Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

pitanje početnika

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: pitanje početnika
« Odgovori #15 u: 15. Veljače 2012, 08:33 »
Lulu pušim godinama, a kao i većina počeo sam s cigaretama i isto mogu reći da je to potpuno drugačiji način uživanja u duhanu. Zapravo, kako ste mnogi već napisali, kod cigarete se to baš ne moža nazvati uživanjem u duhanu, barem ne u smislu uživanja duhana kao kod lule ili cigara.

Kao i majstor Gumbas u članku, s cigaretama sam prestao odjednom. Zgadio mi se odjednom miris, zgužvao sam i u smeće bacio kutiju s nekih 17-18 cigareta unutra. Nikad više nisam poslije zapalio nijednu i nikada mi nisu falile. Prije toga sam 3-4 puta bezuspješno pokušavao prestati, ali navika je stvarno gadna stvar.. Sam sebi sam rekao da ako više ikad počnem s cigaretama da sam potpuni idiot, nakon što sam skoro punu kutiju uništio i bacio.

Kod lule je sasvim druga priča... Barem 50% uživanja u luli čine razni rituali, bez kojih lula nije lula. Priprema duhana za pušenje, priprema lule, čišćenje lule, samo punjenje lule, majstorija održavanja lule što dulje upaljenom (što se stvarno mora izvježbati i usavršiti).. pa onda kad se stekne određeno znanje onda kreće isprobavanje različitih duhana u različitim lulama i materijalima - jer nema sve u svemu istu aromu.. To je meni kod lule ono što mi je prekrasno, ta raznovrsnost i bogatstvo izbora.

Ima jedan zgodan termin koji često znamo koristiti za nekog novog puÅ¡ača lule - "Ugrizla ga je lula!" gdje mislimo da ga je lula jako zainteresirala. Nažalost u sve ove godine,  pa i ovdje preko foruma, može se vidjeti da jako malo ljudi ima volju i strpljenje za sve te rituale i da ubrzo lula "pusti taj ugriz"... Razni su razlozi: od toga da ljudi shvate da lula nije zamjena za cigaretu, pa toga da im se ne da petljati sa svime Å¡to ide uz lulu, a i ljudi shvate da im jednostavno ne odgovara miris i aroma lule. Oni, koji pak ostanu "zapaljeni", upuste se ovaj zaista Å¡irok i prekrasan hobi.

Držim svim novim lulašima fige da istraže što više toga vezanog uz lule i da taj "ugriz" traje :!:
Keep it simple!

mvake

• pula
  • *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #16 u: 26. Veljače 2012, 14:33 »
evo , moja prva lula savinelli chocholate  dhan je sunday fantasy upravo sam napunio jednu trečinu lule i zapalio,osječaj prva liga

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #17 u: 26. Veljače 2012, 14:40 »
Samo naprijed meštre, uživaj punom parom :61: