Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

12. 04. 2010. GDJE JE DOZVOLJENO PUÅ ENJE?

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
12. 04. 2010. GDJE JE DOZVOLJENO PUÅ ENJE?
« u: 12. Travnja 2010, 15:56 »
Evo link na site , koji se da nadopunjavati sa informacijama o mjestima gdje je dozvoljeno pušenje.

http://dozvoljenopusenje.wordpress.com/category/grad/zagreb/
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: 12. 04. 2010. GDJE JE DOZVOLJENO PUÅ ENJE?
« Odgovori #1 u: 12. Travnja 2010, 16:00 »
Sjajan link!  :36:

thnx!  :1:
Keep it simple!

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #2 u: 12. Travnja 2010, 16:19 »
Užas!!! I kod nas je taj zakon u proceduri, mada je kafićima do 80 kvadrata ostavljeno da se opredele jesu li puÅ¡ački ili nepuÅ¡ački, ali ono Å¡to je gore je zabran puÅ¡enja na javnim mestima, već se vidim u WCu na poslu kako  :61:
Historia Magistra Vitae Est!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #3 u: 12. Travnja 2010, 18:50 »
primljeno na znanje tx.... :61:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #4 u: 12. Travnja 2010, 21:11 »
Neka samo vrse pritisak koji ce naravno biti kontraproduktivan kao i zabrana alkohola 20-tih godina proslog veka,pa se narod opijao gde god je stizao i namerno je potenciranjem bivao stvoren jos veci apetit za alkoholom,a profitirala je naravno drzava sa porezom i jos vecom potrosnjom svega sto je vezano za alkoholna pica.
Nisu te zabrane zato sto nas institucije vole ,vec da bi imali sredstvo pritiska i uzimali od multi-globalnih kompanija  ogromne svote novaca koje obrcu proizvodnjom duvana.

Kultura Lule nije trajala hiljadama godina da bi sklop aktuelnih zakona mogao uticati na njen nestanak,ugasice se tek onog trenutka kada ne bude vise slobodnih ljudi da koracaju ovom zemljom.
Ne brinem se ni najmanje zbog ovih represivnih i diskriminativnih mera ,jer cu sedeti negde na proplanku planine puseci svoju Lulu kada mi bude to moja volja nalagala dok sunce slobodno zalazi u moru  :61:.
"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 12. Travnja 2010, 21:53 »
lepo si reko cp :13: izvinte na izrazu, ali popušiće oni nešto drugo ko i za sve do sad što su :5:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 13. Travnja 2010, 07:36 »
Super si ovo rekao Canaan!

Kod nas se kaže: "Nigdar ni bilo da ni nekak bilo, i nigdar ne bu da nekak ne bu!" :1:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 13. Travnja 2010, 07:53 »
Dinko, odlična tema, baÅ¡ me zanimala ta informacija-svaka čast!!!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #8 u: 13. Travnja 2010, 11:00 »
Kampanja protiv pusenja pokrenuta je u SAD-u pocetkom osamdesetih, jer su drzavne racunovodje
izracunale da su gubici u drzavnoj kasi zbog bolesti koje su uzrokovane pusenjem, veci od novca koji
porezima uziamju duhanskoj industriji. Koliko su ti racuni tocni, vodile su se brojne rasprave, ali cinjenica
je da se kampanjom htjelo uzeti i jare i pare. E sad, da se je otvoreno reklo da se radi o ustedi, a ne brizi
za zdravlja, jos nekako. Pozivanje na zdravlje, koji bi trebao biti nus proizvod te kampanje, nije nista drugo
nego cisto licemjerje. Pri tome u isti kos su stavljeni pusaci cigareta, cigara i lula. Koliko znam jedino
drzava Danska, naplacuje manji porez na duhan namijenjen za lulase od onog za cigarete. I to mi se cini
posteno. Ali oni su svemir za sebe. Osobno smatram, da je u redu da postoje odvojeni prostori za pusace,
i da se ne diskriminira nikoga...ali, da ne bude kao u jednom pubu ispod moje kuce gdje postoji prostor za pusace,
naime u njemu stoji jasno istaknut natpis: "Zabranjeno pusenje ciagara i lula!" :90:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #9 u: 13. Travnja 2010, 11:05 »
Kako mrzim nekad te glupe puÅ¡ače, cigarete im miriÅ¡e a cigare i lule smrde!!! Idioti!  :162: :162: :162:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 13. Travnja 2010, 11:07 »
Kupujem građevinsko zemljište u Danskoj, cca 220m2. Ponude molim na email domagoj@....

:68:
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 13. Travnja 2010, 13:31 »
sesa, nisi u pravu. kampanja protiv pusenja pokrenuta je jos u nacistickoj nemackoj, ali je posle rat to "zaboravljeno" a ni sada se ne prica o tome, jer su, zaboga, nacisti losi. pa ako su losi (a nisu bas dobri), kako im je onda kampanja protiv pusenja dobra? :162:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #12 u: 13. Travnja 2010, 17:18 »
Znam samo da su naci znanstvenici ustvrdili stenost pusenja, medjutim rezultati su bili zataskani. Recimo da su
Ameri glavni krivci u novije vrijeme za zabranu pusenja.

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #13 u: 13. Travnja 2010, 20:50 »
Da se nadovežem na pričo o tome kako lule smrde a cigarete ne! Lani sam bio u nekom kafiću i kada sam zapalio lulu i počeo da puÅ¡im priÅ¡ao mi je konobar i rekao da se gosti žale kako im smeta dim moje lule, ja sam mu odogovorio da nigde nema znaka da je zabranjeno puÅ¡enje lule a i da meni takoÄ‘e smeta smrad slame koju oni puÅ¡e. Idući put kad sam tu svratio konobar mi je odmah rekao "Jao nećeÅ¡ valjda opet da paliÅ¡ to?" Već sam počeo da ključam od besa ali sam se smirio i rekao da nigde nema znaka o zabrani puÅ¡enja lule. Nisu mi jasni likovi kojima smeta miris lule kad svi ti duvani prosto divno miriÅ¡u. Pre nekolio dana, dok sam na stanici čekao bas, proÅ¡ao je čovek sa luluom u ustima a za njim je proÅ¡ao prelep miris i to sad cigaretičarima smrdi a ono Ä‘ubre Å¡to oni puÅ¡e im miriÅ¡e. Pa ko je ovde lud?  :162:
Historia Magistra Vitae Est!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #14 u: 13. Travnja 2010, 20:53 »
Htiobih se nadovezati na zabrabu pusenja u naci Njemackoj. Ta naci su bili oupce protiv zivota,
pa to sto su im smetali pusaci izgleda suludo... :90: