Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Novosti u svijetu lula

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
Odg: Novosti u svijetu lula
« Odgovori #150 u: 09. Lipnja 2011, 22:11 »
Izuzetno interesantna radnja! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #151 u: 10. Lipnja 2011, 07:04 »
Odličan link!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #152 u: 10. Lipnja 2011, 15:01 »
Former i Eltang su odlučili udružiti umove, znanje, snagu i kreativnost i stvoriti novi brand koji su nazvali "Former&Eltang".
Prva serija lula je skoro pa cijela rasprodana, a ono što je ostalo možete pogledati na Alpascia webstranicama.
Cijene su zaista više nego korektne pa nekako mislim da momci neće imati ni najmanjih problema sa prodajom lula iz ovog novog branda.

http://www.alpascia.com/group.asp?detail=19585

Former&Eltang lule od sada dostupne i kod Bisgaard Pipes shopa.
A evo i još malo zanimljivosti o toj suradnji i lulama proizašlim iz te suradnje:

"The brand-name as such is new but the people behind is certainly not...
A collaboration between Tom Eltang and “Former” has given birth to the “Former&Eltang”-pipes.
To be quite clear, the Former&Eltang line of pipes is not a replacement for Tom’s own line of “Sara Eltang” pipes...
The Former&Eltang pipes are designed by Tom and Former and the basic form turned on a rather interesting shaping-machine that Tom and Former invested in together. Tom and Former are giving all pipes the finishing touch but they will have helping hands on the work between that and the initial shaping of the pipe.
You will find classic “well-known” shapes in the series but also some brand new and quite interesting.
The mouthpieces is a story of it’s own. They are acrylic pieces and probably the best ever seen yet. Tom spend almost one year to find a supplier that was able to match the demands in quality AND design. Tom made exact models in ebonite and would not compromise on the shape and comfort. The result are amazing and very comfortable.
You get a very good pipe for your money in a “Former&Eltang” - try it out, you will not be disappointed...."
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #153 u: 13. Siječnja 2012, 11:02 »
Nije neka novost, ali možda nekima i je...pogledajte, djeluje mi kao dobra fora za sve koji se žele okušati u blendiranju.

http://pipesandcigars.com/fusionlab.html
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #154 u: 13. Siječnja 2012, 11:04 »
Super je zamiÅ¡ljeno ali sam vidio da su ljudi blendali strahote poput "Peanut butter and Jelly..."  :1:
« Zadnja izmjena: 13. Siječnja 2012, 11:07 od Dotter »
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #155 u: 14. Siječnja 2012, 19:17 »
To sto je neko miksao strahote  - no comments. Svaceg ima u bozijoj basi.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #156 u: 09. Ožujka 2012, 08:44 »
Nije baš neka vesela vijest...

Pipesmagazine je objavio vijest da je nizozemska tvornica Royal Pipes Elbert Gubbels & son, koja proizvodi Big Ben, Porsche Design i Hilson lule bankrotirala.
Tvornica je postojala od 1870. godine, vidjeli su svakakvih teških vremena, ali ova posljednja ekonomska kriza ih je dokrajčila.

Å teta...  :3:

http://pipesmagazine.com/blog/pipe-news/maker-of-big-ben-porsche-hilson-pipes-declares-bankruptcy/
Keep it simple!

nenad

• Zemun, Srbija
  • *
    Bijeli zubi
  • 9
« Odgovori #157 u: 09. Ožujka 2012, 13:02 »
Žalosno. Meni je pre par dana stigla njihova lula iz serije Royal Dutch izdata povodom dobijanja statusa Royal negde oko 1970. Ina?e odli?an nekoriš?en Flame grain star oko 40 godina i kupljen na eBay- u za tri?avih 29 dolara.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #158 u: 09. Ožujka 2012, 13:03 »
Žalosno. Meni je pre par dana stigla njihova lula iz serije Royal Dutch izdata povodom dobijanja statusa Royal negde oko 1970. Ina?e odli?an nekoriš?en Flame grain star oko 40 godina i kupljen za tri?avih 29 dolara.
prekrasan primjerak, ovo vrijedi bar jednu nulu viška :1:

nenad

• Zemun, Srbija
  • *
    Bijeli zubi
  • 9
« Odgovori #159 u: 09. Ožujka 2012, 13:07 »
Znam. Ni ja nisam prosto mogao da verujem da sam je tako jeftino dobio. A tek kad sam je uzeo u ruke...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #160 u: 09. Ožujka 2012, 13:24 »
ÄŒestitam na ulovu, stvarno si izvanredno proÅ¡ao!!  :61:
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #161 u: 09. Ožujka 2012, 13:52 »
kakav ulov!? super.  :36:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #162 u: 09. Ožujka 2012, 17:22 »
Mraaaak lula, čestitke!!!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #163 u: 09. Ožujka 2012, 21:24 »
nenade, svaka ti cast! gde ih samo polovis, ni ja na buvljaku ne bi mogo bolje :13:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #164 u: 09. Ožujka 2012, 22:04 »
Prekrasna lula skroz a tek cijena..odlično,čestitam!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.