Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pozdrav svima!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: Pozdrav svima!
« Odgovori #15 u: 19. Veljače 2010, 15:57 »
ja sa lorenzom imam lose iskustvo, a dc svi kazu da su dobre i jeftine... nemam pa ne mogu da komentarisem. :14:

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
« Odgovori #16 u: 19. Veljače 2010, 16:00 »
Ja imam DC i fantasticna je, Domba ima, Kovaxx ima... svi zadovoljni. Lorenzo imam - katastrofa ali izvjesni Braco ;) ima i kaze da mu je fantasticna lula
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #17 u: 19. Veljače 2010, 16:46 »
cuh...

turbolet

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #18 u: 20. Veljače 2010, 23:42 »
dobro došao :109:
Bok puce i dečki !

Nekich

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 6
« Odgovori #19 u: 21. Veljače 2010, 19:04 »
Hvala svima na dobrodošlici!

E, kupio bih ja bilo kakvu lulu ali ne znam gdje!!! Ako netko moze napisat gdje ima za kupit DC ili bilo kakvih lula u Zagrebu bio bih vrlo zahvalan!!!  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 21. Veljače 2010, 19:25 »
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #21 u: 21. Veljače 2010, 19:42 »
jeste,samo neko treba da  :53:  :12:

Nekich

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 6
« Odgovori #22 u: 23. Veljače 2010, 10:56 »
Nakon duuuugog čitanja nigdje nisam nasao neku točnu adresu trgovine... samo ulice (frankopanska, masrykova itd...), pa sam otiÅ¡ao u frankopansku i trazio ko mulac . I tamo u haustoru naÅ¡ao havana shop, tak nekak  :88: .... i pitiao tetu jeftinije lule, svidila mi se spitfireica kad ono 250 kn... meni to bas i nije jeftino (znam, znam, u odnosu na vecinu je)... al kupih ja nju, te uzeh MB Virginia no1, i sve ostalo potrebno...  :36: :36: :36:

E sad, par pitanja....

1. Teta dala neke meerschaum filtere, jel ima razlike izmeÄ‘u njih i onih drugih (valjda obicnih  :1: ) a i ti filteri mi ne dihtaju dobro, jel to normalno? mogu ici naprijed nazad.....

2. kakve su to sheme s šibicama za lule, kao nemaju sumpora tek nekak...? malo mi to preskupo, 10kn 15-ak šibica....

3. žarnica i vrat (iznutra) su crni. jel to neka kao zaštita ili? (dublje u vratu se vidi svijetla boja drveta)

4. krenio sam ju upuÅ¡avat, pripalim, tampam, pučkam, sve ok, sve ide super, ostavim da se odmori, niti 10 sekundi, i duhan mi se ugasi.  fino se zapali, cijelom pov. jel moze biti neki drugi razlog (osim preslabo ili prejako nabijenog duhana) za takov sto ili je to mozda normalno kod upuÅ¡avanja??

5. 'oće bit kakve štete na luli ako budem upušavao 3x1/3 + 2x2/3?

6. Ove šare po luli, jel to prirodni izgled drveta ili se postiže "bojanjem"?

6 pitanja nije ni puno, mozete vi to!!!! :1: :1: :1:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #23 u: 23. Veljače 2010, 11:22 »
Pozdrav Nekich! Drago mi je da si sve "prostudirao".
1. Navodno bi Meer filteri trebali biti nešto bolji od klasičnih (ugljenih filtera)-imaju bolju moć absorpcije!
    Normalno je da ne "dihtaju" dobro!
2. Kupi: a) upaljač za lulu (plastičnih je bilo u havana shopu, gdje si obavio kupovinu),
            b) zippo za lulu (kod nas ih je teÅ¡ko naći) ili
            c) Corona upaljači-savrÅ¡enstvo, ali cjenovno skuupi!
    a možeÅ¡ i pripaljivati Å¡ibicama-izbor je na tebi!
3. Najvjerojatnije je zaštita
4. Budeš se "ufurao" u ritam pušenja s vremenom (svi smo imali tih problema)
5. Neće
6. Prirodna struktura vrijesa (osim ako nisu neke "điđe" nacrtane po luli, no, pošto si naveo da je spitfire serija-ziher
   je struktura drveta)

E sada, ispod te cijene koju si platio za tu Lorenzo lulu, teško ćeš naći nešto, ali si za istu cijenu mogao u tobaccu u Mercatoru kupiti DC lulu (Stanwell franšiza), koja je daleko kvalitetnija!
Proučavaj forum i dalje, i uživaj u luli!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #24 u: 23. Veljače 2010, 11:34 »
Čestitam na kupovini. Za početak si jako dobro odabrao, pogotovo Virginiju No1. Oprezno i polako s njom, oće jako ugristi za jezik!

Nikola ti je sve već točno odgovorio, ali samo da ga malo nadopunim.

1. Kod jeftinijih lula baš ne paze puno na to kako će zabušiti njen sistem i dio gdje dolazi filter. Kad prejako zabuše onda filter unutra šeta. Bez brige, najvjerovatnije će ti se ionako malo napuhnuti od pušenja i vlage u luli pa neće šetati. Recimo, kod nekih skupljih Peterson lula se buši točno na milimetar duljine filtera, a onda kad imaš neki nestandardni filter onda ne može dobro sjesti u tu komoricu za filter unutar lule i usnika.

2. Te šibice su ok, ali ne treba ti to. Kad kresneš običnu šibicu nemoj ju odmah gurnuti nad duhan. Pričekaj da joj glava izgori i tad kreni s paljenjem lule.

3. Prekarbonizirana (zaštićena) lula. Znači da ju i ne trebaš nešto posebno upušavati, ali i možeš - neće škoditi.

4. Eeeeeee, to je pušenje lule... treba trenirati i učiti, poloviti ćeš brzo a uskoro ćeš prestati obračati pažnju na to koliko ti se puta ugasila ili nije ugasila. Tad ćeš početi istinski uživati.

5. Neće

6. Prirodni izgled drveta koji se dodatno naglasi kombinacijom raznih bajceva. Imaš nešto više o tome u dijelu foruma IZRADA LULA pod temom Kontrastno bojenje lule.

Eto, uživaj u što hladnijem dimu i samo pitaj ako nešto zapne.
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #25 u: 23. Veljače 2010, 12:54 »
i daj sliku lule :13:

Nekich

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 6
« Odgovori #26 u: 23. Veljače 2010, 22:06 »
puno hvala na odgovorima, al evo jos jedno....  :1:

Sto se pregrijavanja lule tice, nije mi totalno jasno kada je lula prevruca. jel bi to bila temperatura kada ti nije ugodno drzati je uz lice ili niza temperatura? nadam se da svacate pitanje...

Slike stizu kad prokuzim kako ih staviti  :1: :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #27 u: 23. Veljače 2010, 22:16 »
Evo upute za postavljanje fotki.

http://piperson.org/forum/index.php?topic=79.0
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #28 u: 24. Veljače 2010, 01:00 »
iskreno ,meni je lula toplija u ruci nego kad je prislonim uz obraz ili cak usne. zato cim ti se ucini nezgodno za drzati pravi pauzu dok se ne ohladi i onda teraj dalje. :61:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #29 u: 24. Veljače 2010, 11:26 »
Å to kaže ssekir čim ti je nezgodno da je držiÅ¡ ostavi da se oladi. Naravno ona će se svakako zagrevati jer je unutra žar i to je normalno, ali dok puÅ¡iÅ¡ umerenom brzinom drvo se neće pregrevati. Oseti se kad pecne da je vreme za odmor.  :61:
Historia Magistra Vitae Est!