Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Stiglo novo korijenje sa Hvara

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Stiglo novo korijenje sa Hvara
« Odgovori #15 u: 25. Ožujka 2010, 07:36 »
Drzim fige da sve uspije po planu i da imaÅ¡ minimalan broj Å¡kartova!!  :36:
A ima tu stvarno krasnih komada...
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #16 u: 25. Ožujka 2010, 07:57 »
Odlično! Jesu veći komadi od onih koje smo vidjeli? Šteta bi bila da išta pukne...
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #17 u: 25. Ožujka 2010, 08:30 »
Srecno kuvanje!
Koliko ja znam bitno je izbegavati sunce u svim fazama dok ne sazri,i kasnije dok odmara trebao bi da 'lezi' u vlaznoj,mracnoj prostoriji gde nema ni najmanji propuh.
Lepo delju ovi komadi sa slike, domace bre"  :1: !
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #18 u: 25. Ožujka 2010, 08:45 »
Mislim da je to sasvim dovoljno, premda sam citao da se kuha i duze. Ne dodaje se nista, nek samo krcka,
vazno je da se ne izvadi odmah, nego tek kad se voda sasvim ohladi.
tx na sitnim trikovima, čitao sam dosta po netu u vezi faza priprema, ali samo sam pretopstavljao da se klocne ne bi smjele vaditi odmah nakon kuhanja,bilo mi je nekak logično ali ova informacija potvrđuje moja nagađanja, ako ima još kakvih finesa preporučam se. Još jednom TX. :108:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #19 u: 25. Ožujka 2010, 08:47 »
Odlično! Jesu veći komadi od onih koje smo vidjeli? Šteta bi bila da išta pukne...
pa nije korijenje tolko veće kolko je pravilnijeg oblika i čini mi se kvalitetnije, mislim da je manje pukotina u ovoj pošiljci.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #20 u: 25. Ožujka 2010, 08:49 »
Srecno kuvanje!
Koliko ja znam bitno je izbegavati sunce u svim fazama dok ne sazri,i kasnije dok odmara trebao bi da 'lezi' u vlaznoj,mracnoj prostoriji gde nema ni najmanji propuh.
Lepo delju ovi komadi sa slike, domace bre"  :1: !
pa ovaj dio sa podrumom imam riješeno, doma kod mojih u podrumu je ok a i stari je i vlažan donekle, ali nakon jedno 40-60 dana trebalo bi ih stavljat lagano u prirodnu sušaru, bar tako piše, ako imaš kakvu drugu informaciju javi.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #21 u: 25. Ožujka 2010, 09:57 »
Ja sam imao svoj "The briar experience with Jimi Hendriks", i kod kuvanja zaista se ne smeju izvaditi vreli iz vode, mogu naglo da dobiju pukotine ako voda naglo isparava sa vrele povrsine korena.
Prirodna susara je odlicna stvar samo je bitno po mom skromnom iskustvu da se izbegne sunce i nagli propuh,znaci sve sto je nagla promena u temperaturi ili vlazi, bitna je postupno uvodjenje novog atmosferskog stanja,ali to vec sve znas. Jedino da se ogrnu u vlazne krpe od kudelje pri premestanju od tacke A. do tacke B. I to ti je  moje skromno iskustvo vezano za brie . 
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #22 u: 25. Ožujka 2010, 10:04 »
Ja sam imao svoj "The briar experience with Jimi Hendriks", i kod kuvanja zaista se ne smeju izvaditi vreli iz vode, mogu naglo da dobiju pukotine ako voda naglo isparava sa vrele povrsine korena.
Prirodna susara je odlicna stvar samo je bitno po mom skromnom iskustvu da se izbegne sunce i nagli propuh,znaci sve sto je nagla promena u temperaturi ili vlazi, bitna je postupno uvodjenje novog atmosferskog stanja,ali to vec sve znas. Jedino da se ogrnu u vlazne krpe od kudelje pri premestanju od tacke A. do tacke B. I to ti je  moje skromno iskustvo vezano za brie . 
je , u pravu si, probat ću tako, samo što nikad nisi siguran šta će se dogodit, obično se dogodi murphyev zakon, ispadne totalno drugačije nego što bi trebalo. Nije to nekakva velika nauka ali zasigurno treba probat jednom napraviti i popraviti greške drugi puta ako ih bude, jedino što je procedura dugotrajna pa bi bilo bolje da nema grešaka.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #23 u: 25. Ožujka 2010, 11:42 »
Mislim da je sve receno. Moze se staviti i u kartonske kutije i posipati svaki komad piljevinom i tako drzati mjesec dana.
nakon toga ih preseliti u suhu piljevinu, a zatim u suhu prostoriju gdje nema propuha. Propuh is dead :83:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #24 u: 25. Ožujka 2010, 11:56 »
je l' neko gledao ''kelly's heroes''? ima tamo onaj tenkista oddball koji kaže '' don't push me with such negative waves so early in the morning''. od rano jutro počeli, te Å¡kartovi, te pucanje, te ovo, te ono... MISLITE POZITIVNO ZA PROMENU I SVE ĆE BITI OK!  :1: 'e l' jasno?  :145:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #25 u: 25. Ožujka 2010, 12:04 »
Mislim da je sve receno. Moze se staviti i u kartonske kutije i posipati svaki komad piljevinom i tako drzati mjesec dana.
nakon toga ih preseliti u suhu piljevinu, a zatim u suhu prostoriju gdje nema propuha. Propuh is dead :83:
e ovo je dobra idea i dobar savjet, zasigurno ne može škoditi, a koristiti sigurno može :61: to si negdje vidio ili čisto tvoja idea???

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #26 u: 25. Ožujka 2010, 12:11 »
na jednom filmiću sam vidio da stavljaju klocne u vreće kao za krumpir, one mrežaste, i kuhaju ih u tim vrećama, onda zajedno u tim vrećama suše prvu fazu tj, puštaju ih u podrumima da se iscijede bar mjesec dana???

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #27 u: 25. Ožujka 2010, 12:13 »
na jednom filmiću sam vidio da stavljaju klocne u vreće kao za krumpir, one mrežaste, i kuhaju ih u tim vrećama, onda zajedno u tim vrećama suše prvu fazu tj, puštaju ih u podrumima da se iscijede bar mjesec dana???

da, te vreče su čisto zato da kad su jednom sortirali klocne, da ne moraju to ponovo raditi kasnije kad su već tamno smeđe od kuhanja i kad je teško vidjeti kakva je zapravo klocna.
a mislim da ta vreča svojim karakteristikama (čisti najlon) ne može ništa doprinijeti samomo postupku sušenja.
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #28 u: 25. Ožujka 2010, 12:19 »
da u pravu si, ali ako ostanu neko vrijeme u vrećama zajedno sporije će otpuštat vlagu?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #29 u: 25. Ožujka 2010, 13:27 »
Da, to da, ali mi je onda bolja varijanta sa kutijom i vlaznom pilovinom, kao sto Sesa kaze.
Keep it simple!