Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Simptomi "ne odmaranja" lule od min. 24h ???

bullcat

• *
    Bijeli zubi
  • 9
  • Bolje mrtav pijan, nego mrtav trezan!
Odg: Simptomi "ne odmaranja" lule od min. 24h ???
« Odgovori #15 u: 10. Ožujka 2009, 15:23 »
Ja dimim tri puta dnevno, a imam samo dve lule.  :3:
Dok ne kupim jos, pribegao sam sledecem triku: odmaram je koliko stignem (pusim jednu, pa drugu.. pa opet prvu), a kako se nijedna ne odmara 24 sata, temeljno ih cistim i - susim fenom (za kosu), izduvavam je (ociscenu) mlakim i hladnim vazduhom.
Znam da vam je ovo smesno, ali...
Ajd' sad, udrite, hehehe
Volim poroke!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 10. Ožujka 2009, 15:35 »
Gle, po meni, radis najbolje što možeš (ako tebi odgovara onda je najbolji nacin) sa svoje dvije, u ovom slučaju RADNE lule. Kad kupiš još koju onda ćeš rasteretiti ove dvije, a kad ih očistiš temeljito, i ako im se ništa ne desi od ovakvog svakodnevnog tretmana - onda će te služiti dobro i dalje.

A do tad su one ono što zovemo RADNE lule, znači one koje se baš ne štedi.

Ako nisi primjetio nikakva oštečenja na njima od postupaka koje svaki dan prolaze, ako i dalje puše dobro, onda ti nitko ne može reći da radiš nešto pogrešno.

Na kraju svega, tvoje su, ti ih koristiš i u nedostatku veće kolekcije radiš ono što misliš da je najbolje po njih.

Jedino, ne znam baš za ovo sušenje fenom za kosu. Makar, nekad su postojali uređaji za sušenje lula, nataknuo si lulu na njih i on bi ju sušio... probat ću naći link...
Keep it simple!

bullcat

• *
    Bijeli zubi
  • 9
« Odgovori #17 u: 10. Ožujka 2009, 15:42 »
Da nisam nasao ovaj sajt, ja bih jednu bas unistio! Sad sasvim OK dimi i stara Stanwell.
Problem je gasenje duvana, u ovom "gradu" stalno nestaje duvana, pa trpam svasta. Neki se uzasno gase, po 10 puta jedno punjenje (MB Black Ambrosia), najbolje mi dimi ( i najbolji je!) MB OC (ali ga vise u NS nema!) i MB Mixture Scotich Blend (ali ni njega vise nema(m). Sada cu probati MB Mixture Modern (koga trenutno ima)...
Sve u svemu - tuga!
Volim poroke!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 10. Ožujka 2009, 15:43 »
Evo, naÅ¡ao sam  :1:

http://cgi.ebay.com/Antique-Blue-Mountain-Pottery-Pipe-Dryer-BMP-mint-cond_W0QQitemZ190281426493QQcmdZViewItemQQssPageNameZRSS:B:SRCH:US:101

Dakle, Briar Dryer  :1: ima i opis kako radi i Å¡to radi, i eto ga, tu je, antikni je, i na prodaju je
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #19 u: 10. Ožujka 2009, 15:48 »
Domba dobro kaže...  :77:

Ipak dodaj bar još jednu, da rasteretiš ostale - a umesto fena, dobro je i da ih ostaviš negde na toplom i na “promaji“ na polici... ako koristiš i filter - i on značajno pokupi vlagu... U takvoj situaciji i treća lula, makar bila i “real briar“ pomaže da ostalim daš neki sat odmora više...

bullcat

• *
    Bijeli zubi
  • 9
« Odgovori #20 u: 10. Ožujka 2009, 16:06 »
Ma, "sve pet"... kad stignem u Bg. Nikako ne stizem (obaveze) da otputujem u Beograd samo zbog lule - zato ih trenutno "feniram". Ali moram u BG, i zbog duvana...
Ovde vise nema ni cistaca (za tampere prodavci u trafikama nikad culi), nema ni filtera...
Iako ja filtere ne koristim. A moga bih mozda, jer uvlacim dim do guzice (svaki treci-cetrvrti cug).
Nego, ima li vas jos koji uvlacite?
I koje duvane za to preporucujete?
Samo mi nemojte savetovati da ne uvlacim - nema sanse! Bar svaki cetvrti dim moram. I tacka!
Ja volim "mlekce s bodezima, o braco", ko Alek iz "Paklene pomorandze" - volim nikotin, bre!  :154:
Volim poroke!

FICO

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #21 u: 11. Ožujka 2009, 16:01 »
Uvjeren sam da će jednog dana izmisliti i bombone koje pojedes i imaš okus latakije u ustima... Slično nicorettama kao zamjeni za nikotin...

to bi bilo baš dobro!!!
ne volim dim cigarete, ali zato dim lule.... :139:
sada patim otkako je došla zabrana pušenja... doma mi je redukcija pušenja (žena + klinci), u klubu na faxu zabranjeno (vlada), a u hnk su pušači smješteni na 4m3 u zimski zoološki (uprava), a vani mi nije gušt
Mercy?! You want mercy!? I'm chaotic neutral!!!

Osiguraj svoju budućnost! Postani kadet oružanih snaga RH i pogini gdje te NATO i SAD pošalju!