Moje odusevljenje je kratko trajalo jer iako sam citao uputstva sa sajta i foruma pusenje lule meni ne predstavlja uzivanje vec pravi fizicki posao ( opuc kako bi kod nas rekli
)....
Pozdrav iz Zagreba! :-)
I ja sam novajlija kao i ti, u ovome sam nekoliko tjedana, no impulsivan kakav jesam - vec sam natukao 2 lule, plus jedna u posti (treba tek da stigne) plus 3 duhana u garazi i nekoliko u posti.
No, da ne duljim, moji savjeti za uzivanje u luli (isprobani u praksi):
1. Pakuj duvan u lulu kako god znas i umijes. S vremenom ces shvatiti sto ne valja... probaj prvo jako nabiti, ako ne valja onda ga lagano napuni unutra.
2. Ako se lula gasi - neka. Ja ju znam paliti po dvadesetak puta.... ovisi kakav je duhan, kakvo je vrijeme vani (puse vjetar - lula gori "toplije", ne gasi se), kako si napakirao duhan, ... milijun je tu finesa. Ne brini oko njih. pali koliko god treba a da ti se lula ne pregrije.
3. Upusavanje... hm. ovdje se lome koplja. Ja sam se olducio prikloniti liku s YouTube sajta (probaj traziti pod "pipe smoking myths") i ne upusavam lule. Ionako mi se cesto gase, ionako ih nikad ne pusim da se jako griju, cemu onda polagano upusavanje? napakiram ju do vrha i pusim lagano, pustim da se ugasi i malo odmori, pa opet upalim... treba uhvatiti neki ritam. Ritam koji pase i tebi i luli.

4. Ciscenje lule - obavezno. Provlaci cistac kroz usnik cak nekad i dok pusis lulu, da ti upije slinu.
5. Ne rastavljaj lulu nakon pusenja! Ostavi ju tako neka stoji pa i citav dan, onda ju rastavis, ocistis i udri dalje.
6. UZIVAJ! ;-)