Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Planta MMVII edition

dllhell

• Rijeka, Croatia
  • *
    Bijeli zubi
  • 94
    • L.A.B.A.
Planta MMVII edition
« u: 28. Svibnja 2010, 01:37 »

Smogao sam nesto hrabrosti da napisem prvu recenziju nakon popusene pol konzerve ovog duhana.
Pakiranje je kvalitetno: metalna kutija sa sarkom u debeloj metalnoj plastificiranoj foliji koja duhan drzi vakumiranim. Nakon sto se otvori, folija cini duboku posudu u koju stane i saka i lula a moze se namotavanjem ponovno dobro zatvoriti.
Miris duhana je intenzivan, cak malo stipa nos. Mirisi na suho voce, suhe smokve, grozdjice... Sam duhan je vrlo vlazan i ljepljiv. Po mom misljenju prevlazan za pusenje i zahtijeva visesatno susenje prije pusenja. Rezan je nejednako (loose cut) i zalome se stvarno veci komadi duhana.
Ukoliko se pusi takvog kakvog ga izvadite bude jednostavno kiseo s obilnim kondenzatom, tesko se pali i tesko se odrzava zar, stoga sam ga izbjegavao pusiti bez susenja.

U pocetku mu je okus i dalje pomalo kiselkast s mirisom nekakvih susenih agruma ali kako se lula zagrijava sve je manje kiselkast i postaje ugodniji cak slatkast i podsjeca na kavu.
Zena kaze da je roomnote prihvatljiv, sto znaci da je odlican za normalne ljude. Aftertaste dugo traje i podsjeca na Krasevu Tutti Frutti cokoladu (ne znam proizvodi li se jos uvijek).
Prosuseni duhan se dobro ponasa ako se jace pakira u lulu. Gori dobro i ravnomjerno, zahtijeva jedno ili dva dodatna paljenja sto ne smatram strasnim. Ostavlja fini svjetlosivi pepeo i lula se lako cisti.
Rekao bih da je to jedan zimski vecernji duhan koji dobro sjedne nakon teze vecere.

Ukupan dojam je dosta dobar iako zahtijeva dugo susenje (mozda se necete sloziti samnom) 4/5

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Planta MMVII edition
« Odgovori #1 u: 28. Svibnja 2010, 06:54 »
Odlična recenzija!

Hvala!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 28. Svibnja 2010, 07:30 »
Super recenzija! Davno sam pušio taj duhan, i svidio mi se, a doma imam na zalihi još jednu limenku! Ipak, nakon svih delicija koje imam, pao je i ovaj aromatik u zaborav!
Solidan, voćni aromatik, ali nenametljiv!
Ja bih ga ocijenio ocjenom 7/10.
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 28. Svibnja 2010, 07:59 »
Odlično napisano! Imam doma jednu ili dvije limenke u podrumu. Nakon tvoje recenzije mi je ostao dojam "neka on samo još odstoji".. nije mi sad baš neki gušt za takvim voćnim okusima i mirisima.

Thnx na recenziji!
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #4 u: 28. Svibnja 2010, 13:10 »
Izvrsna recenzija, a na ovo sam se odvalio od smijeha:

Zena kaze da je roomnote prihvatljiv, sto znaci da je odlican za normalne ljude.

:68: :68: :68: :68:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #5 u: 28. Svibnja 2010, 13:48 »
genijalni su mi ovi lakonski odgovori nasih sakupljaca duhana: ma imam par limenki u podrumu..... bumo to ostavili da jos odstoji....
 :1: :1: :1: :36: :36: :36:
 :61: :61: :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 28. Svibnja 2010, 13:51 »
genijalni su mi ovi lakonski odgovori nasih sakupljaca duhana: ma imam par limenki u podrumu..... bumo to ostavili da jos odstoji....
 :1: :1: :1: :36: :36: :36:
 :61: :61: :61:

Da, pa mislim da je limenka ili dvije... u podrumu na polici gdje su duhani na "P" :1:
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #7 u: 28. Svibnja 2010, 15:59 »
Jos su posalgani i po abecedi...??!!!
Sad sam u soku
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #8 u: 28. Svibnja 2010, 16:01 »
Jos su posalgani i po abecedi...??!!!
Sad sam u soku
Mislim da na slovo P ima jedno 3 reda. Na S ima više, barem 5 redova!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #9 u: 28. Svibnja 2010, 17:12 »
Super recenzija!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.