Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

G.L. Pease Chelsea Morning

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
G.L. Pease Chelsea Morning
« u: 05. Svibnja 2010, 16:32 »

Sweet red and bright Virginias, fragrant orientals, a bit of rich Cyprus Latakia, and just a pinch of perique. The leaf is blended in layers, briefly pressed, then sliced and tumbled into ribbons. Lively and engaging, with a subtle fruitiness, and an elegant, creamy texture, it's a great bowl to accompany the morning cup.

Veliki uzorak tog duhana sam dobio na poklon od prijatelja (hvala Dotter!!) tako da ne mogu govoriti o pakovanju.
Miris duhana je izvanredan. Neću ić u "suhe šljive" i slično jer ima svako svoje asocijacije ali miriši fresh, ne slatkasto, umireno voćno. :1: Je ribbon-flake kombinacija i ima sve nijanse tamno smeđe boje.

Ja inače obožavam Virginije i Burleye, Latakija mi se sviđa ali mi u klasičnim latakijskim duhanima fali neka širina... previše su mi latakijski i ništa više :1:

Chelsea Morning se fino puni. Kod paljenja dominira Latakija a kad se smiri dođe u prvi plan odlična Virginija i poslije par minuta se sve mješavine spoje u fantastičan kremast - lješnjaci - putrast ukus i miris. Nikad nisam pušio tako dobro izbalansiran Engleski duhan. Latakija mi se inače u mješavinama čini ili ne osjetljiva ili previše dominantna a Mr. Pease je napravio odličnu kombinaciju gdje se spajaju Latakija i fino slatkasta Virginija prve klase. Perique na kraju lule doda svoj paper ali nije preoštar.

Gori odlično, bez dodatnog paljenja, dopušta i jače uvlačenje i nikada ne ugrize. Ak se odlučite lulu pustiti 10min vas dočeka putrast miris ugašenog duhana kojeg jedva čekaš da opet pripališ. U opisu spominju da je odličan u kombinaciji sa kavom. Potpuno se slažem, Chelsea Morning je duhan koji stvarno želi da ga zalivaš sa dobrom kavom.
Nekim dečkima sa foruma zna bit nikotinski jak a za moj ukus je idealan. Baš me fino drži ugodno opuštenog još neko vrijeme poslije pušenja.

Ova recenzija se možda čini ko love story... a u stvari to i je :1: Poslije nekih 8 lula mogu reći, da je sigurno došao na listu top 5 duhana i da ćemo se još duuugooo družiti.
« Zadnja izmjena: 05. Svibnja 2010, 16:35 od Cigara »
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: G.L. Pease Chelsea Morning
« Odgovori #1 u: 05. Svibnja 2010, 17:01 »
Pa svaka čast na recenziji, odlično napisano!!! Ovaj duhan stvarno zaslužuje tako dobar opis!

Na početku mojeg osvrta na ovaj duhan, samo jedna ispravka. Uzorak duhana koji si dobio je od McKurilja i mene podjednako. Zajedno smo kupili limenku, i zajedno odvojili dio za sampleovanje.  :15:

Slažem se sa svime što si napisao. Stvarno delicija samo takva. Iako meni malo nikotinski prejak duhan, stvarno su odlično pogođeni omjeri glavnih sastojaka ove mješavine.
Miris u limenci je upravo fantastičan. Evo, u nekoliko navrata sam ujutro prije posla otvorio limenku i duboko udahnuo taj božanstveni miris, što do sad nisam radio s nijednim duhanom. Miris ostane još neko vrijeme u nosno/mirisnom sklopu i preugodan je i poznat. Miriši na nešto tako uobičajeno, a opet kompleksno. Ma milina!

Ja sam za sebe skužio da mi CM odgovara u manjim lulama, tj lulama sa manjom i pličom žarnicom. Tako da taman kad bi mi postao prejak u velikoj luli, u manjoj izgori i ostane sjajan.

Odlično mi je sjeo uz crni čaj sa malo mlijeka unutra, a vjerujem da se odlično druži i sa kavom, što si ti Grega spomenuo.

Moram napomenuti da je duhan pri otvaranju ove 250 gramske limenke bio upravo idealno vlažan!  A tu vlažnost je zadržao i dalje, evo skoro tri tjedna nakon otvaranja. Gori idealno i mirno, prava milina za puÅ¡enje.

Ocjenu bih mu dao 9,5/10, samo radi nikotinske jačine, koja meni ne odgovara. Postoji i situacija gdje ga ne bih ni probao u velikoj luli, nego samo u manjim žarnicama. Tada bih mu dao čistu desetku!
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 05. Svibnja 2010, 19:06 »
Kao prvo, svaka pohvala mom slovenskom prijatelju na prekrasnoj recenziji. Da sad imam ovaj duhan kod sebe, odmah bih si napunio lulu i zapalio!  :13: Ja sam ga svega jednom puÅ¡io, i  moram reći "na prvu" da je odličan. SavrÅ¡eno izbalansirana mjeÅ¡avina. Svaka pohvala blenderu. Za daljnje "dubioze", morat' ću ga joÅ¡ malo isprobavati!  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 05. Svibnja 2010, 19:26 »
Izvrsna recenzija! Hvala!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 06. Svibnja 2010, 07:52 »
Latakija mi se inače u mješavinama čini ili ne osjetljiva ili previše dominantna a Mr. Pease je napravio odličnu kombinaciju gdje se spajaju Latakija i fino slatkasta Virginija prve klase.

Ne slovi bezveze za jednog od najboljih blendera našeg doba. Definitivno bih volio probati sve duhane koje ima u ponudi.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #5 u: 06. Svibnja 2010, 20:15 »
Nikola ak bude sreča dobijem jednu limenku tak da ga budeš još pušio :).

Ja ču definitivno probati joÅ¡ nekoliko duhana od Mr. Peasea. Definitivno je mastor. 
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #6 u: 16. Svibnja 2010, 13:28 »
Super recenzija!  :61:
Historia Magistra Vitae Est!

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #7 u: 16. Svibnja 2010, 16:29 »
Odlično napisano. Na kišovit, strašno hladan dan uživam u čitanju postova i puhanju.
Pozdrav!
~~~ Aleš iz Maribora ~~~