Sjajno je da se Äovjek toliko potrudio napraviti ovako opsežno istraživanje, i onda to objavio kako bi joÅ¡ dodatno obogatio doživljaj lule cjelokupne lulaÅ¡ke zajednice.
Ovo nisam znao i definitivno ću probati njegovu metodu:
"
When I learned that combustion’s purpose is to heat the surrounding tobacco - and that the burning area itself creates ash, not flavor - I started making sure that the center of the bowl was lit and then, as I smoked down, I pushed tobacco toward the combustion zone. Two things happened: One, my smokes started tasting better and sweeter, and two, my smokes lasted longer."Otkad smo ono raspravljali o paljenju Å¡ibicom - otad nisam taknuo upaljaÄ. A ako je ovo s paljenjem sredine duhana tako dobra metoda

Ovo sam primjetio sa MB Virginijom No1:
"
Greg further explained that because sugars burn at a higher temperature than tobacco, the elevated temperature can scorch the tongue and deprive the smoker of expected sweetness."Meni je to jedan od najslađih virginijskih duhana koje pušim i ponekad, ako se nije oprezan s njim, zna ugristi. A sad, da li je to povezano sa udjelom šećera u njemu ili ne...
"
This makes me wonder how many pipes and tobaccos have been slammed in reviews by pipe smokers who have jumped to conclusions. How many of those horrible reviews we have read on TobaccoReviews.com are artifacts of poor pipe-tobacco combinations?"I u ovome se slažem. Uvijek treba nekom duhanu dati nekoliko Å¡ansi prije nego ga prekrižimo. Definitivno probati u lulama raznih oblika i po mogućnosti u lulama iz razliÄitih materijala (recimo da svakako jedan od njih bude meer ili maslina koja dosta omekÅ¡a duhane).
OdliÄan Älanak, Kruno, svaka Äast!!

Kad naletiš na još štogod ovakvo, samo podijeli s nama!