Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moje nove stare lule...

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Odg: Moje nove stare lule...
« Odgovori #15 u: 21. Siječnja 2009, 21:59 »
Da.. neverovatno su loše čuvane... igrom slučaja on je prestao sa pušenjem pre skoro deset godina i tada su neočišćene, odletele u kutiju... So i alkicu mislim da nikada nisu videle... :3:
A ono što sam pronašao u meerici i u srednjoj Stanwellici nije ni za priču...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #16 u: 21. Siječnja 2009, 22:21 »
Jadne lule! To je svetogrđe! Ali siguran sam da ćeš im ponovo vratiti stari sjaj.

P.S. Svaka čast sinu! Vidim da se ljubav prema lulama prenosi na nasljednika!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #17 u: 21. Siječnja 2009, 23:18 »
Nek se od malena uče na kvalitetan duhan, a ne da se navuku na neku strahotu tipa Ronhill.  :64:
Kad budem išao kod staraca potražiti ću fotku gdje pušim lulu a imam nekih 10-tak godina. Od malih nogu...
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #18 u: 21. Siječnja 2009, 23:22 »
Živa istina! Prvu lulu sam popuÅ¡io u tim godinama. No bilo mi je zlo i dva dana nakon toga sam bio bolestan. Onda sam pauzirao dobrih 10-tak godina, ponovo zapalio i nastavio dimiti.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #19 u: 21. Siječnja 2009, 23:32 »
E to su bila vremena, uvijek sam želio imati lulu, pogotovo sam volio filmske junake koji dimili pipe. Onda smo jednom mama i ja išli na tržnicu gdje su neki Poljaci na štandu imali par lula, bio sam vrlo uporan i iskamčio sam da mi kupi. Još dan danas ju imam.

miro

• Daruvar
  • *
    Bijeli zubi
  • 81
« Odgovori #20 u: 22. Siječnja 2009, 16:30 »
Beluga ,kao prvo sve najbolje i tebi i prinovama.
Nakon Å¡to sam vidio ljepotice na restauraciji jasno mi je zaÅ¡to je tvoj prijatelj prestao puÅ¡iti lule  :1: a sada ono najvažnije-kada sve to srediÅ¡,očistiÅ¡,popraviÅ¡ ......pripazi da prijatelj ne promjeni odluku tj. da se ne predomisli i zatraži lule natrag.-sretno.
« Zadnja izmjena: 22. Siječnja 2009, 16:44 od miro »

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #21 u: 22. Siječnja 2009, 17:29 »
Samo napred Sensei!  :61:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #22 u: 22. Siječnja 2009, 20:42 »
Ova jedna je bila čudo neviÄ‘eno! A joÅ¡ je i prilično oÅ¡tećena (izgorela pri vrhu)...  :12:
Ali mislim da ću na njoj vežbati prvu freehand kreaciju i to motornom pilom...  :36:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #23 u: 23. Siječnja 2009, 21:56 »
Meerica opet na redu... Uveličano, nažalost izgledalo je ovako:

Posle inspekcije i malo razmišljanja, prihvatio sam se šmirgle 400 i 600. Izgledalo je da neće biti lako, no ispalo je super. Prilično duboka oštećenja i ogrebotine lako su se dale izravnati. Takođe je nestala i čudna pruga koja je davala utisak kao da je lula bila umočena u neku tečnost ili bila uspravljena na vlažnoj podlozi.

Sledeći korak biće nanošenje voska. Našao sam na netu razne savete i načine - ali jedino što će mi biti moguće je da pčelinji vosak (kažu, sa malo dodatog maslinovog ulja - 4:1) rastopljen, namažem na lulu; a onda stavim u rernu na 80-90 stepeni na 10-15 minuta... Nadam se da ću sutra uspeti da nabavim malo pravog pčelinjeg voska koji se preporučuje pre svega zbog visoke tačke topljenja (60-65°)... Koliko se ja razumem u tehniku, izgleda da je potrebno da se spoljna površina zatvori hermetički da bi se kapilarnim efektom vlaga sa uljima iz duvana sprovela kroz zidove lule i obojila ih... :61:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #24 u: 23. Siječnja 2009, 22:02 »
Sensei, vidim da radovi polako ali sigurno napreduju. Neverovatno kakva razlika izmedju gornje dve i donje slike.   :61:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #25 u: 23. Siječnja 2009, 22:22 »
Beluga, stvarno si je dobro ispolirao. Izleda kao nojevo jaje! Sad sačekaj Davorina za slijedeći korak!  :77:

Obavezno čekam instrukcije Velikog Meštra, samo da pripremim eventualno potrebne sastojke... :53:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #26 u: 24. Siječnja 2009, 08:47 »
Hvala  :155: ... :36:

Na netu sam iskopao ovaj članak:
_______

This section is from the "Henley's Twentieth Century Formulas Recipes Processes" encyclopedia, by Norman W. Henley and others.
Meerschaum
To Color a Meerschaum Pipe
I

Fill the pipe and smoke down about one-third, or to the height to which you wish to color. Leave the remainder of the tobacco in the pipe, and do not empty or disturb it for several weeks, or until the desired color is obtained. When smoking put fresh tobacco on the top and smoke to the same level. A new pipe should never be smoked outdoors in extremely cold weather.
II

The pipe is boiled in a preparation of wax, 8 parts; olive oil, 2 parts; and nicotine, 1 part, for 10 or 15 minutes. The pipe absorbs this, and a thin coating of wax is held on the surface of the pipe, and made to take a high polish. Under the wax is retained the oil of tobacco, which is absorbed by the pipe; and its hue grows darker in proportion to the tobacco used. A meerschaum pipe at first should be smoked very slowly, and before a second bowlful is lighted the pipe should cool off. This is to keep the wax as far up on the bowl as possible; rapid smoking will overheat, driving the wax off and leaving the pipe dry and raw.
To Repair Meerschaum Pipes

To cement meerschaum pipes, make a glue of finely powdered and sifted chalk and white of egg. Put a little of this glue on the parts to be repaired and hold them pressed together for a moment.

See also Adhesives under Cements.
To Tell Genuine Meerschaum

For the purpose of distinguishing imitation meerschaum from the true article, rub with silver. If the silver leaves lead pencil-like marks on the mass, it is not genuine but artificial meerschaum. If no such lines are produced, the article is genuine.

______

Zanimljiv je, ali ću radije putem bližim tvom načinu...  :36:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #27 u: 24. Siječnja 2009, 14:58 »
Meštre! :39:
Jedva sam danas našao čist pčelinji vosak (ne da mi se opet juriti sa paketima)... Istina, ima malo žućkastu boju, nije kao Sinanov, pa ću videti ako uspem da nađem proceduru za “izbeljivanje“ voska (ranije sam čitao, ako se dobro sećam nešto sa kuvanjem u vodi... vosak bi trebao da pliva po površini, a nečistoće da padnu na dno...). Istina, snežna belina mi baš i ne treba - pa možda i preskočim ovo... :14:

E sad, kako nemam dovoljno za potapanje, a čini mi se da baš ne bih uspeo da zapušim valjano rupe - možda probam sa mazanjem i držanjem u pećnici...? Verujem da će tako možda i potamneti malo po površini, ali ni to neće smetati. Ali temperaturu od 70-tak stepeni neću preći... :1:

A one vragove sa nikotinom i uljem definitivno izbacujem...  :36:

Hell Hack

« Odgovori #28 u: 24. Siječnja 2009, 18:53 »
Beluga imam ja Čist Pčelinji vosak ako ti treba mogu tu dati!,Samo nisam baš siguran da ćeš pčelinji vosak uspeti da izbeliš.
« Zadnja izmjena: 24. Siječnja 2009, 18:57 od Hell Hack »

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #29 u: 25. Siječnja 2009, 11:56 »
Teško češ vosak samo kuhanjem izbijeliti, ali na kraju, primjenom ove metode, imati češ žuto zlatnu boju odmah :1: Da se ne iznenadiš, materijal je raznih gustoća pa će i prvi dojam biti malo šaren, ali interesantno poslije određenog broja pušenja to se više manje izgubi.

Sve kako je rekao  :155:....  :39:
i oduševljen sam... u pećnici je izgledalo ovako:

Na zagrejanu lulu, namazao sam istopljen vosak i ostavio na 80-90 stepeni petnaestak minuta. Lula je upila namazan vosak, premazao sam još jednom i izvadio da se ohladi. Posle sam krenuo da ga skidam krpom, ali još nije ispolirana do kraja. A “prošarana“ je - baš kako sam želeo...

trunčice koje se vide su u vosku (izgleda da je još uvek deblji sloj voska nego što bi trebalo)...

Inače, kažu da se najjednostavnije izbeljivanje (a da se ne koriste peroksidi i ostale hemije) radi ostavljanjem na suncu - dan ili dva...