Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zabrana pušenja na terasama

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Odg: Zabrana pušenja na terasama
« Odgovori #15 u: 15. Lipnja 2017, 10:41 »
Anegdota s posljednjeg boravka u Puli...
Naviknuo sam se da je svaki kafić u koji uđem "pipe friendly", pa jednostavno uđem, sjednem i zapalim lulu.
Tako i u pulskom kafiću zapalim lulu, priđe konobarica, naručim kavu, ona gleda u lulu i pita "Jel to elektronska lula?". Ja okrenem lulu tako da se vidi žar i kažem "Ne... obična lula..." Ona se okrene i ode kuhati kavu. I tek tada shvatim da je pokraj mene, na dohvat ruke, golemi znak sa prekriženom cigaretom. :lula10:

Eto o luli i prekriženoj cigareti :lula1:
BTW ugasio sam lulu i od tada kad ulazim u nepoznati kafić provjeravam je li dopušteno pušenje :lula14:

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
  • život je lijep, sa lulom joÅ¡ ljepÅ¡i
    • bellarte
« Odgovori #16 u: 16. Lipnja 2017, 21:47 »
Eto trebalo bi da stave znak sa lulom...i da piše "pipe wellcome" :lula14: :88:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #17 u: 22. Lipnja 2017, 09:47 »
Sada možemo biti sretni što na duhan za lulu nisu stavili sličice. Eto kako smo postali skromni :nezna:
Ovako duhan za lulu izgleda u Poljskoj

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #18 u: 22. Lipnja 2017, 21:31 »
Mislim da se proizvođači duhana za lulu sami mogu usprotiviti ovome. Budući da postoji mnoštvo različitih kutija i oblika, teško je stvoriti naljepnicu koja bi odgovarala svakoj od njih. To je recimo jedan od razloga zašto toga nema u Njemačkoj. Doduše, povećan je font slova o štetnosti pušenja, ali slike se ne pojavljuju. Nadam se da će tako i ostati.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #19 u: 23. Lipnja 2017, 12:50 »
Nema to veze sa proizvođačima. Tko bi stavljao takve slike da ima mogućnost izbora?
Sve je to na nacionalnom zakonodavstvu. Vjerojatno je na razini EU određen minimum (povećane osmrtnice), a svakoj zemlji ostavljeno da uvede strože mjere ako to želi. Tako su npr. u Hrvatskoj i Češkoj samo povećane osmrtnice i font na njima i dodan telefonski broj (Hrvatska) ili internet adresa (Češka).
Ali u Poljskoj imaju i slike. Ili direktno tiskane na vrećicama, ili su limenke zapakirane u kartonsku kutiju sa sličicama. Tako da nije problem napraviti sliku za svaku vrstu pakiranja.

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
  • život je lijep, sa lulom joÅ¡ ljepÅ¡i
    • bellarte
« Odgovori #20 u: 24. Lipnja 2017, 10:41 »
Baš krasno...možda se netko sjeti skupljati sličice :65:...ko salvete,pa jednog dana bude heppyman :88:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #21 u: 25. Srpnja 2017, 16:25 »
Evo malo njemačkih absurdnosti, koji polako postaju normativ za cijelu Europu.
http://www.dw.com/hr/diskriminacija-pu%C5%A1a%C4%8Da-u-njema%C4%8Dkoj/a-39822261