Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Clan ?

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
Clan ?
« u: 11. Veljače 2010, 13:01 »
Isto pitanje kao i za Mcbaren cherry ambrosia, da li ste ikada probali i o kakvom duhanu se radi ?

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Clan ?
« Odgovori #1 u: 11. Veljače 2010, 13:04 »
Clan - jedan od najgorih duhana na tržištu.
MacBaren cherry ambrosia - tako tako (imaš recenziju na www.piperson.org)
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

dečec

• *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #2 u: 11. Veljače 2010, 13:11 »
haha, Hvala, onda ću Clan izbjegavati :)

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #3 u: 11. Veljače 2010, 15:58 »
Clan je jedan od najgorih duhana koje sam probao. Dobro ne moze sa po odvratnosti meriti sa Banatskom ruzom, jedinim duhanom koji sam bacio.
Clan je jedno vreme bio strasno popularan medju starijim pusacima lula, jer nekada je bio veliki problem nabavke duhana u blazenopocivsoj SFRJ. Tada je bilo relativno tesko nabavit nesto sto valja, pa ko veli daj sta das samo da nije ekstra lulas ili banatska ruza.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #4 u: 11. Veljače 2010, 19:40 »
zaobidji u sirokom luku, smrdi u majcinu! toliko da ga cak nisam ni probao! imnik, nisi li slucajno sacuvao pakovanje banatske ruze? ovde u beloj crkvi svi je se secaju sa nostalgijom (verovali ili ne!)

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #5 u: 11. Veljače 2010, 23:25 »
Nisam sacuvao, bilo je to davno. Kao sto sam rekao, to je jedini duhan koji sam bacio (nikom se nije svideo od ljudi koje sam tada znao da puse lulu)

Rakija

• Opatija
  • *
    Bijeli zubi
  • 35
« Odgovori #6 u: 20. Kolovoza 2013, 09:00 »
znam da je tema već duuugo neaktivna, ali možda bi morao reći svoje mišljenje oko ovoga.

Clan sam probao i nije bio najbolji duhan kojeg sam probao, ali isto tako ni približno najgori. Postoji ta neka navika pljuvanja po ovom duhanu, ali se izostavlja činjenica da je to stvar ukusa osobe koja ga puši i samim time individualna.

Pa da vam opišem svoje iskustvo sa Clanom (aromatic iliti onaj zeleni):

To je duhan kojega će netko staviti u lulu kada ili nema ništa pametnije ili se želi odmoriti od jakih aromatika ili želi pripremiti nepce za aromatike nakon dužeg uživanja u duhanima u kojima latakija drži glavnu riječ. Ovo je prije svega "duhan" i nema pre više filozofije oko toga. Arome gotovo da nema, ali se ipak nešto osjeti, izgara dobro i relativno hladno, ne slini pre više, ne grize i aroma je podnošljiva, čak na momente i ugodna, kako okolini tako i pušaču.

ZAKLJUÄŒAK:
Znači, kako i sama vrećica kaže, napravljen je od minimalno 14 različitih sorti duhana (čitaj škart od proizvodnje nečeg drugog, pa trpaj u vrećice da se ne baci), ali sve u svemu nije baš toliko loš da ga se mora zaobilaziti u širokom luku. Ima ljudi kojima će se svidjeti, a ima onih kojima će se zgaditi za vjeke vjekova. Jedini način da se skuži u koju skupinu spadate je da ga probate. Ako želite zapaliti lulu dok ste negdje s društvom na pivi, ne želite ih otjerati latakijom, a ni ne želite kvariti neki dobar aromatik pivom, onda se utrpa njega u lulu.

Eto, to je bio moj doživljaj i molim vas da ovo uzmete sa "zrnom soli" jer je stvar uglavnom individualna.
Dear Twilight Fans,
Thank you for making us look sane and well-adjusted.
Sincerely,
Trekkies

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #7 u: 20. Kolovoza 2013, 15:03 »
znam da je tema već duuugo neaktivna, ali možda bi morao reći svoje mišljenje oko ovoga.

Clan sam probao i nije bio najbolji duhan kojeg sam probao, ali isto tako ni približno najgori. Postoji ta neka navika pljuvanja po ovom duhanu, ali se izostavlja činjenica da je to stvar ukusa osobe koja ga puši i samim time individualna.

To je duhan kojega će netko staviti u lulu kada ili nema ništa pametnije ili se želi odmoriti od jakih aromatika ili želi pripremiti nepce za aromatike nakon dužeg uživanja u duhanima u kojima latakija drži glavnu riječ. Ovo je prije svega "duhan" i nema pre više filozofije oko toga. Arome gotovo da nema, ali se ipak nešto osjeti, izgara dobro i relativno hladno, ne slini pre više, ne grize i aroma je podnošljiva, čak na momente i ugodna, kako okolini tako i pušaču.

ZAKLJUÄŒAK:
Znači, kako i sama vrećica kaže, napravljen je od minimalno 14 različitih sorti duhana (čitaj škart od proizvodnje nečeg drugog, pa trpaj u vrećice da se ne baci), ali sve u svemu nije baš toliko loš da ga se mora zaobilaziti u širokom luku. Ima ljudi kojima će se svidjeti, a ima onih kojima će se zgaditi za vjeke vjekova. Jedini način da se skuži u koju skupinu spadate je da ga probate. Ako želite zapaliti lulu dok ste negdje s društvom na pivi, ne želite ih otjerati latakijom, a ni ne želite kvariti neki dobar aromatik pivom, onda se utrpa njega u lulu.

Eto, to je bio moj doživljaj i molim vas da ovo uzmete sa "zrnom soli" jer je stvar uglavnom individualna.

Ne kužiš poantu o luli i uživanju pušenja lule. Nađeš birc ugodnog ambijenta i po mogućnosti sa ljepom konobaricom.
Naručiš piće u kojem uživaš i još ti fali samo jedna sitnica. Lulu napuniš duhanom koji ima puunoo latakije i to sirijske jer je najbolja. Kod paljenja kreneš sa pretjerivanjem u ispuhavanju duhanskog dima. Tako nastaviš sve dok ne oslobodiš prostor oko sebe. Ostane ti samo da uživaš u pušenju lule.
:61:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #8 u: 20. Kolovoza 2013, 15:40 »

ZAKLJUÄŒAK:

Ne kužiš poantu o luli i uživanju pušenja lule. Nađeš birc ugodnog ambijenta i po mogućnosti sa ljepom konobaricom.
Naručiš piće u kojem uživaš i još ti fali samo jedna sitnica. Lulu napuniš duhanom koji ima puunoo latakije i to sirijske jer je najbolja. Kod paljenja kreneš sa pretjerivanjem u ispuhavanju duhanskog dima. Tako nastaviš sve dok ne oslobodiš prostor oko sebe. Ostane ti samo da uživaš u pušenju lule.

...i onda nemožeš platit račun jer konobarica više neće da ti se približi! :64:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #9 u: 20. Kolovoza 2013, 16:21 »
Ne kužiš poantu o luli i uživanju pušenja lule. Na?eš birc ugodnog ambijenta i po mogu?nosti sa ljepom konobaricom.
Naru?iš pi?e u kojem uživaš i još ti fali samo jedna sitnica. Lulu napuniš duhanom koji ima puunoo latakije i to sirijske jer je najbolja. Kod paljenja kreneš sa pretjerivanjem u ispuhavanju duhanskog dima. Tako nastaviš sve dok ne oslobodiš prostor oko sebe. Ostane ti samo da uživaš u pušenju lule.

...i onda nemožeš platit ra?un jer konobarica više ne?e da ti se približi! :64:

Netko o seksu netko o lovi, no dok ima latakije dobro je.
Za sve ostalo tu je Šunka.

Rakija

• Opatija
  • *
    Bijeli zubi
  • 35
« Odgovori #10 u: 21. Kolovoza 2013, 12:06 »
Samo sam čekao da se bagra naÄ‘e i pokopa me...  :154:

:1:
Dear Twilight Fans,
Thank you for making us look sane and well-adjusted.
Sincerely,
Trekkies

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #11 u: 21. Kolovoza 2013, 13:18 »
Samo sam čekao da se bagra naÄ‘e i pokopa me...  :154:

:1:

Ipak si nam ti najmlađi član po stažu. Znaš kako ide kad si najmlađi... :74:
Sporost je vrlina.

Taras

• Beograd/Surcin
  • *
    Bijeli zubi
  • 65
  • Zaklela se Zemja raju da se sve tajne ODAJU
« Odgovori #12 u: 21. Kolovoza 2013, 18:41 »
Samo izdrzi,posle ce biti sve Ok...

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #13 u: 26. Siječnja 2016, 17:45 »
Clan su u neka prošla vremena pušili svi živi, da sad će netko reć pa nije bilo drugih duhana, ali svi znamo da je bilo, puno gorih od Clana. Nemojmo zaboraviti da je Clan bio jedan od najpopularnijih duhana i u drugim državama, a oni su sigurno imali veliki ili bar dosta veći izbor od nas na ovim prostorima, pa se treba zapitati kako to da su onda toliko pušili taj danas svima mrski Clan?!? :nezna:

Prvi put kad sam ga zapalio očekivao sam nešto najgore, a bio iznenađen kako je to jedan normalan, ne previše kvalitetan ali opet pušljiv duhan.

Možda ne spada u vrh kvalitetnih duhana, ali zasigurno nije ni najgori. Ako ništa drugo bar su stare reklame zanimljive. :lula14:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=0q2zUMrUOz0" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=0q2zUMrUOz0</a>

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=b55H7LAUex0" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=b55H7LAUex0</a>
« Zadnja izmjena: 26. Siječnja 2016, 17:53 od The Dude »

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #14 u: 26. Siječnja 2016, 20:41 »
Uopće nije tako loš kao što se priča. Da se pušiti. Ali istina je i da ima puno boljih.
Rakija ga je gore dobro opisao.