Ne znam da li je pitanje suviše banalno, ali kako sam početnik u pušenju lule, upravo me neke banalne stvari interesuju (a nisam uspeo da nađem baš precizan odgovor)
U pitanju je Corn Cob lula i primetio sam da mi najviše prija ukus duvana koji je tek počeo da gori.
Uspevam da dobro zapalim lulu, tu i tamo pripalim, ne žurim sa pućkanjem i sve u svemu, traje to 20-tak minuta.
Ali, posle recimo 10 minuta, ceo ukus počinje da biva drugačiji od onog početnog i da poprima ukus gareži, pepela.
Pomislim da nije možda duvan već izgoreo, ali pripalim i vidim da ima još
Da li je i ovo stvar ukusa, ili bi trebalo tada negde i prestati, (ne pušiti duvan dokle god ima šta da se zapali) ostaviti lulu da odmori, isprazniti pa početi ponovo?
Ili jednostavno dodati malo novog duvana?
I u skladu sa ovim pitanjem, da li se i vama dešava, kod upušenih lula, da se obavezno menja ukus duvana pri sagorevanju, ili to možda zavisi pak od duvana do duvana?
Zahvaljujem unapred

I da, šta je to "sapun" kada se priča o ukusu dima?
