Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

PETERSON_Merry Xmas 2009 and a Happy New Year

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
PETERSON_Merry Xmas 2009 and a Happy New Year
« u: 16. Svibnja 2010, 19:40 »
Sluzbena deklaracija:
Our first winter tobacco with a fantastic aroma and taste. Red and golden Virginias, combine with two kinds of Black Cavendish. A delicious and intense flavour of baked apples, roasted almonds and bourbon vanilla make this a lovely blend pleasing to the senses.

Vec nekoliko dana pokusavam shvatiti sto je to sto su smislili petersonovci za Xmas, pa cu s vama sad to i podijeliti.
Poslije ovog pusenja definitivno stojim iza krilatice
VANILIJA I CHERRY U KOLACE!
Neka mi oproste oni koji vole...

Kupila sam ga zbog bourbon vanille. Ne volim vaniliju ni cherry, pa sam pomislila, hajde mozda je bourbon vanila nesto specijalnije, pa uz dvije vrste virginije, malo jabuke i badema, let's see.

Duhan je dvije vrste virginije, pa crni cavendish, krupnije rezano, vlazan, dobro se puni, moze i cvrsce.
Treba mi dulje da ga upalim, ali kad krene, i ostane. Prvi okus je pomalo kiselkast, po jabuci, malo grize za jezik. Mogli su staviti i cimeta kad je vec jabuka i Xmas. Definitivno ne volim vocne kiselkaste okuse.
Okus se dalje razvija prema przenom bademu, dosta stabilno oko polovice lule i to je dobro. Nuspojava je dosta kondenzata, jer je mastan, ali ne cini vece probleme. Slatkasti okus kao da vise potjece od virginije nego od vanilije i tu je moje glavno razocaranje, jer nisam uspjela «uloviti» pravi okus bourbon vanilije, iako je mozda upravo ona zasluzna za grickanje jezika na pocetku pusenja (poznato je da bourbon vanilija i u kolacima u prevelikoj kolicini grize jezik).
Ukupno sam ocekivala puniji ukus, iako je cijela kompozicija kvalitetna, okusa relativno ipak neutralnog, ne previse parfumiranog, stabilna i korektna. A srednji dio pruza dosta uzitka da sva druga opazanja zaboravis.
Ok petersonovci, za promjenu moze.
Jos ako se uspijem izboriti s rezanjem 3P's... O tome cu vas obavijestiti. Decki kazu da je dobar.
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: PETERSON_Merry Xmas 2009 and a Happy New Year
« Odgovori #1 u: 16. Svibnja 2010, 20:08 »
E pa kolegice svaka čast, mene ovakve stvari uvijek oduševe, nikad da skupim hrabrosti za ovakve recenzije, samo uživam i opustim se uz duhan ne volim razmišljati još o pisanju. ČESTITAM još jednom. :61:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 16. Svibnja 2010, 20:50 »
Svaka čast na recenziji! Stvarno si mi dala dobro razmisliti hoću li IKADA kupiti ovaj duhan. Na Perfect Plug si me već navukla, i sutra ga idem kupiti!  :6: Rijetko se tko (novi na forumu) odvaži na recenziranje (iako je bitno samo iznijeti svoje doživljaje i svoje miÅ¡ljenje-kein problem!  :1: ) Vidim da smo dobili dežurnog recenzenta!!!  :134:
Poslije ovog pusenja definitivno stojim iza krilatice
VANILIJA I CHERRY U KOLACE!
Neka mi oproste oni koji vole...
AMEN. Mislim da se većina nas slaže s time, iako je s druge strane vanilija totalan pogodak u nekim duhanima (Shortcut to mushrooms...). Očito treba znati iskoristiti vaniliju u blendanju...
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #3 u: 16. Svibnja 2010, 21:06 »
e TAJ shortcut to mushrooms me jako zanima. iako je vanila u blendi. i iako je just for HIM

Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 16. Svibnja 2010, 21:16 »
Odlična recenzija! Svaka čast Senka!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #5 u: 16. Svibnja 2010, 21:29 »
Otkrit cu vam tajnu: cijeli tjedan sam se mucila s tim duhanom. Promijenila sam pet lula, palila, mijenjala nacine punjenja, pa se prezagrijavalo, pa pece, nemas okusa, pa u drugoj ima okusa, ali ga nemres odrzati da gori ni pod razno, pa u trecoj kondenzira kao da je lud... Danas smo se pomirili. Nasli smo lulu koja mu pase, a i otvoren je cijeli tjedan pa se malo i osusio. Dugo me neki duhan nije toliko nazivcirao... Ali kao sto vidite, ne predajem se tako lako. Na kraju cu izgleda i uzivati  :61: :1: :94:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #6 u: 16. Svibnja 2010, 21:51 »
Hvala za super recenziju!  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #7 u: 16. Svibnja 2010, 22:04 »
Woow ! Hvala na super recenziji, ovo je stvarno bilo sagledano sa svih strana!
Usput pitanje gdje ste nabavili Plug od Petersona?
« Zadnja izmjena: 16. Svibnja 2010, 22:05 od Dinko »
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #8 u: 16. Svibnja 2010, 22:07 »
Plug od Petersona u Frankopanskoj (Zgb)

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #9 u: 16. Svibnja 2010, 22:14 »
Hvala,hvala nisam znao da su ga imaju!
Inače da li je tko probao Irish Oak od Petersona?
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #10 u: 16. Svibnja 2010, 22:17 »
Niije to los duhan, cak sta vise.
Imao sam jednu limenku, lepo se pusi.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 17. Svibnja 2010, 00:41 »
eto da cujemo i zensku recenziju, ipak imaju drugaciji ukus. recenzija je dobra, ali cu ja ovo zaobici iako volim aromatike.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 17. Svibnja 2010, 10:45 »
Senka, super recenzija. Baš se osjeti tvoj doživljaj samog duhana, i kao i Kovu - i mene si odvratila od kupnje ovoga.
A da je vanilija nekad zla i naopaka, a nekad dobra i umiljata - to smo se već brdo puta uvjerili. U ovoj je mješavini ipak izgleda njena zla varijanta :1:

Jedino što će se kod mene za Božić dimiti je Christmas Cheer i Holiday Spirit, pokazali su se kao izvanredni!!

Hvala na recenziji!
Keep it simple!