Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

Stiglo novo korijenje sa Hvara

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Stiglo novo korijenje sa Hvara
« u: 24. Ožujak 2010, 22:04 »
evo danas stiglo novo korijenje, za vikend ide na pilenje pa onda dalje na obradu, nadam se da će sve biti OK.
Ako teorija bude držala vodu tj. sve bude išlo po planu do kraja godine klocne su spremne.
Slike su sa telefona pa sorry za kvlitetu.

SSEKIR75

  • Bela Crkva Banat
  • ****
    Oblak dima
  • 1.643
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #1 u: 24. Ožujak 2010, 22:06 »
vidiš da ima :13:

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #2 u: 24. Ožujak 2010, 22:07 »
ima ima ali na kapaljku, a sad ono najteže, priprema, bojim se da nešto ne zaj... :162:

SSEKIR75

  • Bela Crkva Banat
  • ****
    Oblak dima
  • 1.643
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #3 u: 24. Ožujak 2010, 22:09 »
nek je i na kapaljku, ali je all domestic, sto bi se reklo.

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #4 u: 24. Ožujak 2010, 22:12 »
pa to je i bit cijelog posla, probat nešto od domačeg, pa ako ne uspije bar sam probao, ali nadam se pozitivnom rezultatu. :108:

SSEKIR75

  • Bela Crkva Banat
  • ****
    Oblak dima
  • 1.643
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #5 u: 24. Ožujak 2010, 22:13 »
a što ne bi uspelo? :5:

McKurilj

  • Osijek
  • *****
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #6 u: 24. Ožujak 2010, 22:17 »
Odlično!!! Držim fige da sve uspije!!

Ako ti se da poprati sve faze pripreme. Možda za neki tekst.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #7 u: 24. Ožujak 2010, 22:17 »
onu prvu turu nisam još termički obradio, bojim se da mi se ne raspucaju, svaki dan ih vlažim u vrečama, kad ovo raspilim idu u kazan pa kuhanje, onda ćemo vidjeti, tek tad dolazi sušenje na red, a taj dio mi nije baš skroz jasan, jel navodno postoje faze sušenja pa moram eksperimentirat, a to mi se ne sviđa kad nisam siguran u proces. :36:

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #8 u: 24. Ožujak 2010, 22:19 »
Odlično!!! Držim fige da sve uspije!!

Ako ti se da poprati sve faze pripreme. Možda za neki tekst.

Pa evo ovo je početak, pratiti ćemo sve faze na forumu , a ako uspije zasigurno neki tekst i to sa velikim zadovoljstvom.

SSEKIR75

  • Bela Crkva Banat
  • ****
    Oblak dima
  • 1.643
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #9 u: 24. Ožujak 2010, 22:20 »
upaliće, sigurno. što ne bi?

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #10 u: 24. Ožujak 2010, 22:26 »
upaliće, sigurno. što ne bi?
obzirom da si tako siguran sad moram ispunit očekivanja :134:

SSEKIR75

  • Bela Crkva Banat
  • ****
    Oblak dima
  • 1.643
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #11 u: 24. Ožujak 2010, 22:33 »
 :13:

sesapipes

  • ****
    Lulaš prve klase
  • 2.291
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #12 u: 24. Ožujak 2010, 23:54 »
Ako mogu kako pomoci? Bio sam u posjeti kod Mimmo Romea, vidio kako on obradjuje "ciocco". Mislim da je
najdelikatniji dio susenje. Ono sto pukne za vrijeme kuhanja, zdravo djaci, ionako bi puklo, ali ono u
toku susenja je steta.

rodjo

  • Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #13 u: 25. Ožujak 2010, 00:04 »
Koliko vremena kuha klocne, ja namjeravam kuhati oko 12h, nadam se da je to dovoljno, I je li dodavao sta u vodu kod kuhanja?

sesapipes

  • ****
    Lulaš prve klase
  • 2.291
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #14 u: 25. Ožujak 2010, 00:32 »
Mislim da je to sasvim dovoljno, premda sam citao da se kuha i duze. Ne dodaje se nista, nek samo krcka,
vazno je da se ne izvadi odmah, nego tek kad se voda sasvim ohladi.