Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Koja lula??

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Koja lula??
« Odgovori #15 u: 25. Veljače 2011, 21:20 »
Pa pro nam posalji sta se uopce moze kupiti u Splitu, onda ti mozemo date savjet.

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #16 u: 25. Veljače 2011, 21:29 »
Vidija san da su neki forumaÅ¡i  koji su bili na druženju doli slikali izlog dućana u St. a nebi tija  isti reklamirat.
Dućan se naime nalazi u Zadarskoj ulici ;)
A njihova se ponuda moze nac na netu, samo ne znam kako je ažurirana.
Ako ima neko na forumu ko je iz St-a će znat za ti dućan sigurno.

« Zadnja izmjena: 25. Veljače 2011, 21:32 od batifjaka »
FJAKA psihofizičko stanje prilikom težnje niza čime.Učestala je greška zamijeniti fjaku s lijenošću.Za razliku od ove potonje,fjaka je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo.Dok u Indiji i drugdje fjaku postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom,u Dalmaciji je Božji dar

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #17 u: 25. Veljače 2011, 23:04 »
... prije nego odeš u dućan nazovi i pitaj kada se može uloviti gospodin Nenad (voditelj dućana - predsjednik "Buže"), siguran sam da će ti svojim znanjem i iskustvom vrlo rado pomoći u izboru....

... izbor lule je vrlo osobna i stvar - lula koja se meni sviđa nekome drugome je koma - tako da, izaberi, onu s kojom se osjećaš ugodno i koja ti je ugodna oku. Lula koja "ne leži" najčešće se ne dimi, lula s kojom se ne osjećaš ugodno/komotno je bačen novac, a neku tvom oku ne-lijepu lulu češ prije ili kasnije dobiti na poklon ...

... Ako i dalje nisi siguran - snimi situaciju (barem cijene i proizvođače) pa pitaj, sigurno češ dobiti nekoliko odgovora s mišljenjima kolega s foruma ...

... tamo sam kupio BC Magnumicu za 242 kn ako me sjećanje dobro služi (zar je već prošlo više od godinu dana?!?), cijene svih lula su bile relativno koretkne - skoro pa bih se skoro usudio reći koju god izabereš - nećeš pogriješiti ....
ZIG  ZAG

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #18 u: 02. Ožujka 2011, 12:29 »
Pozdrav
evo javljam da sam nabavija lulu marke Jean Claude ( 240 kn - vodeći se miÅ¡lju ako mi se ne svidi da se mogu lakse oprostit ), tamper i  duvan Mac Baren, Original choice, na žlost ostali su bez filtera. Lula ima u sebi jedan tanak crni sloj (mislim da je  sloj cake-a da se lakse upuÅ¡i ).
E sad još samo da je i provan, pa me zanima ima li ko u splitu da bi bija voljan pokazat kad ponovo dođem, teoriju san svu pročita ali praksa je praksa.
I joÅ¡ jedno pitanje za kraj  jeli se može u istoj luli puÅ¡it običan duvan i neki aromatizirani, ili je bolje imat dvi lule svaka za svoju vrstu.
Pozzzdrav
FJAKA psihofizičko stanje prilikom težnje niza čime.Učestala je greška zamijeniti fjaku s lijenošću.Za razliku od ove potonje,fjaka je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo.Dok u Indiji i drugdje fjaku postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom,u Dalmaciji je Božji dar

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 02. Ožujka 2011, 12:42 »
- dobro si odabrao, to su ok lule za cijenu koju imaju. Čestitam na kupovini!! Nek te dugo i vjerno služi, a vidjet ćeš - kad se jednom zaraziš lulom teško se ta ljubav gasi :1:

- tanki crni sloj je prekarbonizacija koja se stavlja u lule, da se lakše upuši, kako si i naveo. Iako se ne treba posebno upušavati prekarbonizirane lule, daj ti nju svejedno mazi ispočetka i nemoj puno, nemoj naglo i nemoj da se jako grije (ako ti ju je pomalo neugodno držati u ruci koliko se zagrijala, to je već prezagrijano)

- o punjenju lule imaš brdo savjeta na forumu, probaj ih sve pa vidi koji će ti najviše odgovarati. Pravilno napunjena i natampana lula, kad probaš vući vrući zrak kroz nju - otpor koji duhan pruža je kao onaj kad piješ gusti sok na slamku. Dakle, ni preteško ni prelako ne bi smio zrak prolaziti.

- ma dimi sve što ti paše, kad se poveća kolekcija lako onda posvetiš koju lulu za neki dragi duhan, do tad dimi sve samo pravilno čisti i održavaj lulu.

Uživaj!!!  :61:
Keep it simple!

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #20 u: 06. Ožujka 2011, 23:29 »
zanima ima li ko u splitu da bi bija voljan pokazat kad ponovo dođem, teoriju san svu pročita ali praksa je praksa.
U splitu san od sride pa dalje

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #21 u: 07. Ožujka 2011, 08:50 »
ne znam tko je od Forumaša dolje ...
... a da jednostavno popiješ piće u "Buži" i izdimiš koju lulu sa lokalnom ekipom?
ZIG  ZAG

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #22 u: 07. Ožujka 2011, 12:38 »
Ma tako će i bit piće, druženje i tečaj puÅ¡enja lule. Jedva čekan pa ka izdimin prvu javljan  kako je bilo