Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

 

Što upravo slušamo?

Breki

 • *
  Bijeli zubi
 • 9
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #345 u: 12. Travanj 2016, 17:44 »

Karlo

 • Zadar
 • *****
  Opečen mi jezik
 • 494
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #346 u: 13. Travanj 2016, 16:03 »
Inače... ako ne ideš na "Brzi odgovor", nego klikneš zeleni  + pa "Odgovor" ili klikneš ispod "Brzog odgovora" na dnu "Pregled"...

Možeš link označiti i kliknuti na gumbić YouTube pa ubaciti video. Ovako:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=R7eMY1Iu_3o" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=R7eMY1Iu_3o</a>

The Dude

 • ***
  Opečen mi jezik
 • 304
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #347 u: 09. Lipanj 2016, 13:25 »
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=mL5MM4-omks" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=mL5MM4-omks</a>

sesapipes

 • ****
  Lulaš prve klase
 • 2.308
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #348 u: 02. Studeni 2016, 17:41 »
The Tiger Lillies "Births, marriages and deaths"...danas su mi bas sjeli...inace band kojeg su kasnih sedamdesetih isli potajno slusati najvece zvijezde rocka, jer su se bojali da ih ne prepoznaju u nekom periferijskom pubu Londona prepunom pijanaca i prostitutki. Za bubnjara Sting je rekao da izgleda kao Joyce za bubnjevima...Odlicne su im operete i obrada Brechta/Weilla. Moja omiljena je "Little match girl"...

sesapipes

 • ****
  Lulaš prve klase
 • 2.308
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #349 u: 10. Ožujak 2017, 13:12 »
Thievery Corporation "Saudade"...zenski vokali, album je "bijou".  :1:

Boka

 • DE
 • ***
  Žuti zubi
 • 703
 • Tko puši, dobar je u duši.
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #350 u: 10. Ožujak 2017, 18:07 »
Iskreno mi je žao što o ovoj temi samo drug Sesa progovara u zadnje vrijeme.
Idemo to promijeniti i upotpuniti!

Kod mene, budući da je dan proljetni fin i zove na razigranost... dobri stari swing sa Artie Shaw & His Orchestra . Divota od glazbe i ideje života. Uz neku finu latakiju (a koja to u konačnici nije?!), neki ugodan, teži whiskey i eto ti ga.  :lula14:

sesapipes

 • ****
  Lulaš prve klase
 • 2.308
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #351 u: 10. Ožujak 2017, 18:24 »
Hvala na razmijeni...doduse u zadnje vrijeme me uhvatila klasika. Ne znam ima li proljece s tim veze (Vivaldi, Schumann etc.), ali u autu mi je "Saudade".

Pavao

 • Rijeka
 • *
  Bijeli zubi
 • 44
 • Lula je način života
  • HKTV
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #352 u: 11. Ožujak 2017, 08:01 »
U posljednje vrijeme najviše slušam dobre stare Pink Floyde. Nabavio sam njihovu zadnju glamurozni box-set "The early years 1962-1975" i oduševio se. Njihova moć inprovizacije je nenadmašna. Vrijedi svake uložene kune. Također gledajući seriju nedjeljom na HRT 1 "Ovo je opera" ponovo me je privukla opera koju sada sa još više razumijevanja slušam. I naravno na samom kraju jako volim jazz pa je i on često na mom repertuaru.
Možda napišem koju recenziju o zadnjem box-setu Pink Floyda uskoro. Ako stignem.

Boka

 • DE
 • ***
  Žuti zubi
 • 703
 • Tko puši, dobar je u duši.
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #353 u: 11. Ožujak 2017, 17:19 »
Bilo bi mi drago o tome čitati poneku i recenziju od lulaša.
Sesa i mene klasika često hvata, trenutno nešto više barok i romantizam. Raspon od Vivaldija do obitelji Strauss.

spori

 • Rijeka
 • ****
  Oblak dima
 • 1.869
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #354 u: 04. Travanj 2017, 12:38 »
Bilo bi mi drago o tome čitati poneku i recenziju od lulaša.
Sesa i mene klasika često hvata, trenutno nešto više barok i romantizam. Raspon od Vivaldija do obitelji Strauss.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sporost je vrlina.

Pavao

 • Rijeka
 • *
  Bijeli zubi
 • 44
 • Lula je način života
  • HKTV
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #355 u: 06. Travanj 2017, 17:02 »
Znam, znam obećao sam a nisam izvršio obećanje. Posipam se pepelom i evo odlučih da napišem recenziju i to kao ljubitelj dobre i kvalitetne glazbe a posebno Pink Floyda a ne kao neki poseban znalac.
Krajem prošle godine grupa je izdala dugo očekivani box-set koji je podijeljen na prve godine stvaralaštva i to od 1965-1972 godine odnosno do izdavanja remek dijela rock glazbe albuma "Dark side of the Moon". Idemo po redu.
1. U prvoj knjižici nalze se raritetne fotografije grupe za godinu 1966. i 1967. U "đepiću" prve knjige između ostalog nalazi se originalni notni zapis pjesme Arnold Layne čije je stihove i glazbu napisao nezaboravni Syd Barrett koga je uništila droga a zamijenio ga je u kasnijem razdoblju legendarni gitarist David Gilmour. Nalazimo ovdje i reprodukciju plakata nastupa Pink Floyda u Commonwealth institute, Queen's Hallu, Cheetah klubu, osvrt iz časopisa DISC na nastup u čuvenom U.F.O. clubu i još mnogo toga. Nešto morate i sami otkriti kada nabavite svoj primjerak ovog vrijednog box-seta. U toj prvoj "knjižici nalaze se dva CD-a, jedan DVD i jedan Blu-rey sa cijelim materijalom koji se nalaze na CD-ovima i DVD-u.
Prvi CD traje oko 52 minute i sadrži najveće hitove grupe iz prve dvije godine stvaralaštva uključujući i pjesmu Vegetable man koja dosad još nije bila objavljena. Dakle prvi vrijedan raritet. Želio bih ovdje naglasiti da su mnoge pjesme u maniri iz ondašnjeg vremena te jako sliče pjesmama koje su tada izvodili recimo Beatlesi. Kad sam prvi puta slušao ovaj CD jedna od mojih kćerki me je pitala zašto slušamo Beatlese a ne Pink Floyde.
Na drugom CD-u nalazi se snimka čuvenog koncerta iz Stockholma održanog 1967. godine. Najveći dojam na mene su ostavile koncertne izvedbe čuvenih pjesama Set the controls for the Heart of the Sun i Interstellar Overdrive. U zraku se osjeća droga i lelujanje ljudi ali glazba je po mom sudu vrlo kvalitetna pogotovo što oni nikada svoje pjesme nisu dva puta izveli jednako u živim nastupima. Drugi CD završava s improvizacijama pod nazivom John Latham. Cijeli CD traje 79 minuta. U DVD-u ove prve knjižice nalaze se spotovi za pjesme s njihovog prvog albuma. I da prva knjižica nosi naslov Cambridge Station.
2. Druga knjižica predstavlja radove grupe iz 1968 godine pod nazivom Germination. I tu se nalazi mnogo memorabilija koje nam zorno prikazuju njihovu okrenutost dizajnu i apstraktnoj umetnosti. Nalazimo u knjižici 1 CD, 1 DVD i 1 Blu-rey.CD nam donosi studijske snimke s gostovanja u SAD točnije u Los Angelesu kao i dva radijska sessiona na BBC-u. Traje oko 1 sat. DVD nam donosi snimke nastupa iz kluba "Tienerklanken" u Brusselsu (Belgija), "Bouton Rouge" u Parizu i jednog festivala u Belgiji. Same snimke nisu bog zna što ali imaju veliku arhivsku vrijednost. Sa 1968.-om godinom završava period gdje dominira Syd Barrett te koji nakon dva-tri mjeseca zajedničkog nastupa s Davidom Gilmourom biva gotovo najuren iz grupe zbog ovisnosti. Grupa će mu uvijek pomagati do njegove smrti prije petnaestak godina a posvetit će mu i čuveni album "Wish you where here" makar to nigdje nije eksplicitno navedeno osim u dokumentarnom filmu koji je snimljen prije desetak godina a koji govori o snimanju toga albuma. Svakako ga preslušajte. Stvarno vrijedi pogotovo u vrijeme svitanja.
3. Treća knjižica nosi naslov Dramatisation i predstavlja rad grupe iz 1969. godine. Uz memorabilije koje vrijedi istražiti (e to će te morati istražiti sami jer ćete samo tako doživjeti veliko uzbuđenje kao i ja) nalazimo opet 2CD-a, 1 DVD i 1 Blu-rey. Prvi CD donosi alternativne verzije pjesama s albuma "More" na kome se nalaze skladbe za istoimeni film, zatim snimke s BBC Radio Sessiona kao i snimku nstupa iz kluba "Paradiso" u Amsterdamu. Trajanje je 78 minuta.
Drugi CD nam donosi snimku s poznate turneje grupe pod nazivom "The Man and the Journey" koji je održan u dvorani Concertgebouw u Amsterdamu 17. rujana 1969. DVD pak donosi djelomične snimke koncertnih nastupa u Royal Festival Hallu u Londonu, Esseneru u Njemačkoj, Forum Musiques u Parizu i Belgiji. Trajanje drugog CD-a je 76 minuta a DVD-a 94 minute.
4. Nalazimo se već u 1970 godini i listamo knjižicu pod naslovom Deviation. I ovdje nalazimo dva CD-a ali i dva DVD-a te neizostavni Blu-rey. Prvi CD donosi odličnu koncertnu snimku, s čuvenog jazz festivala u Montreuxu koju treba pažljivo preslušati, jedne od epskih pjesama grupe koja se nalazi i na istoimenom albumu pod nazivom Atom Heart Mother. Drugi dio ovog prvog CD-a posvećen je opet jednom od BBC Sessiona. CD traje 78 minuta i pravi je užitak u tišini zaklopljenih očiju i u meditativnom raspoloženju slušati tu bezvremensku glazbu.
Drugi CD nam donosi neobjavljene snimke s još jednog filmskog rada grupe za film "Zabriskie Point". To je stvarno raritet.
Prvi DVD donosi nam snimku nastupa iz San Francisca pod nazivom "An hour with Pink Floyd" koji traje 59 minuta a dodan je i samo audio zapis kompletnog albuma "Atom Heart Mother" za ovu priliku pretvorenog u 4.0 Quad Mix. Znate i sami koliko je grupa Pink Floyd uvijek pazila na kvalitetu zvuka te su poznati kao inovatori stvaranja zvuka u vrijeme kada još nismo jednim klikom miša proizveli isti efekt elektronski preko računala. Ah ta stara dobra vremena. Prisjećam se ovdje kako je grupa proizvodila echo efekt. Naime u to vrijeme pjesme su se snimale na velike magnetofonske vrpce pa su oni na dijametralne kutove sobe za snimanje postavili dva magnetofona. Na prvom su snimali pjesmu, pa magnetofonsku vrpcu dovodili do drugog magnetofona i reproducirali je te su tako dobili jeku. Koja ideja! Drugi DVD donosi snimku s "Pop Deux" festivala u Parizu kao i poznati nastup s Rolland Petit Balletom iz Pariza te na kraju nastup iz Hyde Parka u Londonu. Trajanje prvog DVD-a je 52 minute a drugog 80 minuta. Jasno da svaka knjižica ima sakrivene svoje memorabilije.
5. Peta knjižica nosi naslov Reverberation. u njoj se nalaze 1 CD, 1 DVD te opet jedan Blu-rey. CD nam donosi prve verzije čuvene pjesme Echoes pod nazivom Nothing Part 14 kao i još jedan BBC Radio Session sve u trajanju od 67 minuta. Uz nekoliko raritetnih interwieva DVD donosi mnoštvo dokumentarnog materijala što govornih što glazbenih u trajanju od 68 minuta. Na kraju DVD-a nalazi se samo audio snimka već spomenute pjesme Echoes koja je za ovu priliku pretvorena u 4.0 Quad Mix.
6.Približavamo se polako kraju te pregledavamo šestu "knjižicu" u kojoj se nalazi 1 CD, 1 DVD i 1 Blu-rey. CD nam donosi remixanu verziju kompletnog albuma Obscured by Clouds u trajanju od 40 minuta. DVD ponovo dolazi s mnoštvom pravih još neobjavljenih dokumentarnih snimaka s raznih nastupa grupe kao i u izvođenju raznih projekta kao što je ponovni nastup s Rolland Petit Balletom iz Pariza. Tu se nalazi snimka čuvenog nastupa grupe u Pompeiima - Live at Pompeii i to u director cutu a "zabunom" kao dodana je u box-set i CD verzija istog nastupa s odličnim remixom zvuka.
7. Sedma i posljednja knjižica iz box-seta donosi nam 1 CD, čak 2 DVD-a i 2 Blu-reya. CD donosi ponovo snimke s tri BBC Radio Sessiona, dok prvi DVD donosi djelomične snimke nekoliko upečatljivih nastupa grupe iz tih najranijih sedam godina stvaralaštva a završava s filmom "The Commitee" sve u trajanju od 124 minute. Ovaj box set svakako ne bi bio potpun da u njemu ne nalazimo odlične filmove "More" i "La Vallee (Obscured by Clouds)" za koju su Pinkići napisali glazbu.
I na samom kraju! Uz mnoštvo još dodatnih memorabilija u box-setu kao bonus nalazimo i pet originalnih singlica (sjećate ih se?) i to redom Arnold Layne, See Emily play, Aples and Oranges, It would be so nice kao i singlicu s pjesmom Careful with that axe Eugene.
Uf! Konačno sam došao do kraja. Nadam se da se Admin ne će ljutiti na duljinu ovog posta ali tražili ste dobili ste. Šalim se! Nadam se da ste preživjeli ovo čitanje a sada u miru odvojite jedno sedam dana da sve to preslušate i pogledate.
« Zadnja izmjena: 06. Travanj 2017, 17:12 od Pavao »

sesapipes

 • ****
  Lulaš prve klase
 • 2.308
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #356 u: 06. Travanj 2017, 17:40 »
E stvarno iscrpno!Hvala ti! Slusam jos uvijek s vremena na vrijeme Pink Floyde i mogu ti reci da su mi na repertoaru najcesce upravo "early works". Poslije "Wish you were here", stjece se utisak da je cijela "british progressive" muzika skrenula ka popu, naravno, nije to goli i razvodnjeni pop, ali kao da to nije vise to. Mozda su iznimka "Van der Graaf Generator", ali cijela ta scena pomalo se ugasila, a Pink Floydi kao da nisu imali vise sto za reci. U svakom slucaju, mozda cu izazvati koju polemiku, po mom misljenju, tvorac prepoznatljivog zvuka Pink Floyda, nedvojebeno je Syd Barrett. No njegovi solo albumi, nisu boga zna sto, ali kolicina Lsd-a koje je iskonzumirao, uveliko je nadmasila onu koja "stimulira" kreativnost. Svakako bi volio cuti neke od stvari koje se nalaze u kompletu.

Karlo

 • Zadar
 • *****
  Opečen mi jezik
 • 494
Odg: Što upravo slušamo?
« Odgovori #357 u: 25. Studeni 2018, 18:01 »
Evo, neki Johann Sebastian Bach je nedavno snimio nešto novo: ''Sooft ich meine Tobackspfeife''

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=fkgKdVzexsI" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=fkgKdVzexsI</a>

Dobra lula u spotu :lula1: