Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Photoshop CS 5

nino

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 47
Photoshop CS 5
« u: 27. Svibnja 2010, 11:27 »
evo došao nam i novi ps..ja osobno nisam neki preveliki ljbitelj jer smaatram da onaj tko istinski voli fotografiju nema što previše raditi s fotkama u ps-u, ali dobro...ko voli nek izvoli...
evo kao prvo jedan mali link na youtube gdje su najvažniji novi featurei i mogu reći da su stvarno moćni..

http://www.youtube.com/watch?v=vfkjHnsAsvg

prvi zgodni alat koji je novitet je "REFINE EDGE" --- kad se samo sjetim kakva muka je bila kada se nešto trebalo selektirati, primjerice kosa, sa mojim znanjem ps-a to bila misija neizvediva...sada je to puno olakšano jer kad se jednom napravi neki grubi selection ovaj alat omogućava da se sve to odradi u prvoj minuti a da se ne dobije crveni karton :)

drugi odličan alat koji me najviše fascinirao je "CONTENT AWARE"...to je zapravo neki healing brush ali na steroidima gdje kloniranje i healanje postaje prava dječja igra... :)

isto tako imamo i "FILL CONTENT AWARE" gdje bi recimo neki primjer bio kada spajamo panoramu uvijek ostane sa strane blank prostora i onda ili cropat ili klonirat...ee tu je to riješeno tako da se označi samo prostor prazni sa npr. magic wandom i onda se ode fill ---> content aware i glavobolji je kraj...u roku od 7 sekundi imamo popunjen prostor bez da se vidi ili kuži da je tu nekaj rađeno...

još jedan stvar koja je mene ugodno iznenadila je "PUPPET WARP"....alat koji omogućava skoro da se od psa koji leži napravi divalja zvijer koja juri prema tebi...lol... :)) par pokreta i pomaknu se noge, dignu uši, itd...

sve je to malo objašnjeno i pokazano u ovom video tutorijalu kaj sam stavio pa pogledajte ak vas zanima..

ja photoshop koristim jako malo i izbjegavam ga ali moja ocjena je tu vrlo visoka  nema puno prigovora... malo viÅ¡e mogli bi tu čuti od Dombe, Ace, Rodje i Grege zato momci pucajte.. ;)

:))
« Zadnja izmjena: 27. Svibnja 2010, 11:31 od nino »