Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pepeljare

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
Odg: Pepeljare
« Odgovori #15 u: 06. Siječnja 2009, 11:39 »
Samo se ti rugaj s Gollumima i Smeagolima... Bit će ona Arwen   :1:

Å to se tiče Froda, nemojte mene uzet za njega - nemam tako dlakave zglobove, a i uÅ¡i su mi prezaobljene!  :1:

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #16 u: 06. Siječnja 2009, 11:45 »
Nakon sto lula, moći će se govoriti; ''BEFORE'' and ''AFTER''
Faze transformacije - Dinko-Dodo-Frodo  :1:

Hell Hack

« Odgovori #17 u: 10. Veljače 2009, 11:55 »
Ne tuguj Sinak zbog toga ...budi uporan,isplati se ponekada :61:

No.1

« Odgovori #18 u: 10. Veljače 2009, 22:08 »
Zanemarite moju neukost i objasnite mi cemu sluyi ona loptica ili Å¡ta je već u sredini pepeljare? Nisam ni znao da za lule postoji posebno adaptirana pepeljara  :14:

Hell Hack

« Odgovori #19 u: 10. Veljače 2009, 22:38 »
Zanemarite moju neukost i objasnite mi cemu sluyi ona loptica ili Å¡ta je već u sredini pepeljare? Nisam ni znao da za lule postoji posebno adaptirana pepeljara  :14:

Ta loptica je od plute ili od nekoga mekšega materijala (gume),ali u većini slučajeva je od plute i služi da se istrese pepeo iz lule.,Da postoje pepeljare specijalno namenjene za lule :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #20 u: 10. Veljače 2009, 22:41 »
Jedno od osnovnih pravila je da se lula NE SMIJE lupati o bilo koju tvrdu podlogu prilikom izbacivanja pepela. Ta loptica od pluta služi da se po njoj lagano lupka glava lule. No ja to izbjegavam, rađe malo udarim po dlanu i nakon toga operem ruke.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #21 u: 10. Veljače 2009, 22:45 »
 :145:

S lulom se treba ophoditi kao s lijepom ženom. Nema tu mjesta nikakvom nasilju. A pogotovo ne kad je u pitanju meerschaum lula, jedan krivi udarac - i ode u vječna loviÅ¡ta.  :154:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

No.1

« Odgovori #22 u: 10. Veljače 2009, 22:47 »
Dobro, ja imam Falcon lulu tako da ako i propadne glava mogu je zameniti i nastaviti sa  :61:

Hell Hack

« Odgovori #23 u: 10. Veljače 2009, 22:48 »
Tako možeš da oštetiš gornje površine lule, trudi se da istresaš pepeo iz lule kao što samo ti ja i kkurilj napisali! :77:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #24 u: 11. Veljače 2009, 07:48 »
Kao što rekoh, ako već mora "udarati", nek udari o dlan. Tako je bar siguran da neće oštetiti lulu.

Hell Hack

« Odgovori #25 u: 11. Veljače 2009, 11:38 »
Nikakva guma - jeste poludili! Pa smrdilo bi do neba, kao kod vulkanizera!  :12:
Samo pluto dolazi u obzir!
To je ostatak iz vremena "naÅ¡ih starih",  kada se duhan vlažio jabukom, aromatizirao kumarinom, lule se nisu čistile i praznile su se udaranjem o razne tvrde predmete - peta na cipeli je bila osobito popularna...
No danas je taj pluteni "knocker" tu više dekoracije radi, da se znade da je to pepeljara za lulu, a može se i lula prisloniti na taj pluteni čep kad se odlaže...
E dečki moji, imate vi joÅ¡ puuuno učiti!  :77:

Kada sam napisao guma nisam do kraja rekao da je u pitanju sirovi kaučuk...slažem se da još puno toga trebam naučiti :1:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #26 u: 13. Ožujka 2009, 19:39 »
Opet sam malom maznuo malo gline i napravio pepeljaru od cca 20 cm sa stalkom za lulu, a u sredinu dolazi pluta za tuckanje.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #27 u: 13. Ožujka 2009, 22:24 »
Hehe, najs, jos sad farbanje u neku dobru boju i to je to
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #28 u: 14. Ožujka 2009, 07:50 »
Pipeclubsi, odlična pepeljara...  :36:

jedino bih pre farbanja dobro uglačao ivice na stalku, da ne bude iznenađenja pa da neka lula izađe ogrebana...
...i glasam za dva - tri sloja laka preko boje (kao zaÅ¡tita)...  :61:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #29 u: 14. Ožujka 2009, 09:53 »
BaÅ¡ ču tako napraviti. Hvala na savjetima!  :1:
~~~ Aleš iz Maribora ~~~