Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Craft pivovare i pivski specijali

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Craft pivovare i pivski specijali
« Odgovori #15 u: 22. Siječnja 2015, 17:41 »
Kako ste se odmah raspisali kad je u pitanju pivo. Neka, neka! Probao sam Zmajsku u Tolkiensu i odlična je. Probao uz lulu također, šmeka mi, iako tu baš moram paziti. Primjerice, nedavno sam pušio i pio Schlenferla pivo (Bamberško, Deutschland) i pivo mi je bilo dobro dok ga nisam okrunio lulom. Onda je izgubilo okus. Sam sam doduše kriv. Schlenferla je dimljeno pivo.

Uživam probavati nova piva i već ste mi ovdje dali dosta ideja... ajmo dalje! želim još čuti.

@spori: ima li neki poseban okus kave ili čaja koji preferiraš uz lulu jer je i meni ipak najdraže u to dvoje.

Kratki mali kapučino samo sa malo pjene ili zeleni čaj.
Sporost je vrlina.

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #16 u: 22. Siječnja 2015, 22:42 »
Maredsous imaš na Opatovini u Tolkiensu i malo niže prema Dolcu mislim da se birc zove Carpe Diem... Ova dimljena je odlicna, pogotovo u zimsko razdoblje... Jesi probao pšeničnu verziju? Ne mogu reći koja piva pašu uz lulu jer sam tek počeo puzati u lula svijetu, ali mogu dati listu meni 5 najdražih piva: Rochefort Trappistes 8- ocjena pive na svim važnijim portalima je 96-100 %, Traquair Jacobite Ale, Samuel Smith Taddy Porter, Delirium Tremens, i Karmeliet Tripel... Stvarno sve vrhunska piva i sa ni jednim nećete požaliti, a nadam se da ću uskoro vidjeti i kako koje leži s lulom...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #17 u: 22. Siječnja 2015, 23:40 »
Maredsous sam kupio u Vrutku, gdje se povremeno opskrbim s takvim tekucim delicijama. Ponuda im je zaista fantasticna. Obicno uzmem tako par piva iz iste "serije" pa da vidim kakve su im razlike. Tako sam zadnji put uzeo sve Maredsous koje su imali i gustao u svima. Gustao sam toliko da su ove godine moji muski bliski frendovi pod borom dobili upravo Maredsous pive :1:
Razvio sam jedan hedonisticki sistem samonagrađivanja pa svakih toliko odem do Vrutka... Kad god zavrsim neku novu lulu, otvorim takvo neko pivo u radionici i nazdravim sebi i novoj luli :1:
Ponekad lulu cak i krstim razbijajuci bocu na njoj, slicno ko s brodovima :68:

E da, veceras sam u Maksimirskoj kupio dva Zmajska, pa ako sutra budem vrijedan mozda i uspijem probati jedno :1:
Keep it simple!

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #18 u: 22. Siječnja 2015, 23:55 »
Odličan sistem :D ... Vrutak je odličan za bilo kakav alkohol... Zaboravio sam da postoje i dućani za te stvari :D ... Dobru ponudu ima i Svijet Piva u Maksimirskoj... tamo obično kupujem poklone...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 26. Siječnja 2015, 14:57 »
Probao neki dan Zmajsko Pale Ale. Ufff!!! Kakvo pivo!!! Vrh! Kakve voćne arome uspiju izvući iz različitih vrsta hmelja, nevjerovatno! Definitivno će s još koji puta naći na meniju :1:
Keep it simple!

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #20 u: 26. Siječnja 2015, 15:22 »
Piva je čudo... Jedan od vlasnika se nađe u Tolkiensu često... Svijet piva je jednako fascinantan kao i svijet duhana... Toliko toga za probati a tako malo vremena :D

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #21 u: 26. Siječnja 2015, 19:27 »
Ja sam popio 3 različite pive od našeg Snowblinda. Moram priznati, da sam se vrlo iznenadio, stvarno su napravili vrhunsko piče!!
Nije me toliko iznenadilo to, što je napravljeno kod kuće a tak dobro, nego da je stvarno Snowblind to radio... a ko zna, možda je samo boce zatvarao...
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg:
« Odgovori #22 u: 26. Siječnja 2015, 20:24 »
Cudan si ti lik Grega. Jedan prijatelj ti samo OTVARA, a drugi ZATVARA...
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #23 u: 26. Siječnja 2015, 22:21 »
Poznavajući Snowblinda vjerovatno je u hmelj mješao duhan zato ti se i sviđa njegovo pivo.
Sporost je vrlina.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #24 u: 26. Siječnja 2015, 23:13 »
Nisam htio prije nis pisati o Domenovim pivma jer je rijetko na forumu, ali imao sam tu srecu biti s njima dvojicom kad su se otvarale :1: I stvarno su vrhunske!!
Drzim fige da Domen i decki krenu naveliko s time, jednog sigurnog kupca imaju :1:
Keep it simple!

Fiksos

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #25 u: 05. Rujna 2015, 12:45 »

Ovo je moj ulov iz Vrutka ovaj tjedan. Trudim se probat puno vrsta piva jer ih obozavam.
Nikako se napit od piva, nego samo jedno..da se raspravlja o okusu i kvaliteti.
Danas sam otvorio Centennial od Foundersa.
To je Indian pale ale sa 7,2% alkohola i odusevilo me, vocni okus, punoca u ustima, savrsenstvo.
I taman paralelno s time napunim najbolju lulu do sada , jer sam je punio i pricao s curom i doslovno nisam gledao kako punim, bila je to neka varijanta standardne 3. prsta metode..al eto...kad nisam pazio napravio sam najbolje.
Treba to sad samo ponovit nekako

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #26 u: 13. Travnja 2016, 15:12 »
Nekome će se to činiti pivohulnim, ali ja nisam baš ljubitelj craft piva.
Mislim... rado popijem nešto novo i drugačije, ali za redovnu konzumaciju radije biram Karlovačko, Ožujsko ili neko češko pivo.
Uostalom, masovno proizvođena mainstream piva poput Karlovačkog se rade tako da odgovaraju što većem broju ljudi, dok su craft piva namijenjena posebnim sladokuscima. Craft piva em ne smiju biti identična standardnim pivima (ne mogu konkurirati cijenom), em ne smiju biti previše popularna (ne bi mogli zadovoljiti potražnju).

Majka

• Vodice, HR
  • **
    Peče me jezik
  • 136
« Odgovori #27 u: 13. Travnja 2016, 18:17 »
Iskreno nisu se ni mene dojmile craft pive... Dok god ima crnog Budweisera, nema brige...

Poslano sa mog D5803 koristeći Tapatalk

“Well, it keeps my hands busy, and my mouth shut.”
-Exile

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #28 u: 13. Travnja 2016, 20:14 »
Ja sam veliki obožavatelj, uvijek doma imam nekoliko dobrih craft piva pa kad osjetim da sam taj dan nešto dobro napravio - samonagradim se :1:

Većina ovih gore s fotke je prošla kroz moj sustav nagrađivanja :1:
Keep it simple!

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #29 u: 14. Travnja 2016, 11:20 »
Ja sam ipak prosječni pivopijac i najviše mi odgovara ono što je namijenjeno prosječnim pivopijcima. Rado ponekad popijem nešto drugačije, za promjenu, ali nema šanse da bih bilo koje od, recimo, Zmajskih piva, pio svakodnevno.

Poslano sa mog zahoda koristeći Tapatalk