Obećao sam napisati svoje dojmove nakon popušene lule...Danas sam ih već popušio 3!!!
Ne znam uopće što bih rekao, iskreno! Dojmovi su mi totalni podijeljeni...
U vrećici se osjeća miris vanilije, ali ne kao kod danskih aromatika, već se u pozadini tog mirisa osjeća ozbiljnost ovog duhana. Jako me se dojmio naÄin rezanja: Cube cut, tako da se lula jednostavno napuni, bez pritiskanja duhana prije puÅ¡enja, samo se duhan isterese u žarnicu, pripali se i nakon toga se duhan pritisne tamperom. Jako interesantno.
Na prvu, kada sam napunio lulu, duhan je djelovao vlažno, no nakon nekoliko intervencija upaljaÄem, krenuo sam s puÅ¡enjem (bilo je dosta frustrirajuće ispoÄetka).
Ono Å¡to sam napisao da se osjeti miris vanilije u pakiranju...to je to od vanilije! Tokom puÅ¡enja, vanilija se UOPĆE ne osjeti, te isto tako, nisam osjetio niti A od aromatiÄnosti. Ovo je totalno prirodan duhan. IskljuÄivo burley, bez dodavanja drugih vrsta duhana. Nakon nekoliko prvih dimova, okus je bio jednostavno odvratan, i pomislio sam da u ovom duhanu mogu uživati jedino mazohisti i ljudi koji imaju jezik kao Ä‘on od cipele, jer grize za jezik i to
opako, no nedugo zatim moje mišljenje se totalno promijenilo. Opustio sam se i krenuo u avanturu...
Nakon prvih desetak povlaÄenja, okus postaje jednostavno dobar. Nema "zakulisnih" igara. To je to od okusa. I stvarno to Å¡to pokazuje je izvrsno! Ne znam kako objasniti ljudima koji nisu osjetili ovisnost prema cigaretama, no ovaj duhan daje ti toÄno ono Å¡to je potrebno (kao prva cigareta u danu), za opustiti se i toÄno pravu nikotinsku dozu, da jednostavno osjetiÅ¡ "duhansku sitost" poslije puÅ¡enja (preporuÄujem puÅ¡iti poslije obilnog ruÄka).
Okus postaje malo "drvenast/korast" i "nutty" negdje na polovici lule, i to je to. Ostatak lule se ne mijenja, ostaje konstantan.
E sada, moram isto tako napomenuti da duhan nije "wife friendly". Bolje je pušiti "outdoor", ukoliko želite izbjeći prigovaranja sa strane "boljih polovica"
Nakon prvobitne "borbe" sa duhanom, do kraja se puÅ¡i postojano, i jako dugo gori. Prvu lulu sam napunio do pola, i trajalo je dobrih 45 minuta, Å¡to je za moj tempo puÅ¡enja izuzetno dobar rezultat! Kao nusprodukt ostavlja sivkasti pepeo, i izgara do samog dna žarnice. OdliÄno!
Za kraj, rezime: duhan koji je definitivno jedan od prirodnijih koje sam ikada puÅ¡io. Isto tako, nije sliÄan niti jednom duhanu kojeg sam dosad puÅ¡io. NeÅ¡to novo i totalno drugaÄije, skroz zanimljiv duhan! Ne preporuÄujem ga poÄetnicima, jer zna gricnuti ispoÄetka, poÅ¡teno!
Ocjena 9/10 .