Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zanimljivosti...

Dawor

Žuti zubi
  • 532
Odg: Zanimljivosti...
« Odgovori #120 u: 23. Studenoga 2013, 10:16 »
Smoker's Companion, koristio se kao klješta za držanje užarenog ugljena pri paljenju lule,
tamper i vjerojatno firestriker. Ovo je slika replike a link je ispod.

http://jimsfortheloveofhistory.blogspot.com/2011/10/my-journey-to-recreate-17th-century.html

Kako sam se nedavno više zainteresirao za kovanje tako sam se uučlanio i na jedan forum i danas vidim ovo.

http://www.iforgeiron.com/topic/35898-18th-century-ember-tongs-or-pipe-tongs/#entry366757

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #121 u: 23. Studenoga 2013, 12:01 »
Vrlo interesantno.
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #122 u: 03. Veljače 2014, 15:32 »
Možda i nije za ovu temu ali nisam htio otvarat novu.
Odem ja danas na kavicu i opuštajuće pušenje lule. Inače nosim rusak sa pet lula da mi ne prifali. Otvaram bunker od auta kad ono katastrofa. Rusak ostao kući. Sjetim se ja rezervne lule i rezervnih duhana i osmjeh. Moja nekadašnja radna Petersonka i dva duhana (neću im ni spominjati imena). Šipak a ne užitak. Navukao sam se na lule određenog majstora (čije ime ne moram spominjati jer znate na koga mislim) i na latakijske duhane. Od silnih tampera nisam se sjetio ni jedan ostaviti za rezervu.
Ipak dobru sam pouku izvukao. Neću više dozvoliti da mi bude u rezervi nešto tek toliko da tu bude.
Od danas u autu će biti za slučaj nužde dobra lula i dobar duhan.
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #123 u: 03. Veljače 2014, 15:51 »
hehehe razmaženi smo omiljenim duhanima, teÅ¡ko je dimit neki užaÅ¡, koji nam je na početku bio ok  :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #124 u: 03. Veljače 2014, 20:58 »
Hahaha, i ja imam u prtljazniku malu torbicu sa dvije lule i dva neka duhana, iskreno vise pojma nemam koja; tamper, cistaci i sibice. Isto, sve za nuzdu, rekli bi "set za prezivljavanje". Moram pogledati u kojem je to sve uopce stanju :1:
Keep it simple!