Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pozdrav!

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
Pozdrav!
« u: 03. Studenoga 2009, 02:04 »
Vaši postovi o lulama, upušavanju,održavanju i duhanima su odlični!
Inače motam cigarete, a tako upoznate razne duhane pa preko toga pogledate i one za lule, ali i cigare.
Lule su kod mene u opticaju oko godinu dana. Lula imam 6, i dobro je da ih nemam viÅ¡e jer su sve vrlo različite i joÅ¡ se "upoznajemo". Prva je "no name billardica" bez filtera naslijeÄ‘ena,stara lagana ali sa strganim dijelom usnika  i napuknutim dijelom vrata (ne puÅ¡im ju),ali nigdje ne mogu naći njoj sličnu,meni je skoro savrÅ¡ena. Druga je naslijeÄ‘ena bent billardica "real briar" sa metalnim filterom, za nju treba strpljenja ali je ok. Treća i ÄŒetvrta su Petersonke koje sam kupio u Dublinu u Petersonovom dućanu, jedna je Churchwarden (bez filtera) a druga Dublin-serija Aran 9mm filter. Peta je  Lorenzo Spitfire (bent billard) 9mm filter. I posljednja je manja ravna Mr.Hardy 9mm filter,mogla bi biti od treÅ¡nje. Duhani koje sam probao i imam su: Amphora cherry, Borkum riff cherry, Super value  Ultra lite, Mac Barren Scottish mixture, Mac Barren Vanilla flakes, Mac Barren Navy flakes, Mac Barren Black Ambrosia,Peterson Deluxe Mixture,Thomas Radfords Sunday's Fantasy, Davidoff Flake Medallions.
Nastojim slične duhane pušiti u istim lulama. Flake duhani su interesantni, a od svih duhana najviše Davidoff Flake Med.
Zapravo tražim naj duhane za lule koje imam. Duhani koje planiram uskoro kupiti su: Peterson Irish oak ,MacBaren: STOCKON, MacBaren:HH VINTAGE SYRIAN, Mac Baren Dark twist.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
Odg: Pozdrav!
« Odgovori #1 u: 03. Studenoga 2009, 08:39 »
Dobrodošao!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #2 u: 03. Studenoga 2009, 08:43 »
Dobrodošel

ZIG  ZAG

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #3 u: 03. Studenoga 2009, 08:51 »
Pozdrav i dobrodoÅ¡ao!  :61:
To je već lijepa kolekcijica lula. Što se tiče "Real briar" sa metalnim filterom, izvadi taj filter van, i vidjet' ćeš koliko je bolja za pušiti!
Što se tiče duhana, vidim da voliš jako aromatične duhane (svi tipa cherry, vanilla, bourbon,...). Duhani koje namjeravaš kupiti, Irish Oak meni osobno "nije sjeo", Stockton mi isto nije bio baš nešto kad sam ga probao (Robi tu s foruma ga obožava), HH Vintage Syrian je čisti perfekcionizam, po meni jedan od boljih latakijskih duhana (ali ga kod nas nažalost nema za kupiti), MB Dark twist nisam probao!
Za preporučiti, a što se kod nas može kupiti je bilo koji iz Pseterson Special Reserve serije (150-ak kn u Frankopanskoj), Planta MMVll i MMVlll su odlični aromatici. A ukoliko voliš te jako slatke duhane, nisu loši od Petersona Sweet Killarney (karamela) i Sunset Breeze (amareto). Odličan duhan, a dobavljiv kod nas je isto Petersonov Old Dublin (odlična mješavina ciparske latakije)!!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 03. Studenoga 2009, 09:23 »
DobrodoÅ¡ao na forum!  :61:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #5 u: 03. Studenoga 2009, 09:53 »
Dobrodošao!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #6 u: 03. Studenoga 2009, 10:15 »
Dobrodošao!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #7 u: 03. Studenoga 2009, 10:45 »
Hvala na dobrodošlici!
Što se tiče duhana, nisam baš toliki fan aromatika, samo ovih drugih ima slabo za kupiti, ili ih ne prepoznajem dobro.
Hvala na savjetima !
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

BalkanBoy

• *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #8 u: 03. Studenoga 2009, 12:35 »
Hvala na dobrodošlici!
Što se tiče duhana, nisam baš toliki fan aromatika, samo ovih drugih ima slabo za kupiti, ili ih ne prepoznajem dobro.
Hvala na savjetima !

Eto, to je to. Kad budes probao razne latakije i balkane, nikad se neces vratiti aromaticima. Znam jer covijek koji motajuci duhan pronadje lulu, nikad se nece zadovoljiti aromaticima. Ja sam prije toga motao Drum pa sam sa toga presao na lulu. I ja sam isto u pocetku pusio aromatike, al kad jednom probas prave latakijske duhane i cistu virginiju, onda se stvari usmjere kako treba.

Dobrodosao!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 03. Studenoga 2009, 15:38 »
Dobrodosao!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #10 u: 03. Studenoga 2009, 23:18 »
Hm, balkanac (kao i svaki balkanac :13:)opet tera svoje sa latakijama. ne razumem sto bi svi morali da pusimo latakiju? to bi bilo kao kad bi svi morali da vozimo samo brze motore, ili samo mercedesa, a ja npr vise volim starog i sporohodnog moto guzzija i bmw ili land rovera. Pusis ono sta ti odgovara!!! moj profesor inace pusi lulu vec 30 i kusur godina  i i dalje pusi samo aromatike. pa ne vidim da mu sta fali. sto se tice metalnog filtera u pravu je ko kaze da je to visak. jeste i ne razumem sta ce uopste tu jer samo smeta i pravi vlagu. i dobrodosao! :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 03. Studenoga 2009, 23:21 »
ti metalni umetci (to nisu filteri) su se nekad stavljali u lule da spriječi da ti užareni komad duhana uleti u grlo/pluća/kamo već.

nasreću, shvatili su svu nebitnost takvih dodataka na lulama... :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 03. Studenoga 2009, 23:23 »
Ma naravno svako neka puši šta mu najbolje odgovara. mislim da nije stvar u uvjeravanju, već u činjenici da velika većina ljudi koja proba latakiju počne ju obožavati. No naravno sigurno ima iznimaka kojima se latakije nikada ne svide. No iz dosadašnjeg iskustva rekao bih da takve osobe pripadaju u prave raritete.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 03. Studenoga 2009, 23:26 »
ja sam uglavnom aromatičan tip (ne mislim pritom na trešnje, višnje, mango i papaju...) nego na prave i kvalitetne aromatike. obožavam i virginije, stvarno ih volim. a latakije sam počeo pušiti pred manje od godinu dana i jako su mi se svidjele.
ali nemam namjeru ostaviti aromatike. red svega. za sve postoji vrijeme.
pred tjedan dana sam dva tjedna samo latakije dimio i pasale su mi mrak, a danas se mučim sa Balkan Latakijom...
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #14 u: 03. Studenoga 2009, 23:32 »
Svakako se ne treba postaviti da jedno automatski isključuje drugo. Ja sam recimo latakijsko/virginijski tip u 90% posto slučajeva. No ponekad, vrlo rijetko mi prija koji aromatik.
A nakon Å¡to sam probao Holiday Spirit, mislim da će se ovaj omjer ubrzo promijeniti.  :1:
« Zadnja izmjena: 04. Studenoga 2009, 23:10 od McKurilj »