Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moj početnički komplet

tompaj

Odg: Moj početnički komplet
« Odgovori #15 u: 08. Rujna 2012, 15:09 »
Hvala svima na komentarima (baš im se veselim)

Baš sam danas bio na zadaći i posjetio PX (vojne dućančiće) u KFOR zapovjedništvu i u jednom naletio na klasični češki alat za lule. Bio je samo 1€ pa sam si odmah uzeo dva (nek se nađe). Sad mi još fali torbica, ali imam jednu kutiju od cigara pa će poslužiti kao improvizacija. Ima i lula od 15€ drvenih do 75€ meerschaum (u Turskom PX-u).

Pozdrav

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #16 u: 08. Rujna 2012, 15:12 »
Fala na info, pofotkaj ih malo pa pošalji fotke da vidimo.

tompaj

« Odgovori #17 u: 12. Rujna 2012, 16:31 »
Evo slika lula iz turskog PX-a. Jednu sam kupio. Slikano s mobitelom.

Ove meerschaum lule su 65 €, ali ova u torbici mi se činila kao da ima žilu (ili napuknuće) kroz kamen. Jedva zemjetno, ali ipak. Uzeo sam zato ovu skroz desnu, makar i ona ima dva zagrebana simetrična zareza odozdola, kao da je netko ju namjerno zagrebao. Unatoč tome uzeo sam ju za svakodnevno pušenje, a nisam previše cjepidlaka.

Ove drvene su 15€ i ne izgledaju loše, jedino trgovac ne zna materijal od čega su rađene. Ovak meni laiku izgledaju isto kao i ove koje imam od vrijesa, ali nisam siguran. Trgovac kaže kako su rađene u Turskoj.

....

tompaj

« Odgovori #18 u: 12. Rujna 2012, 16:35 »
....

Ove meerschaum lule su 75€ (znači s umjetničkim rezbarijama). Ove tamnije mi se ne čine kao meerschaum, a i nešto su teže, makar trgovac tvrdi kako je i to meerscaum?!

...

tompaj

« Odgovori #19 u: 12. Rujna 2012, 16:36 »
Evo joÅ¡ jedna slika kupljene lule, idem ju odmah isprobati  :61:

Pozdrav

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #20 u: 12. Rujna 2012, 19:09 »
Opa krenulo te sa meericama. Uživaj.  :1:
Sporost je vrlina.

tompaj

« Odgovori #21 u: 12. Rujna 2012, 19:53 »
Bila je super  :61:
Ima širi otvor pa tako lijepo gori kad se zapali. Lagano se pučka, ne treba puno vući. Jako zadovoljan.

Pozdrav

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #22 u: 12. Rujna 2012, 21:08 »
e druze svaka ti cast. ova koju si kupio je i meni na prvu zapala za oko. to znaci da nikako nisi pogresio ;)

ako su ove drvene turski SAHIN neces pogresiti ako kupis. jeftine i odlicne lule. imam jednu i sve sam se kanio da nabavim jos jednu ali su nestale i prodaje kod nas. posle sam nabavio jos brdo lula, tako da... :14:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #23 u: 12. Rujna 2012, 21:59 »
Ove potamnjele mi izgledaju odlično, trebo bi bit meer, ima ih i po Europskim dučanima za kupiti...

tompaj

« Odgovori #24 u: 13. Rujna 2012, 19:43 »
Poštovani

Meni su također izgledale interesantno. Nekako imaju šaru kao mramor. Nisam se usudio ih uzeti jer nemam iskustva s meerom i vrstama meera. Mislio sam kako je obavezno bijeli dok još nije pušeno iz njega.

Hvala vam na informaciji

tompaj

« Odgovori #25 u: 13. Rujna 2012, 19:47 »
e druze svaka ti cast. ova koju si kupio je i meni na prvu zapala za oko. to znaci da nikako nisi pogresio ;)

ako su ove drvene turski SAHIN neces pogresiti ako kupis. jeftine i odlicne lule. imam jednu i sve sam se kanio da nabavim jos jednu ali su nestale i prodaje kod nas. posle sam nabavio jos brdo lula, tako da... :14:

Drago mi je kaj vam se sviÄ‘a ovu koju sam kupio. I odlično dimi. Ukusi nam se slažu  :1:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #26 u: 13. Rujna 2012, 22:05 »
Lepa meerica, samo napred sa pusenjem iz nje.
Sto se tice ovih od vrijesa, najverovatnije su Sahin. Solidne su to lule za nevelike novce.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #27 u: 13. Rujna 2012, 23:02 »
Čestitke! Meer je odlična stvar! Samo ju dobro očisti poslije pušenja, najbolje ti je ako nema cake-a.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

tompaj

« Odgovori #28 u: 16. Rujna 2012, 18:01 »
Hvala na čestitkama i odmah pitanje. Kako ju najbolje očistiti? Inače ona sama po sebi je odmah čista, samo istresem pepeo i prođem čistačem kroz rupu za zrak. Ostane na zidovima žarnice sloj lagani pepelkasto crni, ali ništa se ne ulovi, a ako bi kaj strugal, ostrugal bi i dio original lule. Malo te zidove žarnice prođem suhom krpicom. Jer to dovoljno?

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #29 u: 16. Rujna 2012, 18:03 »
Samo ih dobro ostruži čistačem, savini čistač i onda dobro postruži, ništa se neće dogoditi, a kad se jednom i ulovi kojim slučajem cake, uvijek se može nožem za čišćenje lula oguliti sloj i opet je ko nova.