Hmm...,selak ima svojih prednosti kao i mana .
Prednost veoma tankog sloja selaka je taj postojani tvrdi sjaj a mana je da zapecati pore drveta i sprecava razmenu gasova na mikronskoj razini sto vremenom moze da dovede do promene strukture materijala ,ali i to opet zavisi od niza faktora kao sto je stepen suvoce,cvrstina i gustina strukture materijala kao i odrzavanje i nacin koriscenja same Lule kroz temperaturne promene njenog radnog veka.No' da sada ne bih odlutao u misaone konstrukcije bazirane na realnom iskustvu i hipotetici...
Ja sam postizao odlican sjaj i bez selaka i trippoli-a samo carnaubom u vise slojeva koji su nanoseni postepeno , mozda je u pitanju buffer kojim poliras i ili odgovarajuca brzina rotirajuceg momenta.Toplota igra vaznu ulogu u procesu zavrsnog poliranja ali ne smes ni pregrejati vosak jer od toga opet moze ostati matt finish sa po nekim nagorelim sjajem

.Moze da igra ulogu i sam kvalitet masline kao i njene strukture ali cisto sumljam da je to razlog slabijeg sjaja.Probaj da kombinujes i permutujes dok ne pronadjes svoj recept,npr. bez trippoli-a na nizem gritu smirglane povrsine itd...i nemoj preterivati sa previse slojeva carnaube.
Nadam se da sam mogao malo da pomognem ovim odgovorom