Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

dvije zarnice u jednoj luli?

No.1

Odg: dvije zarnice u jednoj luli?
« Odgovori #15 u: 11. Ožujka 2009, 20:39 »
Pa ljudi moraju izmisliti neku zanimaciju da bi privukli gladne mušterije, a verovatno im je ponestalo ideja za lule sa jednom žarnicom pa ko veli daj da napravimo sa dve... Onda kreće propaganda o tome kako su takve lule daleko bolje i lepše, a kad se populus zasiti pravi se nešto novo pa onda opet ista priča o kvalitetima....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 13. Ožujka 2009, 14:08 »
Gospodo, predstavljam vam članak ABOUT SMOKE napisan 1928. Napisao ga je g. Alfred Dunhill.

Sam po sebi članak nije ništa posebno, u biti je to popis savjeta kako se ponašati prema svojoj luli i kako koristiti Dunhillove proizvode. ALi negdje na sredini članka, pogledajte ko se krije pod naslovom PIPES OF UNUSUAL SHAPES?

Pogodili ste, svinjska njuška...

1928. godina.

Ja viÅ¡e ne znam ko je tu lud?  :1:

http://www.tecon-gmbh.de/info_pages.php?pages_id=122
« Zadnja izmjena: 13. Ožujka 2009, 14:11 od Domba »
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #17 u: 13. Ožujka 2009, 14:21 »
Očito nema druge, slijedeća pipa mora biti s dvije žarnice, pa ako je to napisao Dunhill onda je to tako, ili ako je to rekao charli - skoro isto :14:

Naprotiv, ovo mi je sad definitivni dokaz da tu neÅ¡to ne Å¡tima s tim sistemom. Jer ako su se u Dunhillu time igrali 1928.g. i ako to u ovih 80 godina nije Å¡ire zaživjelo - znači da to jednostavno ne valja. Dakle, sve ono Å¡to smo rekli o "svinjskim njuÅ¡kama" se sad na neki način i potvrdilo..  :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #18 u: 13. Ožujka 2009, 14:28 »
Možda bi ipak Charile dao detaljnije i usudio bih se reći "pravo" objaÅ¡njenje.  :90:

Å alu na stranu.

Po meni lula treba imati neki minim estetike. Ove njuške su mi daleko od toga. Možda se sasvim lijepo puše, ali ipak ne hvala.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 14. Ožujka 2009, 09:27 »
Ma shvatio sam ja tebe odmah, ali sam isto tako skuzio da su svinjske njuske svuda oko nas  :1:

Jos od '28.

Pa trazim objasnjenje za njih, ne toliko za ove dunhillove, nego za ove nove moderne

Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 14. Ožujka 2009, 09:34 »
Da, tu si potpuno u pravu. Ali ako je to smjer u kojem ce lule evoluirati... Grdo...
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #21 u: 14. Ožujka 2009, 18:07 »
Da, tu si potpuno u pravu. Ali ako je to smjer u kojem ce lule evoluirati... Grdo...

Ima neÅ¡to u i u evoluciji... Antropolozi sad kažu da je savremeni čovek sa istog “čvora“ kao i neki humanoidi kojih viÅ¡e i nema... Evolucija učinila svoje, ljudi vladaju i istražuju gde su im nestali roÄ‘aci sa istog “čvora“...  :61:

Tako se izgleda i “svinjska njuÅ¡ka“ pojavi ponekad u nekim spisima - ali sudbina joj je očigledna. Vreme je pokazalo da nema potrebe glavu lule buÅ¡iti dva puta, Dunhill je batalio i kuvanje u ulju, a nama je otpao rep...  :1:

Tvrdim da će se Darwinova razmiÅ¡ljanja tek pokazati ispravnim...    :152:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #22 u: 14. Ožujka 2009, 19:55 »
Beluga i ti si glas razuma.... već sam počeo bušiti drugu rupu na klocni, ali sada sam odustao :1:

Nemoj bacati taj komad  :38:
joÅ¡ niÅ¡ta nije dokazano za dve žarnice nejednake dubine  :15:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #23 u: 14. Ožujka 2009, 20:02 »
Neka, neka i Darwin je ćutao dve decenije...  :152:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #24 u: 03. Travnja 2009, 08:44 »
 :34:

Danas osvanula na SmokingPipesu... izgleda da su neuništive...

Keep it simple!