Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Chicago pipe Show 2010

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Chicago pipe Show 2010
« Odgovori #45 u: 12. Svibnja 2010, 15:09 »

... 4% nije tako puno da bi išao muljat carinu sa cjenama samih lula ...

... kod nas (ministarstvo gospodarstva) ti izda "ATA karnet" na kojem je popisana roba koju privremeno izvoziš, koji ti potvrde na obje carine, po povratku u državu opet prolaziš obje carine, za razliku u količini izdaješ račune i plaćaš davanja ...

po meni je jednostavnije uračunati davanja u cjenu same lule i platiti tih 4% pa kud puklo, a s obzirom da si poznat među proizvođačima pretpostavka je da češ većinu lula prodati...

A kako to ide ako ne prodaš te lule na koje su ti naplatitili taxe i carinu? Jel ti onda vrate taj novac kad se vračaš doma?
... to bi bilo u redu .... ali sjeti se carinjena kod jedne "naše" gopođe :14:
ZIG  ZAG

lobnik

• *
    Bijeli zubi
  • 7
« Odgovori #46 u: 12. Svibnja 2010, 15:20 »
Mogao bi tražiti novac natrag ali veruj mi - ne isplati se i što dalje od ovih...
Ali Dotter ti moraš iči u Chicago sa svojim lulama (veoma su lepe in vidi se precizna i lepa izrada).

Grega

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #47 u: 12. Svibnja 2010, 15:28 »
Ali Dotter ti moraš iči u Chicago sa svojim lulama (veoma su lepe in vidi se precizna i lepa izrada).

Grega

:1:

Pa ne znam šta da ti kažem na ove riječi za moje radove, osim stvarno veliko hvala na pohvalama.

Posebna je čast kad ovakve riječi čuješ od već priznatih i afirmiranih kolega majstora kao što si ti, Sesa ili Canaan.
Ja nekako imam feeling da se moje lule još uvijek mogu sakriti pred vašim radovima.

A dogodine, ko zna, možda će se putovati u Ameriku na proljeće! :1:

Hvala joÅ¡ jednom!  :36:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #48 u: 12. Svibnja 2010, 15:53 »
Odlično, trebali bi se svi četvorica dogovoriti i zajedno otići u Ameriku nagodinu. To bi bio pravi lulaški izlet.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #49 u: 12. Svibnja 2010, 16:43 »
Eto koliko novosti. Super. Odgovor Gregi Fotografu: od ovdasnjih sajmova bio je pokrenut onaj u Bologni,
ali mi se cini da se nakon tri izdanja ugasio. Razlog? Pa mislim da je organizator vrlo malo ulozio na reklamu,
iako su bili prisutni i najbolji danski majstori. I drugi je da su organizatori bili vise zainteresirani za cigare
nego za lule. Tako da je Cagli prezivio i taj izazov. Ne znam da li se nesto organizira, posjetit cu jedan njihov
forum gdje se navode sva dogadjanja u Italiji vezana uz lule, pa ako bude novosti svakako javljam.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #50 u: 12. Svibnja 2010, 18:16 »
Odlično, trebali bi se svi četvorica dogovoriti i zajedno otići u Ameriku nagodinu. To bi bio pravi lulaški izlet.

baÅ¡ tako. vredi stvar. dr dotter, ne zezaj. lule su ti stvarno super, pogotovo ako i majstori koji znaju cake tako kažu  :13:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #51 u: 16. Svibnja 2010, 12:48 »
Živo me zanima da li se lule na sajmu prodaju po nekoj sniženoj ceni ili to nema veze?
Historia Magistra Vitae Est!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #52 u: 16. Svibnja 2010, 14:31 »
pre bi reko da su skuplje :36:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #53 u: 25. Svibnja 2010, 20:55 »
Apsolutno se nas kolega Dotter moze slobodno pojaviti na svakom sajmu,Lule mu govore sve  :134:.
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #54 u: 25. Svibnja 2010, 21:11 »
slažem se u potpunosti :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #55 u: 25. Svibnja 2010, 21:13 »
Apsolutno se nas kolega Dotter moze slobodno pojaviti na svakom sajmu,Lule mu govore sve  :134:.

prvo, jos jednom puno hvala, momci, na lijepim rijecima podrske!

Drugo, kolega Canaan, kako su prosle tvoje lule u Chicagu?
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #56 u: 25. Svibnja 2010, 21:19 »
Apsolutno Dotterove lule pokazuju njegov touch u estetici...

Canaan: prvi put sam danas vidjela tvoje lule i ostala sam bez teksta... Zaista su vrlo posebne.
Posebno mi se svidio omage francuskom buldogu.
Ne znam da li znas ali postoji jos jedno jako posebno mjesto u spanjolskoj, a to je restoran koje se i zove elBulli po jos jednom francuskom buldogu. 10 godina to je bio najbolji restoran na svijetu s kuharom koji je sve do ove godine isto proglasavan najboljim kuharom worldwide.
www.elbulli.com
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #57 u: 25. Svibnja 2010, 21:48 »

prvo, jos jednom puno hvala, momci, na lijepim rijecima podrske!

Drugo, kolega Canaan, kako su prosle tvoje lule u Chicagu?

Chicago je za moje Lule prosao  onako kako sam i planirao ,zeleo sam da napravim promociju maslinovih Lula i mojeg stila izrade.Prodaja mi je ovom prilikom bila na sekundarnom mestu ,imamo sam odlicnog predstavnika koji je moje radove predstavio i trojici svetski renomiranih majstora ,a ostalo ce jos vreme pokazati.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #58 u: 25. Svibnja 2010, 22:04 »

Canaan: prvi put sam danas vidjela tvoje lule i ostala sam bez teksta... Zaista su vrlo posebne.
Posebno mi se svidio omage francuskom buldogu.
Ne znam da li znas ali postoji jos jedno jako posebno mjesto u spanjolskoj, a to je restoran koje se i zove elBulli po jos jednom francuskom buldogu. 10 godina to je bio najbolji restoran na svijetu s kuharom koji je sve do ove godine isto proglasavan najboljim kuharom worldwide.
www.elbulli.com

Drago mi je ako si se prepoznala u jednom od mojih nadahnuca,a nas Francuz Asija mi je uvek bio veliko nadahnuce,utjeha i pravi prijatelj kojeg covek samo jednom u zivotu ima.

Nisam znao za ovaj restoran ali mi je iznimno milo da i druge vidove umetnosti ova mala i veoma stara rasa nadahnjuje
.
Oslikan je i na prvim upakovanim cigaretama iz 1840  - Mascot i  na amblemu jedne stare Diskografske kuce gde imate Bully-ja kako slusa stari gramofon ...

Mali veseljaci velikog, otmenog srca i dobre duse iskrenih ociju a snaznog tela.
« Zadnja izmjena: 26. Svibnja 2010, 00:19 od Canaan »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #59 u: 25. Svibnja 2010, 22:15 »
Chicago je za moje Lule prosao  onako kako sam i planirao ,zeleo sam da napravim promociju maslinovih Lula i mojeg stila izrade.Prodaja mi je ovom prilikom bila na sekundarnom mestu ,imamo sam odlicnog predstavnika koji je moje radove predstavio i trojici svetski renomiranih majstora ,a ostalo ce jos vreme pokazati.

da, znao sam da je bila samo promocija u igri, kao i tko te promovirao.
Drago mi je cuti da su tvoji radovi dostojno promovirani i da su ih ljudi vidjeli, a nadam se da ce kontakti koje su tvoje lule za tebe ostvarile uroditi i plodom. Definitvno to zasluzujes!!
Keep it simple!