Evo, malo sam juÄer poslikao svoju radionicu, pa reko da vas sve ovdje malo provedem po svih 3,5 kvadrata na koliko se ista prostire...

Fotkano sa ulaznih vrata u radionicu. Prostorom dominira stupna buÅ¡ilica na kojoj odraÄ‘ujem buÅ¡enja klocni, kreiranje tenona (pera, dio koji spaja usnik s vratom lule) na usnicima i ostale poslove koji se tiÄu buÅ¡enja. Ovdje se vidi i moj Traktor stolac (super-udoban, svakako ga isprobati u Ikei) i moj mali radijator.

Ispod stola nalazi se druga buÅ¡ilica na kojoj mjenjam razne vrste alata i nastavaka za Å¡mirglanje i poliranje, žićane Äetke i sl. Desno je moja traÄna pila koja na sebi ima i tanjur za Å¡mirglanje, a ovo cjedilo sa crijevom je dio visokosofisticiranog sustava usisavanja praÅ¡ine. Kraj pile na zidu nalazi se i mala viÅ¡enamjenska brusilica sa fleksibilnim crijevom. Apsolutni must-have za svakog tko se namjerava prihvatiti ovog posla.

Iznad pile nalaze se police sa raznim priborom (bajcevi, polirne mase, bufferi, razni rezervni dijelovi ili nastavci za pilu i bušilicu...) i radio koji uvijek svira dok sam "pri poslu".

Pogled na "visokosofisticirani sistem usisavanja praÅ¡ine i pilovine). Ovo debelo crijevo vodi do industrijskog usisavaÄa koji se nalazi u susjednoj prostoriji, a ova razna tanja siva crijeva se spajaju na to glavno crijevo, ovisno o tome na kojem stroju radim ili ako radim neÅ¡to sa malom brusilicom onda imam poseban sistem koji usisava pilovinu sa onoga Å¡to radim.

Ovdje se vide Äepići za uÅ¡i koje koristim kad mi radi viÅ¡e od jednog stroja, jer buka zna biti jaÄa, pogotovo u tako malom prostoru. Desno na slici je stara instalacija za poliranje, sad je skoro sve isto samo Å¡to koristim onu buÅ¡ilicu ispod stola. Kartonska zaÅ¡tita je i dalje u upotrebi jer bi inaÄe bila puna radiona sitnih komadića polirne mase. Na ovoj slici su i zaÅ¡titne naoÄale koje koristim (hehe, da se vidi da ulažem i u zaÅ¡titu na radu)

Slika lijevo, razni brusni papiri, složeni po gradacijama (od 40 - kojeg skoro nikad ni ne koristim, pa do 1200 - koji je zadnji brusni papir s kojim brusim lule i usnike). Ispod njih u kutiji se nalazi još nešto zalihe Plateauxa.
Slika desno, u malim kutijicama razni "ukrasni" materijali koje koristim na svojim lulama (rogovi, razni komadi egzotiÄnog drveća, Å¡ipkice ebonita i sl.). U velikim kutijama razne verzije alata za bruÅ¡enje ili rustikaciju, u desnoj kutiji neobraÄ‘eni usnici. Na stolu alat za rustikaciju sastavljen od vodovodnih cijevi i naoÅ¡trenih Äavala. Onu svoju duboku rustikaciju izvodim s njime.

Radni stol... izgleda malo neuredno, ali to je kreativni nered. Na slici lijevo kutija sa raznim nastavcima za malu brusilicu sa flexibilnim crijevom, desno od kutije moja zadnja lula (danas bih ju trebao dovrÅ¡iti) bajcana u crno na suÅ¡enju. Na slici desno razni ruÄni alat na zidu, turpije za drvo i metal, žiÄane Äetke, flomasteri i sl.
Eto, to je mjesto gdje nastaju moje lule, uskoro se žena i ja selimo i ova radionica se seli zajedno s nama u prostor veliÄine cca 12kvadrata, Å¡to je 3x veće nego sadaÅ¡nji prostor

Ako ima kakvih pitanja, samo pucajte!