Grandi (ja mislim), taj ima doma kamione klocni, ako ih i 20 zezne na dan, nikome ništa...