Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Canaan Pipes

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
Odg: Canaan Pipes
« Odgovori #105 u: 16. Prosinca 2010, 15:26 »
Prekrasna, kao i svaka do sada!! Sjaj je fantastičan!
It always turns out better then you hoped for

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #106 u: 17. Prosinca 2010, 10:05 »
Drago mi je da vam se Lula dopala,a sto se tice dobivanja trajnijeg sjaja kod masline to jeste malo duzi proces jer su pore masline drugacije strukturisane nego kod briara.Postepeno krenuti u zavrsno dobijanje finalne povrsine Lule sa smirglom grita 600 - 800 - 1000 - 1200 - 1500 moze se ici i na 2000 ako imate visak vremena. Sve to finisirate  selakom i u zavrsnoj fazi carnaubom.Od selaka dobija tvrdji  sjaj , mogu se bez daljnjeg dobiti i odlicni rezultati samo sa visestrukim poliranjem carnaube u nekoliko mikronski tankih slojeva  predhodnim zagreavanjem Lule toplim vazduhom. :61:
« Zadnja izmjena: 17. Prosinca 2010, 14:59 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #107 u: 17. Prosinca 2010, 14:12 »
hvala na ovom info-u - ceka me jedna klocna masline za izraditi... :)

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #108 u: 22. Prosinca 2010, 17:09 »
Koristio sam upravo taj proces, sve do šmirgla 2000, potom sam ispolirao sa trippoli i nanio po nekoliko slojeva carnaube, no nikako da dobijem takav sjaj. Možda je to samo moje neiskustvo, no nekako mi se čini da taj šelak stvarno pomogne, jesam li u krivu?

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #109 u: 22. Prosinca 2010, 19:19 »
Hmm...,selak ima svojih prednosti kao i mana .
Prednost veoma tankog sloja selaka je taj postojani tvrdi sjaj a mana  je da zapecati pore drveta i sprecava razmenu gasova na mikronskoj razini sto vremenom moze da dovede do promene strukture materijala ,ali i to opet zavisi od niza faktora kao sto je stepen suvoce,cvrstina i gustina strukture materijala kao i odrzavanje i nacin koriscenja same Lule kroz temperaturne promene njenog radnog veka.No' da sada ne bih odlutao u misaone konstrukcije bazirane na realnom iskustvu i hipotetici...
Ja sam postizao odlican sjaj i bez selaka i trippoli-a samo carnaubom u vise slojeva koji su nanoseni postepeno , mozda je u pitanju buffer kojim poliras i ili odgovarajuca brzina rotirajuceg momenta.Toplota igra vaznu ulogu u procesu zavrsnog poliranja ali ne smes ni pregrejati vosak jer od toga opet moze ostati matt finish sa po nekim nagorelim sjajem :13:.Moze da igra ulogu i sam kvalitet masline kao i njene strukture ali cisto sumljam da je to razlog slabijeg sjaja.Probaj da kombinujes i permutujes dok ne pronadjes svoj recept,npr. bez trippoli-a  na nizem gritu smirglane povrsine itd...i nemoj preterivati sa previse slojeva carnaube.
Nadam se da sam mogao malo da pomognem ovim odgovorom   :165:
« Zadnja izmjena: 22. Prosinca 2010, 19:31 od Canaan »

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #110 u: 22. Prosinca 2010, 19:40 »
Hvala! Ovo mi je definitivno pojasnilo neke stvari, sad samo ostaje da se extra potrudim oko klocni maslina koje sam nabavio.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #111 u: 21. Siječnja 2011, 15:20 »
Hvala kolegama i clanstvu na kometarima i ovim iznenadnim  momentima :1:.

Ova lula je napravljena za 'Pipe In The Hat Trade" sa Pipemakers foruma za ovogodisnju razmenu sa tematikom;inspirisani Wallensteinom(stari majstor je popularan poput toplih zemicki :1:), inspirisan kroz prizmu japanskog Zen budizma i uticaja na samu arhitekturu koja kroz slozene linije vodi do jednostavnog oblika izradih ovaj komad .
Imena ucesnika se izvlace iz sesira Kurt Huhna i onda redom svaki ucesnik svoj rad salje sledecem ispod sebe sa spiska tako da svako dobije po Lulu i razmeni iskustvo , po neku kritiku itd.
Da bi bila prica kompletna ovde je slika zen monaha koja lezi u korenu inspiracije ovom radu;

Hakuin Ekaku (1685-1768) "Dva slepa coveka prelaze most od debla preko provalije"

ps;vidim da ovaj forum ima i odlicnu obavestajnu sluzbu i nista se ne moze izgleda sakriti  :141:

« Zadnja izmjena: 21. Siječnja 2011, 17:53 od Canaan »

--muki--

« Odgovori #112 u: 21. Siječnja 2011, 16:25 »
heheheheh... :)
ho-cemo-jos! ho-cemo-jos :)
....

:)
lijep pozdrav
daniel

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #113 u: 21. Siječnja 2011, 20:18 »
iako bas nikako ne volim savremene stvari "made in japan", moram da priznam da me japanska umetnost (svih vidova) fascinira. pogotovo me odusevljava japanski film, koji zahteva poznavanje filosofije i uopste njihovog nacina razmsljanja. japanska poezija i likovna umetnost su zaista jedinstvene i ima neka posebna nota u toj njihovoj jednostavnosti. odo ja u off... :1:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #114 u: 21. Siječnja 2011, 20:24 »
i ja volim japance i u umjetnosti, borbi, kostimima, vrtovima, grafici...o filmu da i ne govorim.
ove lule su stvarno impresivne. kada uporabni predmet prelazi u umjetnost...
rekla bih, i ti si postao lula majstore canaan.
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #115 u: 21. Siječnja 2011, 20:55 »
Uf, sretan onaj sljedeći ispod tebe sa spiska. Svaka čast. Vrhunska obrada, kao obično i prekrasan shape.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #116 u: 24. Siječnja 2011, 08:15 »
Još jedna mala genijalnost iz radionice majstora Canaana. Savršena!! Apslolutno sve mi se sviđa na njoj, oblik, godovi masline, finiš, usnik, veličina... ma sve! Svaka čast!!

Kao što Grega kaže, blago onome na listi ispod tebe :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #117 u: 24. Siječnja 2011, 10:00 »
Hvala jos jednom na ovim lepim mislima  :1:
Kada se zavrsi razmena i svaka Lula stigne do novog vlasnika,rado cu vam prezentirati sta god da paketic kod postara bude skrivao... :152:
« Zadnja izmjena: 24. Siječnja 2011, 10:04 od Canaan »

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #118 u: 24. Siječnja 2011, 13:11 »
JoÅ¡ jedna ljepotica iz ruku VELEmajstora!!! Svaka čast! PREKRASNA, da ne citiram kolege na prethodnim postovima, sve mi se apsolutno na njoj sviÄ‘a!!!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #119 u: 24. Siječnja 2011, 18:50 »
Hvala Kova!
Kako je to lepo senka prokomentarisala,pokusavam da se indentifikujem sa Lulom  :151:
« Zadnja izmjena: 24. Siječnja 2011, 18:52 od Canaan »