Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Michael Revyagin

--muki--

Odg: Michael Revyagin
« Odgovori #30 u: 24. Veljače 2011, 08:59 »
taj calabash nije toliko strasan problem napraviti no potreban je tokarski za metal jer je sve lijepo, precizno odradjeno sto se rukom jako tesko moze dobiti... ono sto je zaista vrijedno kod tog calabasha je genijalna ideja kako on interno izgleda i kako on sljaka... to je genijalno .. sama izrada je potrebno da bude precizna i kvalitetna i to je to.... ali je ideja genijalna... povecati provrt za dim do proporcija supljine koja sljaka na principu calabash lula - tog se trebalo dosjetiti :)

ima na zadnjim slikama sa onog linka sto je netko malo povise ovog posta stavio, kako taj calabash izgleda rastavljen pa se da lako zakljuciti kako je izradjen... veci problem od ove kubisticke je MR16 koju cini mi se ne moze busiti sa ravnim svrdlom osim ako ne zeli V provrt za dim u poveznici izmedju usnog dijela vrijesa i same glave... to je cini se busio sa zakrivljenim svrdlom (ili je zaista isao na V provrt sto mi se kao opcija nikako ne svidja i vjerujem da majstor njegovog ranga to nije tako odradio)....

edit: gledam njegove video zapise - izgleda ipak ima alat za busenje zakrivljenih rupa...
« Zadnja izmjena: 24. Veljače 2011, 09:19 od --muki-- »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #31 u: 12. Svibnja 2011, 12:47 »
I Michael Revyagin ima redizajniranu web stranicu sa brdom noviteta, filmića i 3D prikaza gore.

Neki od mojih alltime favorita su:

A od novijih mi je ovaj calabash presladak!

Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #32 u: 12. Svibnja 2011, 12:54 »
jako lijepe lule. malo sam pogledala stranicu i zapravo mi jedino nije jasno kako se ciste ti calabashi kad su tako "presavijeni"... a rogovi su prekrasni, jako bliski tvojoj estetskoj percepciji dott.  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #33 u: 12. Svibnja 2011, 13:12 »
Na calabashu kad se skine usnik, ovu komoricu za zrak se samo prebriše maramicom, a na sredini komorice je rupa za zrak koja vodi u žarnicu i koja se najnormalnije čisti čistaćem. Tako je barem Negoita napisao na svojim stranicama.

Mislim da na njima nema potreba čistiti čistaćem za vrijeme pušenja.
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #34 u: 12. Svibnja 2011, 13:22 »
imam doma jedan prototip takvog calabasha - odlicno se pusi - vrlo lijepo...
jedino pri busenju provrta izmedju komore za kondenazaciju i zarnice, treba paziti da isti ne bude na najnizem dijelu komore za kondenz. jer se prilikom pusenja stvar dosta kondenza koji se cijedi na dno komore za kondenz a dim ostaje suh i kakav treba... tako da ako je provrt prema zarnici preniskom, onda se dobije samo problem...
drugi problem kod ovog tipa lulice je ucvrscivanje usnika na veiliki promjer provrta komore za kondenz... pero usnika je velikog promjera a kratko i to ako se dobro ne upasira, ne valja... zato je M.R. isao cesto sa prisjednim prstenom od akrila - akrilni usnik i akrilni prsten ugrizu jedan u drugi i nema mrdanja a usnik se ne skida rotacijom vec "klimanjem" (da tako kazem)...
ovaj prisjedni prsten je posebno bitan ako se ne moze produziti pero usnika nego (da se dobije na velicini komore za kondenz) mora ostati kratak... komora za kondenz je dobro da bude cak i veca od zarnice (da se dobije na povrsini kojoj je izlozen vlazan dim)...

Mislim da na njima nema potreba čistiti čistaćem za vrijeme pušenja.

nema potrebe :) ... ali zato ima za brisanjem koje si malocas spomenuo (nakon sto pusenje zavrsi) :)

« Zadnja izmjena: 12. Svibnja 2011, 13:44 od --muki-- »

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #35 u: 12. Svibnja 2011, 14:07 »
muki, izgleda da si spreman za izradu jednog calabasha... samo naprijed.  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #36 u: 12. Svibnja 2011, 16:09 »
Krasne Lule! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #37 u: 12. Svibnja 2011, 23:42 »
muki, izgleda da si spreman za izradu jednog calabasha... samo naprijed.  :61:

pusim ja vec prototip neko duze vrijeme - no pate me detalji koje, bojim se, ne mogu rijesiti bez preciznog tokarskog kojeg u ovom trenutku nemam...
moram probati drugim metodama da eliminiram problem (ne)preciznosti stroja a rezultat da ipak bude precizan....
ehh, da je tokarskog - bilo bi calabashica kao salate (volim taj oblik - pogotovo ovaj invertirani princip kao sto radi M.R., Georgi Todorov, Eltang i drugi...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #38 u: 19. Svibnja 2011, 12:26 »
Usporedni test modernih calabash lule, Revyaginovog, Negoitinog i Eltangovog

http://www.apassionforpipes.com/neills-blog/2011/3/1/the-calabash-effect.html
Keep it simple!