Sweet red and bright Virginias, fragrant orientals, a bit of rich Cyprus Latakia, and just a pinch of perique. The leaf is blended in layers, briefly pressed, then sliced and tumbled into ribbons. Lively and engaging, with a subtle fruitiness, and an elegant, creamy texture, it's a great bowl to accompany the morning cup.
Veliki uzorak tog duhana sam dobio na poklon od prijatelja (hvala Dotter!!) tako da ne mogu govoriti o pakovanju.
Miris duhana je izvanredan. Neću ić u "suhe Å¡ljive" i sliÄno jer ima svako svoje asocijacije ali miriÅ¡i fresh, ne slatkasto, umireno voćno.

Je ribbon-flake kombinacija i ima sve nijanse tamno smeđe boje.
Ja inaÄe obožavam Virginije i Burleye, Latakija mi se sviÄ‘a ali mi u klasiÄnim latakijskim duhanima fali neka Å¡irina... previÅ¡e su mi latakijski i niÅ¡ta viÅ¡e

Chelsea Morning se fino puni. Kod paljenja dominira Latakija a kad se smiri doÄ‘e u prvi plan odliÄna Virginija i poslije par minuta se sve mjeÅ¡avine spoje u fantastiÄan kremast - ljeÅ¡njaci - putrast ukus i miris. Nikad nisam puÅ¡io tako dobro izbalansiran Engleski duhan. Latakija mi se inaÄe u mjeÅ¡avinama Äini ili ne osjetljiva ili previÅ¡e dominantna a Mr. Pease je napravio odliÄnu kombinaciju gdje se spajaju Latakija i fino slatkasta Virginija prve klase. Perique na kraju lule doda svoj paper ali nije preoÅ¡tar.
Gori odliÄno, bez dodatnog paljenja, dopuÅ¡ta i jaÄe uvlaÄenje i nikada ne ugrize. Ak se odluÄite lulu pustiti 10min vas doÄeka putrast miris ugaÅ¡enog duhana kojeg jedva ÄekaÅ¡ da opet pripaliÅ¡. U opisu spominju da je odliÄan u kombinaciji sa kavom. Potpuno se slažem, Chelsea Morning je duhan koji stvarno želi da ga zalivaÅ¡ sa dobrom kavom.
Nekim deÄkima sa foruma zna bit nikotinski jak a za moj ukus je idealan. BaÅ¡ me fino drži ugodno opuÅ¡tenog joÅ¡ neko vrijeme poslije puÅ¡enja.
Ova recenzija se možda Äini ko love story... a u stvari to i je

Poslije nekih 8 lula mogu reći, da je sigurno došao na listu top 5 duhana i da ćemo se još duuugooo družiti.