Ja sam veliki zaljubljenik u akvaristiku, i sam sam 2 godine "pokuÅ¡avao" održavati jedan akvarij srednje veliÄine. Bitno je naglasiti ono pod navodnicima! InaÄe, imao sam srednje velik akvarij od Juwela-120l, i moram priznati da sam muku muÄio sa održavanjem! Imao sam i 5-komorni filter i automatsku hranilicu i timer, diy rasvjetu sa 4 seta lampi, ali nikako nije iÅ¡lo! Imao sam "Malawi" postavu sa ciklidima pretežno, no moje (i dosta prijatelja) iskustvo je bilo totalno opozit tvojemu. PouÄen relativno velikim iskustvom, tvrdim da je najbitniji smjeÅ¡taj samog akvarij, jer sam imao jako velikih problema sa algama, a nakon toga i razliÄitim bolestima samih riba! Kad se samo sjetim, karantene, lijeÄenje,......meni je ipak toga dosta :-) . Da se vratim na smjeÅ¡taj-akvarij mora biti na tamnom mjestu (Å¡to dalje od danjeg svjetla) i nikako blizu vrata..... Tako da, ako se ti uvjeti ne poÅ¡tuju u samom startu, bolje ne ulaziti u taj prekrasan i JAKO zahtjevan hobi. To su samo moja iskustva, i iskreno, drago mi je da sam se ostavio toga! Da, i bitno je naglasiti da kod akvaristike vrijedi obrnuto pravilo:"mali akvarij-velika briga", tj. Å¡to je veći akvarij, manje posla oko njega!