Evo prvi utisci nakon par dana intenzivnog druženja s cigarama

NajviÅ¡e dimim Jose L. Piedra cigare, jer su jeftine i nije mi žao zapaliti JLP iako nije posrijedi neka posebna prilika. Izgledaju priliÄno neugledno, ne gore baÅ¡ savrÅ¡eno, ali okus je stvarno izvrstan! Puno su bolje od recimo Davidoff Bundle Selection koje su duplo ili triput skuplje! Istina, puno su ljepÅ¡e, wrapper je možda neÅ¡to kvalitetniji, puno bolje gore, ali okusom su 3 koplja ispod JLP, za koje se ipak koristi duhan Vuelto Abajo regije, tak da su one punokrvne kubanske cigare.
Trinidad Reyes je prva kubanska cigara koju sam zapalio (hvala Grega!) i koja me stvarno oborila s nogu, izvrsno gori, super izgleda, popriliÄno je jaka i jako fine arome! Jedino nije baÅ¡ jeftina (80 kn kod nas)
Imam još par finih cigara koje zasad samo stoje u humidoru i lijepo izgledaju, no biti će i prilika za njih

Moj favorit zasad je definitivno Montecristo No. 2 - srednje jaÄine, savrÅ¡eno je motana, ima fenomenalan "draw" (ne znam kak to prevest), gori stvarno savrÅ¡eno! Možda joj fali malo arome, no ne mogu to baÅ¡ tvrditi nakon samo jedne popuÅ¡ene i to nakon priliÄno zaÄinjene veÄere.
Jako mi je fina bila i priliÄno pristupaÄna Romeo y Julieta Coronita en Cedro (35 kn) i sigurno ću kupiti joÅ¡ koju
Ukratko to je to zasad, pišem nova iskustva kasnije