Hvala vam od srca na pohvalama i podrsci da nastavim dalje sa ovim divnim zanatom.
Rodjo, nemam razloga da lazem, prvi radovi su u pitanju, a kako Dotter rece i sam primecujem poboljsanja kako u oblicima i izgledu lule, tako i u tome sto polako savladavam pojedine tehnike. Prvenstveno sam radio na busenju zarnice i kanala a nakon toga na umetanju usnika. Oblik i proporcije su mi bili na drugom mestu tako da sam oblike radio iz glave a ne po nekom modelu, vise da bih se naucio da koristim razne alate kao i da se upoznam sa samim drvetom i njegovim karakteristikama, raznim tehnikama obrade itd.
Prve dve lule ostaju trajno u mome vlasnistvu, trecu sam poklonio bratu, cetvrta je poklonjena Ssekiru kako bi je on kao iskusan lulas isprobao i ukazao mi na eventualne greske i tako mi pomogao da ubuduce poboljsam svoje radove. Peta ce takodje biti poklon jednom iskusnom lulasu koji ce je isto tako isprobati i svojim savetima mi pomoci u daljoj izradi. Naravno, bice ih jos dosta. Sada mi je preostala samo nabavka jos nekih neophodnih alata i preuredjenje jedne prostorije u stanu u neku manju radionicu i moci cu vise da se posvetim ovom divnom zanatu. Probao sam, video da mi ne ide lose a i ne mogu vam opisati koje mi zadovoljstvo predstavlja izrada lula tako da mi sada povratka nema...