Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Otvorio se dućan sa začinima u Masarykovoj

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
Odg: Otvorio se dućan sa začinima u Masarykovoj
« Odgovori #15 u: 18. Studenoga 2012, 12:43 »
Sječam se, kad sam bio mali, iÅ¡li smo na more, gdje je moj otac ljetom radio kao Å¡ef kuhinje. On u životu nije koristio Vegetu, to bi vjerovatno smatrao kuharskom kapitulacijom. Ali poÅ¡to je bila uvijek na spisku ekonoma, koji je dobavljivao robu, moj ju je otac koristio za blagovnu razmjenu sa turistima iz ÄŒehoslovačke, Poljske itd. Njima je to bila droga. Vegeta za džempere, jakne itd.  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 19. Studenoga 2012, 09:57 »
Nevjerovatno je koliko se lako i brzo odmaknuti od Vegete kad se jednom počne eksperimentirati sa začinima, ni ne primjetiš a više ju mjesecima nisi ni taknuo a jela prefina i bogata okusima i bez nje.
Ista stvar i sa kockama za juhe.

Mene je recimo oduševilo koliko bolji okus ima krupna sol od sitne. Ne znam do čega je to, ali otkad sam prešao na krupnu sol - to je to! Sitna za mene ne postoji.
Keep it simple!

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #17 u: 19. Studenoga 2012, 13:36 »
Nevjerovatno je koliko se lako i brzo odmaknuti od Vegete kad se jednom počne eksperimentirati sa začinima, ni ne primjetiš a više ju mjesecima nisi ni taknuo a jela prefina i bogata okusima i bez nje.
Ista stvar i sa kockama za juhe.

Mene je recimo oduševilo koliko bolji okus ima krupna sol od sitne. Ne znam do čega je to, ali otkad sam prešao na krupnu sol - to je to! Sitna za mene ne postoji.

Imam identično iskustvo! Niti ja još nisam dokučio zbog čega je to tak a razmišljam da bi moglo biti do toga da su veći grumeni međusobno puno različitiji nego fino mljevena sol i puno se neravnomjernije a time i manje radikalno otapaju.
Jelo nije jednolično zasoljeno i okusi puno više variraju. :1:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #18 u: 19. Studenoga 2012, 13:45 »
Inace sol mi je vec nekoliko godina fantasticno otkrice...koristim ih nekoliko vrsta, npr. dimljenu, crnu sol iz Havaja,
a na zadnjem "Salone del gusto" naisao sam na marokansku sol iz ne sjecam se vise koje zone i odusevila me, steta sto
sam uzeo samo pola kila...sve ove soli su blage, nisu agresivne, a nausporedivo su zdravije od uobicajenih koje
imamo u trgovinama...razlikuju se i po cijeni, of course... :61:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #19 u: 19. Studenoga 2012, 15:19 »
Inace sol mi je vec nekoliko godina fantasticno otkrice...koristim ih nekoliko vrsta, npr. dimljenu, crnu sol iz Havaja,
a na zadnjem "Salone del gusto" naisao sam na marokansku sol iz ne sjecam se vise koje zone i odusevila me, steta sto
sam uzeo samo pola kila...sve ove soli su blage, nisu agresivne, a nausporedivo su zdravije od uobicajenih koje
imamo u trgovinama...razlikuju se i po cijeni, of course... :61:
Ti si pravi hedonista ... gurman ... Da te nisam upoznao imao bih predodžbu čovjeka od 130 kg. :1:
Sporost je vrlina.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #20 u: 19. Studenoga 2012, 15:59 »
ima vremena i za to... :68: