Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

Baklava kao štrudl

picipl

  • Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 74
Baklava kao štrudl
« u: 19. Prosinac 2013, 21:19 »
Dragi ljudi, evo jedne slastice za nabaciti malo snage i energije!

•   8 žutih debelih kora
•   2-3 žlice ulja za svaku koru
Nadjev
•   0,5 kg očišćenih oraha (najbolje samljeti u mikseru za povrće da budu ne presitni)
•   20 dkg šećera,
•   ½ maslaca (125 grama),
•   1 prašak za pecivo,
•   naribana korica limuna
•   Jogurta light koliko treba da se zamijesi smjesa
Akcija
•   Maslac treba rastopiti
•   Sve sastojke staviti u zdjelu i dobro zamiješati
•   Svaku koru premazati uljem i namazati s jednakom količinom nadjeva
•   Zarolati kore kao za ŠTRUDLU
•   Obavezno prije pečenja narezati štrudlove na željenu veličinu ili rez kao za baklave
Pečenje
•   Peči 35-40 min na oko 170-180 0C
•   Nakon pečenja još jednom prerezati po prijašnjim prerezima
Šerbet
•   Dok se peče baklava kuhati  5-10 min 1 litru vode s 45 dkg šećera i jednim narezanim limunom
Kraj
•   Prohlađenu, još uvijek toplu, ispečenu baklavu polako preliti sa šerbetom
« Zadnja izmjena: 02. Ožujak 2014, 19:05 od picipl »
gušti su gušti

Dotter

  • Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.429
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: ŠTRUKLAVA (baklava kao štrudl)
« Odgovori #1 u: 20. Prosinac 2013, 11:56 »
Mmmm, izgleda odlično!  :36:
Keep it simple!