Just for him-Midle earth pipeweed series: RUINS OF ISENGARDRuins of Isengard -The fifth and newest blend in our Middle-Earth Pipeweed Series. Burley, Virginia, Latakia, and Cavendish tobaccos are blended together to form this thick, satisfying smoke.S A V R Å E N S T V O ! ! !
Ovim ću rijeÄima zapoÄeti recenziju ove krasote od duhana, pete mjeÅ¡avine iz serije Midle Earth Pipeweed Series. Kome treba daljnje pojaÅ¡njenje neka Äita dalje...

Pred 5 dana mi je stigao paket iz ameriÄkog grada Springfielda.
16oz-a (neÅ¡to malo manje od pola kile) duhana je bilo upakirano u veliku najlon vreÄicu sa patentnim zatvaraÄem (dvostrukim), sve zajedno stavljeno u veliku kartonsku kuvertu te detaljno obljepljeno selotejpom. Dva sata koliko je stajao u prtljažniku auta u neotvorenoj kuverti je toliko zamiriÅ¡ao cijeli auto, kao da sam ga prosuo po cijelom autu i ostavio tako da se "safta".
Toliko ima prodornu aromu ovaj duhan. Ne jaku (jer u nijednom trenutku nije prearomatiÄan ni premiriÅ¡ljav), baÅ¡ prodornu. A miris je božanstven!!
Nisam mogao izdržati, Äim sam ga otvorio i podijelio na dijelove (nije tih pola kile samo za mene), napunio sam lulu i zapalio ga...
Ono što vam otprilike treba za dva-tri sata uživanja u ovom duhanu je:
- najveća lula koju imate
- dvije šibice
- tamper
I to je to...
Gori bez ikakvih problema, ovaj koji je nama stigao je bio idealne vlažnosti. Taman za u lulu.
Kako ga god punili, gori fantastiÄno, mirno, te daje bogati kremasti dim.
Dojam: kod prvog puÅ¡enja mi je doživljaj bio Äista latakija sa slatkim backtasteom (vanilija) negdje u pozadini nosa i na jeziku. Sad (na cca peto puÅ¡enje) mi je Äisti fini lagani aromatik sa latakijom u tragovima. Ali ti doživljaji ovise o milijun faktora, kako smo do sad već puno puta konstatirali.
Kad vidim da je blender u mješavinu stavio Burley, Virginiju, Latakia, i Cavendishe (normalan i crni), malo me ulovi skepsa od toliko „sastojaka“, ali ovo je toliko uravnotežena mješavina da je upravo savršena.
Na momente latakija toliko dominira (iza svih tih finih slatkih mirisa), da mislim da je ovaj duhan ipak zamiÅ¡ljen tako da mu je baza latakijska, zato ga i stavljam u ovu rubriku a ne u aromatike (gdje bi zbog svojeg vanilijskog/slatkog/aromatiÄnog dijela isto mogao ići).
RuÅ¡evine Isengarda možete mirne duÅ¡e puÅ¡iti cijeli dan a da ne postane zamoran. O nekakvom naporu i ugrizu za jezik kod ovog duhana jednostavno nema govora. Toliko lagan i puÅ¡ljiv da je milina. ÄŒak i kad se zaboravite i u želji da si napravite malo jaÄu dimnu kulisu, te zagrijete lulu – on ne ujeda.
Room note jedan od najboljih koje sam do sad osjetio. Lagan i nenametljiv a toliko ugodan i prisutan, ma fantastiÄno neÅ¡to. Sa ne znam koliko strana sam u ovih 5 puÅ¡enja ovog duhana Äuo da je miris predobar i preugodan, podjednako od puÅ¡aÄa i nepuÅ¡aÄa.
Evo sad dimim ROI dok ovo piÅ¡em, proÅ¡lo je cca 40-tak minuta otkako sam zapalio lulu, jedna je Å¡ibica joÅ¡ uvijek na stolu neupotrebljena, ÄistaÄi su netaknuti a lula je cijelo vrijeme na podjednakoj „radnoj“ temperaturi. .. Niti se ne gasi, niti stvara kondenzat, niti grije lulu...
Pa gdje ćeš boljeg duhana!!

Meni je ovo jedan od najboljih duhana koje sam IKADA puÅ¡io, bez razmiÅ¡ljanja ocjena Äista desetka!
JAÄŒINA: lagan
OKUS NA JEZIKU: pun
ROOM NOTE: jedan od najboljih dosada
10/10