Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Razmisljanje-doba dana kad pusite, sto pusite (duvan, lula), nacin kako pusite..

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
Potaknut krasnim danom koji sam imao jucer -

Ujutro su me keramicari probudili u 7:00 da ih pustim u stan da pocnu slagati plocice. Koje su se narucivale i cekale 5 (!!) mjeseci a kostaju otprilike svaka kao jedna lula :-). Nakon koji sat zovu me na mob da je bio dimnjacar i da ce pisati prijavu ako ne podignemo plinsku cijev da on moze otvoriti revizijska vratasca od dimnjaka, sto nismo u mogucnosti uciniti jer ce onda plinara zatvoriti plin u cijeloj zgradi (bojler je tada previsoko). NAKON toga i natezanja s obojicom, mjerim jednu nisu u kupaoni (sa postavljenim SKUPIM Plocicama, sa velikim "P") i skuzim da je 1cm preuska. Sada vise unutra ne pase kada plus tus staklo, koje je takodjer po narudzbi, VRLO skupo. (poanta ove price o novcanim vrijednostima pojedinih artikala nije u isticanju mojeg pogatstva i rastrosnosti; dapace. poanta je u trenutnoj velikoj neimastini i uredjenju stana "jednom u zivotu"). Rjesenje - naruciti jos dva m2 tih plocica koje se cekaju, razbiti to sto je sad krivo, otkrhati taj komad zida koji smeta i napraviti sve ponovno. Prolongirati dovrsenje radova jedno mj dana....

- lijepo sam uvecer sjeo na terasu ispod malene nadstresnice, upalio par fenjera i zapalio Oriental (trenutno jedini otvoren) u DCjki. Pusim ja tako lagano, pusim, kontempliram gledam u raslinje oko sebe, slusam par kapi kise koja je krenula.... I skuzim nesto cudno. Prvi put u zivotu sam pusio polagano, pustao duhan da se krene gasiti pa ga raspirio uvlacenjem dugih polaganih dimova... i opet, pustim ga da se ponekad cak i ugasi, pripalim ponovno.... Epiphany!!!!

Prvi put sam zbilja osjetio sve te nijanse arome i okusa na jeziku, prvi put sam skuzio virginiju (!) u Orientalu (slatkasto na jeziku), prvi put nisam imao utrnut jezik nakon pusenja. Mrak, mrak, cisti mrak. Je li vam se ikada tako nesto dogodilo?

Drugi epiphany koji sam dozivio bio je prije 3, 4 dana kad sam s prijateljem bio na kavici u lokalnom bircu, sjedili na suncu, ja zadimio Oriental u cobici. Dakle... ZIVI HORROR. Vruc dim, nekako "direktan", kao da ide drito s lomace meni u usta, miris po spaljenoj pjenastoj gumi.

I'm rambling, ali brbljaonica je za to, zar ne? ;) Ima li neki dogadjaj da vam je nedavno tako dobro sjeo, kombinacija dogadjaja, duhana, lule, navjestenja, meteorologije, tai chija?

Lines are open, give us a call...
 :61:
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
To ti je prijatelju moj teorija determičkog kaosa ("Ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može uzrokovati uragan na Floridi".), sve više dolazimo do zaključka da i najmanji faktor utječe na doživljaj dima. Očito su se u ova dva tvoja slučaja svi faktori našli u idealnoj ravnoteži.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
Pod "faktori" mislis na keramicare ili...?  :68:
Slazem se, butterfly effect
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Da, to ti je spoj svih onih milijun faktora koje smo nabrojali akoji utječu na doživljaj lule/duhana. Nekad ti neÅ¡to ne legne, a nekad ti to začini dan, kao tebi taj sav prestresni dan koji si imao. Očito ti je tad ta lula toliko trebala da ti je sjela ko naručena, smirila te i odvratila misli od svih sranja tog dana.  A to je ono zbog čega toliko uživamo u svemu tome.
I to je ono Å¡to često kažemo, da kad prestaneÅ¡ razmiÅ¡ljati o puÅ¡enju, onda počneÅ¡ uživati o puÅ¡enju.  :61:
Uživaj i dalje!
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Da, slažem se s kolegama što se tiče doživljaja pušenja, meni nekako u zadnje vrijeme paše praktički podimiti lulu u 15 minuta. Znam da nema gušta u tome, ali sam nekako tjeskoban, i to mi paše. Ponekad mi paše pustit' "mozak na pašu" i uživati preko sat vremena, a tada najbolje razlučuješ neke stvari, kao i sastojke duhana, baš kao što si ti imao "prosvjetljenje" jučer!

...a Å¡to se majstora tiče, neke stvari se nikada ne mijenjaju! Ja sam isto imao (i imam joÅ¡ uvijek) problema sa majstorima-posebno keramičarima, no to jednom prilikom uživo.....  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
podimiti lulu u 15 minuta.

pa joÅ¡ si poboljÅ¡ao rekord :1:  do sad je bilo pola sata :1:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
podimiti lulu u 15 minuta.

pa joÅ¡ si poboljÅ¡ao rekord :1:  do sad je bilo pola sata :1:
Ma dobro, to sam onako, iz rukava izbacio, Å¡to me loviÅ¡ za svaku riječ?  :1: Ali mislim da niti nije bilo mnogo duže...
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
Ima dana kad mi se lula prosto ne pali, tada je obično samo preturam po rukama i to mi je već dovoljan gušt, ali u principu uvek imam doba dana kada mi lula posebno legne - posle obavljenog posla ispred kuće (ako je lep dan) uz kaficu i u nekoj odsutnosti kada mi misli lete poput dima iz lule, a takođe volim i uz film i opet kaficu da pripalim neku dobru mešavinu i da je prosto odrćavam samo kolko da se ne ugasi... doduše ti su trentci u zadnje vreme retki ali nadam se da će ih biti još!
Historia Magistra Vitae Est!