VaÅ¡i postovi o lulama, upuÅ¡avanju,održavanju i duhanima su odliÄni!
InaÄe motam cigarete, a tako upoznate razne duhane pa preko toga pogledate i one za lule, ali i cigare.
Lule su kod mene u opticaju oko godinu dana. Lula imam 6, i dobro je da ih nemam viÅ¡e jer su sve vrlo razliÄite i joÅ¡ se "upoznajemo". Prva je "no name billardica" bez filtera naslijeÄ‘ena,stara lagana ali sa strganim dijelom usnika i napuknutim dijelom vrata (ne puÅ¡im ju),ali nigdje ne mogu naći njoj sliÄnu,meni je skoro savrÅ¡ena. Druga je naslijeÄ‘ena bent billardica "real briar" sa metalnim filterom, za nju treba strpljenja ali je ok. Treća i ÄŒetvrta su Petersonke koje sam kupio u Dublinu u Petersonovom dućanu, jedna je Churchwarden (bez filtera) a druga Dublin-serija Aran 9mm filter. Peta je Lorenzo Spitfire (bent billard) 9mm filter. I posljednja je manja ravna Mr.Hardy 9mm filter,mogla bi biti od treÅ¡nje. Duhani koje sam probao i imam su: Amphora cherry, Borkum riff cherry, Super value Ultra lite, Mac Barren Scottish mixture, Mac Barren Vanilla flakes, Mac Barren Navy flakes, Mac Barren Black Ambrosia,Peterson Deluxe Mixture,Thomas Radfords Sunday's Fantasy, Davidoff Flake Medallions.
Nastojim sliÄne duhane puÅ¡iti u istim lulama. Flake duhani su interesantni, a od svih duhana najviÅ¡e Davidoff Flake Med.
Zapravo tražim naj duhane za lule koje imam. Duhani koje planiram uskoro kupiti su: Peterson Irish oak ,MacBaren: STOCKON, MacBaren:HH VINTAGE SYRIAN, Mac Baren Dark twist.