Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

Peka

Karlo

  • Zadar
  • *****
    Opečen mi jezik
  • 427
Odg: Peka
« Odgovori #45 u: 13. Travanj 2016, 15:26 »
Pitanje za majstore peke...
Kako postignete da ono što pečete pod pekom bude dobro pečeno i s donje strane?
Ja se ne družim dugo s pekom i do sada nisam bio zadovoljavajuće uspješan :nezna:

sesapipes

  • ****
    Lulaš prve klase
  • 2.286
Odg: Peka
« Odgovori #46 u: 13. Travanj 2016, 17:27 »
Ako je peka okruzena obilnim zarom, ne bi trebalo biti problema za tzv. donju stranu. Da bi se bili potpuno sigurni, moze se okrenuti na pola pecenja....to sto se pece. Nemam iskustva s tjesteninom, ali sto se tice onog sto leti, pliva, trci ili gmize, nema problema. :67:

Majka

  • Vodice, HR
  • **
    Peče me jezik
  • 131
Odg: Peka
« Odgovori #47 u: 13. Travanj 2016, 18:15 »
Okrenes meso na 2/3 pecenja...

Poslano sa mog D5803 koristeći Tapatalk

“Well, it keeps my hands busy, and my mouth shut.”
-Exile

Karlo

  • Zadar
  • *****
    Opečen mi jezik
  • 427
Odg: Peka
« Odgovori #48 u: 14. Travanj 2016, 11:33 »
Kupio sam peku krajem ljeta tako da se nisam puno igrao, a u ovogodišnjoj sezoni roštiljanja još ju nisam upotrijebio.
OK, sa mesom sam i namjeravao koristiti takve metode: okretanje, i žar i ispod obruča.

Ali što je recimo sa kruhom? Probao sam ispeči kruh pod pekom. Gornja polovica je ispala savršeno, ali na dnu je ostalo polusirovo, tako da sam morao kruh dopeči u pečnici. Jasno, podloga ispod kruha nije bila dovoljno zagrijana. Ima li i za to kakav trik kojeg bih mogao uportrijebiti u drugom pokušaju?

BTW iako piše "poslano sa mog zahoda...", ustvari sam u kafiću u marini i čekam kćerku da završi s treningom :2:


Poslano sa mog zahoda koristeći Tapatalk