Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pozdrav

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Pozdrav
« Odgovori #15 u: 02. Ožujka 2010, 08:18 »
Hvala Domagoj. Kruno mi je rekao da imamo isti hobi, pa prepostavljam da ima koja fotka tvojih
lula na ovom siteu. Malo cu ga procesljati, a iznad svega nadam se cemo imati prilike razmjeniti
iskustva. Procitao sam da kupujes klocne kod Bollita, sto znaci da imamo isti izvor materie prime,
tj. Vita Carlina. Takodjer, vidio sam da si pokusao susiti maslinu, ali s losim rezultatom. Ako te zanima
mogu ti napisati kako sam ju ja tretirao i sto treba uciniti da ne bi popucala. :52:

Da, od Bollita uzimam maslinu, stvarno je dobre kvalitete. A vrijes koji ima je od Vita Carlina? Nisam to znao... Moram onda uzeti i koju narudžbu vrijesa, čuo sam da Vito Carlino ima stvarno dobar vrijes. Nešto sam bio u napasti i uzeti neku veću količinu direktno od njega, ali eto - dosad nisam :1:

Do sad sam uzimao vrijes od Pima, DanPipea, Janzen pfeiffe-a... Zadovoljan sam kakve sam klocne dobivao od njih.

A za postupak kako sušiti maslinu, samo piši, super i hvala!! Baš sam jučer gledao te klocne, njih dvadesetak... sve popucale :3:
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #16 u: 02. Ožujka 2010, 10:44 »
Pozdrav i sa moje strane! Dobrodošao!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

dllhell

• Rijeka, Croatia
  • *
    Bijeli zubi
  • 94
    • L.A.B.A.
« Odgovori #17 u: 02. Ožujka 2010, 11:44 »
Hvala Domagoj. Kruno mi je rekao da imamo isti hobi, pa prepostavljam da ima koja fotka tvojih
lula na ovom siteu. Malo cu ga procesljati, a iznad svega nadam se cemo imati prilike razmjeniti
iskustva. Procitao sam da kupujes klocne kod Bollita, sto znaci da imamo isti izvor materie prime,
tj. Vita Carlina. Takodjer, vidio sam da si pokusao susiti maslinu, ali s losim rezultatom. Ako te zanima
mogu ti napisati kako sam ju ja tretirao i sto treba uciniti da ne bi popucala. :52:

Da, od Bollita uzimam maslinu, stvarno je dobre kvalitete. A vrijes koji ima je od Vita Carlina? Nisam to znao... Moram onda uzeti i koju narudžbu vrijesa, čuo sam da Vito Carlino ima stvarno dobar vrijes. Nešto sam bio u napasti i uzeti neku veću količinu direktno od njega, ali eto - dosad nisam :1:

Do sad sam uzimao vrijes od Pima, DanPipea, Janzen pfeiffe-a... Zadovoljan sam kakve sam klocne dobivao od njih.

A za postupak kako sušiti maslinu, samo piši, super i hvala!! Baš sam jučer gledao te klocne, njih dvadesetak... sve popucale :3:

Ako budete uletili u kakvu raspravu slobodno je ucinite javnom da mozemo prisluskivat razgovore dva pajpmejkera

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #18 u: 02. Ožujka 2010, 12:00 »
Maslina koju prodaje Bollito je sa Sardinije, preciznije od Tomasa Spanua. On je najistaknutiji talijanski
pipemaker sto se tice drugih esencija. On tu svoju maslinu naziva "ulivastro" sto znaci da se radi o
divljoj maslini, koja se razlikuje od pitome koja je u doba Rimljana dosla na Apeninski otok iz Palestine.
Medjutim, isao sam malo cackati po toj prici, nisam siguran, ali cini mi se da je prica malo nategnuta.
Mislim da se radi o "podivljalim" maslinama za koje nitko ne mari i cije se stabla mogu obarati,
a ciji bi kvalitet odgovarao tzv."divljoj" maslini. Ne treba ni spominjati da su u toku vijekova
seljaci ukrstavali ove dvije masline, pa za otkriti potpuno divlju trebalo bi ih poslati u laboratorij na analizu.
Cuo sam pricu da Spanu prije obrade drzi klocne u moru nekih 40 dana (zasto bas 40, ne znam), zatim ih stavlja u potok sa slatkom vodom, a poslije susi.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #19 u: 02. Ožujka 2010, 12:28 »
Simpatično mi je ovo s 40 dana u morskoj vodi. Nekako mi ima biblijsku konotaciju. A poÅ¡to je i maslina "biblijska" biljka - tko zna. U svakom slučaju zanimljivo. NeÅ¡to kao 40 dana čišćenja od "grijeha"  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #20 u: 02. Ožujka 2010, 12:59 »
 :154:

Aaaaaaaameeeeeeeen!

:1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #21 u: 02. Ožujka 2010, 13:18 »
Da, i 40 dana su dani karantene.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #22 u: 02. Ožujka 2010, 13:25 »
Vidiš, ni to nisam znao, da Bollito prodaje masline od Spanua :1:

A ovo sa 40 dana mora i potoka je isto nešto što jako ritualno zvuči.

Hvala na informacijama!! Baš je u petak naručena nova pošiljka masline :1:
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #23 u: 02. Ožujka 2010, 13:57 »
e, vas dvojica  :108:, nemo' se zanosite da koristite pp inace sledi  :84:  :13: pazi ti njih... a kako bi mi obicni smrtnici saznali pojedinosti oko susenja i sl, a? :64: (ko da mogu u svrbiji da nadjem maslinu pa se sikiram :1:)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #24 u: 02. Ožujka 2010, 14:00 »
Ahahahah, da, Srbija kao klasična mediteranska zemlja :1: prepuna maslina, agavi i palmi :68:
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #25 u: 02. Ožujka 2010, 20:32 »
Šta ćeš, nađe se u slikovnicama, stripovima i enciklopedijama. OK malsina u vidu plodova i ulja na rafu prodavnice (to sam zaboravio).

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #26 u: 02. Ožujka 2010, 20:35 »
hm, na zlatiboru bi mozda i mogla da uspe, tamo dopire deo mediteranske klime (bar kolko sam ja cuo), ali ko ce se akati sa maslinom u zemlji sljiva... :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #27 u: 02. Ožujka 2010, 21:18 »
Ma dobra Å¡ljivovica zna biti samo takav aperitiv. Prije par godina dobio sam litru domaće Å¡ljive staru 30-tak godina. Pitka kao mlijeko, ali nakon par Å¡tampli nisam mogao na noge stati.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #28 u: 03. Ožujka 2010, 00:18 »
e jes offtopic ali moram da kazem... :1: 1994 bili na maturskoj ekskurziji i izmedju ostalog bili na zeitilniku. tu cika djole, cuvar, iznese sljivovicu iz 1916(nije greska) posle dve casice jedva sam napipao autobus i probudio se na predajane. ladno prespavao dve granice :13: a tad sam bas bio u kondiciji sa rakijom (nas trojica tukli litar za veliki odmor na groblju i vracali se na nastavu trezni, ali smo bazdili... :64:) uglavnom, kao da pijes zejtin, neverovatan ukus i efekat atomskog udara :13:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #29 u: 03. Ožujka 2010, 01:05 »
Možda 40 dana leži u morskoj vodi da uvuče minerale u svoj sastav pa da bude lekovito puÅ¡enje...  :61:
Historia Magistra Vitae Est!