Smogao sam nesto hrabrosti da napisem prvu recenziju nakon popusene pol konzerve ovog duhana.
Pakiranje je kvalitetno: metalna kutija sa sarkom u debeloj metalnoj plastificiranoj foliji koja duhan drzi vakumiranim. Nakon sto se otvori, folija cini duboku posudu u koju stane i saka i lula a moze se namotavanjem ponovno dobro zatvoriti.
Miris duhana je intenzivan, cak malo stipa nos. Mirisi na suho voce, suhe smokve, grozdjice... Sam duhan je vrlo vlazan i ljepljiv. Po mom misljenju prevlazan za pusenje i zahtijeva visesatno susenje prije pusenja. Rezan je nejednako (loose cut) i zalome se stvarno veci komadi duhana.
Ukoliko se pusi takvog kakvog ga izvadite bude jednostavno kiseo s obilnim kondenzatom, tesko se pali i tesko se odrzava zar, stoga sam ga izbjegavao pusiti bez susenja.
U pocetku mu je okus i dalje pomalo kiselkast s mirisom nekakvih susenih agruma ali kako se lula zagrijava sve je manje kiselkast i postaje ugodniji cak slatkast i podsjeca na kavu.
Zena kaze da je roomnote prihvatljiv, sto znaci da je odlican za normalne ljude. Aftertaste dugo traje i podsjeca na Krasevu Tutti Frutti cokoladu (ne znam proizvodi li se jos uvijek).
Prosuseni duhan se dobro ponasa ako se jace pakira u lulu. Gori dobro i ravnomjerno, zahtijeva jedno ili dva dodatna paljenja sto ne smatram strasnim. Ostavlja fini svjetlosivi pepeo i lula se lako cisti.
Rekao bih da je to jedan zimski vecernji duhan koji dobro sjedne nakon teze vecere.
Ukupan dojam je dosta dobar iako zahtijeva dugo susenje (mozda se necete sloziti samnom) 4/5