Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Akvaristika

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Prodajem Plateaux klocnu za izradu lule
« Odgovori #15 u: 07. Travnja 2010, 20:17 »
Ides!!! Ovo mrak izgleda!!

Stvarno svaka cast, meni je velika zelja ovako nesto doma, ali su mi momci ispricali svakakva iskustva... Ne znam ni sam vise, da li se primiti ovakvog necega ili ne. Kad vidim ovu tvoju krasotu i kad te cujem kako lijepo govoris o svemu, opet dobijem volju :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #16 u: 07. Travnja 2010, 20:50 »
Uz svakodnevno hranjenje i opticku kontrolu i predhodno spomenutih cinjenica ja licno ne vidim razlog zasto bi akvarijum bio toliko velika obaveza da nemoze opusteno da se savlada.Akvaristika mnogo vise daje svima nego sto sebi trazi,naravno da ovo zvuci sada lako ali ja sam isto imao svoju skolu uceci  na greskama i uz savete iskusnih.Treba znati i koje se ribe slazu medjusobno  da bi vladala harmonicna energija u i oko akvarijuma -ma cist Feng Suji.Pa i pozicija akvarijuma u kuci moze uticati izuzetno povoljno ili nepovoljno itd.itd.
Imas  sigurno i dobar savet u nekoj kvalitetnoj zoo-radnji ,pa opusteno se informises na licu mesta i steknes pravu sliku naspram svojih zelja i mogucnosti.

Jedino je po meni morski akvarijum zaista veliki posao  i takodje nauka za sebe,te  morske vode ti za pocetak ne preporucujem  :15:.
Evo nekih dobrih prostora za informacije ; http://www.akvarij.net/
« Zadnja izmjena: 07. Travnja 2010, 21:07 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #17 u: 07. Travnja 2010, 21:17 »
Ja sam veliki zaljubljenik u akvaristiku, i sam sam 2 godine "pokušavao" održavati jedan akvarij srednje veličine. Bitno je naglasiti ono pod navodnicima! Inače, imao sam srednje velik akvarij od Juwela-120l, i moram priznati da sam muku mučio sa održavanjem! Imao sam i 5-komorni filter i automatsku hranilicu i timer, diy rasvjetu sa 4 seta lampi, ali nikako nije išlo! Imao sam "Malawi" postavu sa ciklidima pretežno, no moje (i dosta prijatelja) iskustvo je bilo totalno opozit tvojemu. Poučen relativno velikim iskustvom, tvrdim da je najbitniji smještaj samog akvarij, jer sam imao jako velikih problema sa algama, a nakon toga i različitim bolestima samih riba! Kad se samo sjetim, karantene, liječenje,......meni je ipak toga dosta :-) . Da se vratim na smještaj-akvarij mora biti na tamnom mjestu (što dalje od danjeg svjetla) i nikako blizu vrata..... Tako da, ako se ti uvjeti ne poštuju u samom startu, bolje ne ulaziti u taj prekrasan i JAKO zahtjevan hobi. To su samo moja iskustva, i iskreno, drago mi je da sam se ostavio toga! Da, i bitno je naglasiti da kod akvaristike vrijedi obrnuto pravilo:"mali akvarij-velika briga", tj. što je veći akvarij, manje posla oko njega! :1:
« Zadnja izmjena: 07. Travnja 2010, 21:42 od Kova »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #18 u: 07. Travnja 2010, 21:33 »
Ja se sad bavim punjenjem humidora i održavanjem unutrašnjosti istog na nekih 65% relativne vlage :1: Jednostavnije je od akvarija, umjesto "ribica" plivaju cigare, a bome je fino pokoju i zapaliti tu i tamo! Preporučam u svakom slučaju
(kad ste već ovoliko brutalno offtopic, moram se i ja uključiti :68:)
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #19 u: 07. Travnja 2010, 21:52 »
Steta, ali i veliko iskustvo si sigurno stekao kova , kada cujem tvoje iskustvo onda moram zaista reci da uz pravilni odabir, pozicioniranje, velicinu i  vrstu riba nisam imao srecom takvih problema .I ziva je istina - mali akvarijum je mnogo veci posao.
Verovatno igra i neki peti kec neku ulogu u svemu tome :1:.
Evo na primer nasim papagajima je bila toliko odgovarajuca hidirosfera da je prosle godine jedan par polozio ikru i cuvao istu neko vreme ali je naravno muzijak posle sve pomaznjavao,to je nama takodje veliki pokazatelj zdravlja ove vrste ciklida i njihovog opsteg stanja.  

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #20 u: 07. Travnja 2010, 21:56 »
Ja se sad bavim punjenjem humidora i održavanjem unutrašnjosti istog na nekih 65% relativne vlage :1: Jednostavnije je od akvarija, umjesto "ribica" plivaju cigare, a bome je fino pokoju i zapaliti tu i tamo! Preporučam u svakom slučaju
(kad ste već ovoliko brutalno offtopic, moram se i ja uključiti :68:)

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #21 u: 07. Travnja 2010, 22:07 »
Da, najbitnije sam zaboravio-pohvaliti tvoj akvarij-prekrasan je! Kakav odnos imaš prema izradi lula, vidi se da si i ovom hobiju izrazito predan i pedantan! Svaka čast!
Å to se akvarija tiče, ja sam nekih pola godine prije nego sam krenuo u to sve, doslovce "gutao" savjete, pravila, i sve ostalo sa hrpe webova i foruma, ali i od vrhunskih majstora akvaristike. I slažem se sa jednim-nema bolje relaksacije (uz lulu ofkors) od viÅ¡esatnog "buljenja" u taj čaroban vodeni svijet! Pravi Feng Shui!   :15:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #22 u: 07. Travnja 2010, 22:33 »
Hvala kova i potpuno si u pravu za ovu kombinaciju relaksacije  ,znas kako bi moj ujak rekao kada nesto ne krene kako smo planirali; "Ko zna zasto je i to dobro"  :1:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #23 u: 07. Travnja 2010, 22:35 »
Majstore Canaan, stvarno je prekrasan akvarij, ali daj molim te još koju fotku jer se stvarno vidi da je vrijedno baciti oko na to remekdjelo, iz više perspektiva :1:
Koliko je to litara? Svaka čast, sigurno oduzima dosta vremena i iziskuje puno brige, ali vjerujem da je gušt samo takav i da se sve vrati višestruko!
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
Odg: Akvaristika
« Odgovori #24 u: 07. Travnja 2010, 23:11 »
Ima  blizu290l i kao sto spomenuh u predhodnim postovima uz redovno odrzavanje zaista nam nikada nije bilo nekog ekstra posla.Bice slika cim je postavim na image shack-u pa dovucem ka ovom off topicu :1:.
Izgleda mi da ste vecina kolega sa foruma imali teska iskustva sa akvaristikom  :90:.

Otisli smo i onako toliko off topik da smo napravili ceo krug   :68:.

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #25 u: 10. Travnja 2010, 16:49 »
Meni je akvarijum zanimljiv mada iz iskustva jednog druga znam da je jako zahtevan i da on često ima problema kada počne da ga sreÄ‘uje jer napravi krÅ¡ po celoj kući, ono Å¡to mi je on rekao je da nije problem u samom akvarijumu već u njemu. Nekad je raspoložen da se igra sa tim a nekad mu je stvarno mrsko i onda razvlači delove iz akvarijuma po nedelju dana a to akvarijum ne trpi. Dakle u kavaristici nema promene raspoloženja i sad mi je zanimljiv sad mi je dosadan to sve mora da se stavi po strani i da se te neke stvari obavljaju gotovo mehanički jer ribice neće razumeti da je nama trenutno dosadno da ih čistimo... Zato sam ja okrenut ka pernatim ljubimcima....  :109:
Historia Magistra Vitae Est!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #26 u: 11. Travnja 2010, 19:28 »
Da, sve ovo stoji, svaki ljubimac zahtijeva odredjenu zrtvu svog gazde, ali sve je to dio te ljubavi zbog koje se pristupa necemu.

Ja se nekako sve manje vidim u akvaristici :1:  ni ovako nemam vremena za sve sto bih htio :1:
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #27 u: 12. Travnja 2010, 22:24 »
kanarinac je zakon!!!

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363