Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Just for him-Midle earth pipeweed series: RUINS OF ISENGARD

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Just for him-Midle earth pipeweed series: RUINS OF ISENGARD

Ruins of Isengard -The fifth and newest blend in our Middle-Earth Pipeweed Series. Burley, Virginia, Latakia, and Cavendish tobaccos are blended together to form this thick, satisfying smoke.

S A V R Å  E N S T V O ! ! !

Ovim ću riječima započeti recenziju ove krasote od duhana, pete mjeÅ¡avine iz serije Midle Earth Pipeweed Series. Kome treba daljnje pojaÅ¡njenje neka čita dalje...  :1:

Pred 5 dana mi je stigao paket iz američkog grada Springfielda.
16oz-a (nešto malo manje od pola kile) duhana je bilo upakirano u veliku najlon vrečicu sa patentnim zatvaračem (dvostrukim), sve zajedno stavljeno u veliku kartonsku kuvertu te detaljno obljepljeno selotejpom. Dva sata koliko je stajao u prtljažniku auta u neotvorenoj kuverti je toliko zamirišao cijeli auto, kao da sam ga prosuo po cijelom autu i ostavio tako da se "safta".
Toliko ima prodornu aromu ovaj duhan. Ne jaku (jer u nijednom trenutku nije prearomatičan ni premirišljav), baš prodornu. A miris je božanstven!!

Nisam mogao izdržati, čim sam ga otvorio i podijelio na dijelove (nije tih pola kile samo za mene), napunio sam lulu i zapalio ga...

Ono što vam otprilike treba za dva-tri sata uživanja u ovom duhanu je:
-   najveća lula koju imate
-   dvije Å¡ibice
-   tamper
I to je to...

Gori bez ikakvih problema, ovaj koji je nama stigao je bio idealne vlažnosti. Taman za u lulu.
Kako ga god punili, gori fantastično, mirno, te daje bogati kremasti dim.

Dojam: kod prvog pušenja mi je doživljaj bio čista latakija sa slatkim backtasteom (vanilija) negdje u pozadini nosa i na jeziku. Sad (na cca peto pušenje) mi je čisti fini lagani aromatik sa latakijom u tragovima. Ali ti doživljaji ovise o milijun faktora, kako smo do sad već puno puta konstatirali.
Kad vidim da je blender u mješavinu stavio Burley, Virginiju, Latakia, i Cavendishe (normalan i crni), malo me ulovi skepsa od toliko „sastojaka“, ali ovo je toliko uravnotežena mješavina da je upravo savršena.
Na momente latakija toliko dominira (iza svih tih finih slatkih mirisa), da mislim da je ovaj duhan ipak zamišljen tako da mu je baza latakijska, zato ga i stavljam u ovu rubriku a ne u aromatike (gdje bi zbog svojeg vanilijskog/slatkog/aromatičnog dijela isto mogao ići).

Ruševine Isengarda možete mirne duše pušiti cijeli dan a da ne postane zamoran. O nekakvom naporu i ugrizu za jezik kod ovog duhana jednostavno nema govora. Toliko lagan i pušljiv da je milina. Čak i kad se zaboravite i u želji da si napravite malo jaču dimnu kulisu, te zagrijete lulu – on ne ujeda.

Room note jedan od najboljih koje sam do sad osjetio. Lagan i nenametljiv a toliko ugodan i prisutan, ma fantastično nešto. Sa ne znam koliko strana sam u ovih 5 pušenja ovog duhana čuo da je miris predobar i preugodan, podjednako od pušača i nepušača.

Evo sad dimim ROI dok ovo piÅ¡em, proÅ¡lo je cca 40-tak minuta otkako sam zapalio lulu, jedna je Å¡ibica joÅ¡ uvijek na stolu neupotrebljena, čistači su netaknuti a lula je cijelo vrijeme na podjednakoj „radnoj“  temperaturi. .. Niti se ne gasi, niti stvara kondenzat, niti grije lulu...

Pa gdje ćeÅ¡ boljeg duhana!!  :1:

Meni je ovo jedan od najboljih duhana koje sam IKADA pušio, bez razmišljanja ocjena čista desetka!

JAÄŒINA: lagan
OKUS NA JEZIKU: pun
ROOM NOTE: jedan od najboljih dosada
10/10
« Zadnja izmjena: 10. Svibnja 2010, 19:15 od Dotter »
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Just for him-Midle earth pipeweed series: RUINS OF ISENGARD
« Odgovori #1 u: 10. Svibnja 2010, 19:19 »
tx na review-u izgleda da je jako dobar duhan, pa ko sad da ne naruči ovako nešto!!!!!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 10. Svibnja 2010, 19:21 »
tx na review-u izgleda da je jako dobar duhan, pa ko sad da ne naruči ovako nešto!!!!!

ne možeÅ¡ fulati ako ga naručiÅ¡!  :15:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 10. Svibnja 2010, 20:09 »
Odlična recenzija!!!!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #4 u: 10. Svibnja 2010, 21:02 »
Sjajna recenzija!  :61:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 10. Svibnja 2010, 21:06 »
Pa Domagoj nakon tvojih recenzija pocnem sliniti i odmah se javlja neodoljiva zelja za pusenjem. Ne ona ovisnicka,
vec zelja da se ta delicija kusa. Jedino, daj mi koju sibicu vise, nisam tako dobar pusac. :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 10. Svibnja 2010, 21:15 »
:1:

ne treba ti koja sibica vise, barem ne uz ovaj duhan, stvarno gori kao podmazan :1:
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #7 u: 10. Svibnja 2010, 21:38 »
Super recenzija! Jedva čekam, da ga napunim i zapalim!  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #8 u: 11. Svibnja 2010, 09:02 »
Odlična recenzija! Stvarno si vjerno "prenio" svoj osjećaj puÅ¡enja na ljude koji ga nisu probali!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #9 u: 12. Svibnja 2010, 20:57 »
 Bio sam siguran da se sljedećih par godina neću upuÅ¡tati u naručivanje duhana iz vana ali na ove hvalospjeve nisam mogao ostati imun. Ovo moraÅ¡ probati, kud puklo, da puklo. Kažem ja sebi. Nekako u isto vrijeme dolazi mi poÅ¡tovana Supruga i pita me Å¡to bih htio za godiÅ¡njicu i da skratim priču, za par dana uživam u vrganjima na razvalinama isengardskim! :139:
Don't be hasty

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 12. Svibnja 2010, 23:01 »
Svaka čast supruzi, počastila te je samim delicijama za godišnjicu!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 13. Svibnja 2010, 07:24 »
Bio sam siguran da se sljedećih par godina neću upuštati u naručivanje duhana iz vana ali na ove hvalospjeve nisam mogao ostati imun. Ovo moraš probati, kud puklo, da puklo. Kažem ja sebi. Nekako u isto vrijeme dolazi mi poštovana Supruga i pita me što bih htio za godišnjicu i da skratim priču, za par dana uživam u vrganjima na razvalinama isengardskim! :139:

Uuuuu, da da! To je to! Supruga i pol! Duhani i pol! Gozba i pol!

Javi dojmove  :15:
Keep it simple!

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #12 u: 16. Svibnja 2010, 13:31 »
Sjajna recenzija! Prosto mami da se odmah duvan nabavlja kako god znam!  :61:
Historia Magistra Vitae Est!

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #13 u: 07. Studenoga 2010, 22:04 »
Evo ulovih vremena da javim kako su duhani stigli krajem Svibnja i bez carine! Koliko se sječam dojmovi su bili da su oba (gljive i ruševine) za mrvicu prearomatični-slatki za 10/10. Na moju sreću duhani će imati neko vrijeme da sazriju u ladici jer je 15. Kolovoza stigla prinova :88: koja je moj lulaški ali i većinu društvenog života stavila na standby. Živili! :67:
Don't be hasty

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #14 u: 07. Studenoga 2010, 22:11 »
Cestitke zsa prinovu!