Službeni opis: Our number one selling aromatic. Mild and sweet flavor with an aroma ladies love. Your pipe stays sweet with this wonderful blend of high grade tobaccos.
JaÄina: srednje jak
Room note: srednje ugodan, jako sladak
Preporuka: svakako probati...
Ovu recenziju pišem nakon jedne popušene lule ovog duhana, jednostavno zato jer ovo u nijednu moju lulu više neće ići.
Ajmo redom, uzorak od cca 25g sam dobio poÅ¡tom. Kad sam preuzeo paketić, sjedio sam s jednim prijateljem na kavi a duhan je u zatvorenoj kuverti stajao na stolu. I prijatelj i ja smo primjetili da Äas miriÅ¡e ugodno a Äas odbojno. Kasnije, kad sam otvorio kuvertu i vreÄicu u kojoj je stigao, Äinio mi se kao da je zamiriÅ¡an nekim voćnim alkoholnim pićem i da je zapravo miris jako ugodan. Jako sladak ali ugodan.
Tek naveÄer sam ga uspio zapaliti u mojoj DC Vario luli, u kojoj se skoro svi duhani jako dobro ponaÅ¡aju. Sweet Briar, duhan dosta svijetle boje koji je dosta krupno rezan i koji je stigao taman dovoljno vlažan, tijekom puÅ¡enja se stalno gasio. Na momente je razvijao jako visoke temperature te sam ga morao ostaviti da se malo ohladi i smiri.
Miris i aroma koju duhan ima su mi bili straÅ¡no poznati, ali nisam sasvim mogao reći o Äemu se radi. Jako me podsjeÄao i na Seute Deern duhan, ali je puno loÅ¡iji od njega. Na momente mi je aftertaste Äak vukao i na mecinski alkohol, tako da sam uvjeren da nekakvog alkohola ima u procesu blendanja ovog duhana. Ima i vanilije, svega slatkog i (meni) nepreugodnog.
JuÄer, dok sam bio u radionici opet sam osjetio taj miris kojeg se nisam mogao sjetiti Å¡to je. To je miris koji se razvija dok brusim i obraÄ‘ujem 50-godiÅ¡nje klocne i lule koje imam, a koje pri kasnijem puÅ¡enju zaista daju slatkasti effekt. Miris koji se razvija je zaista slatkast i aromatiÄan, a kasnije se dio tog mirisa prenese i na duhan koji se puÅ¡i. Ako priÄamo o „slatkom vrijesu“ onda su te lule najslaÄ‘i vrijes s kojim sam se ja susreo i miris tog vrijesa je skoro identiÄan mirisu koji ima Sweet Briar duhan. Da li su mu zaista po mirisu vrijesa dali ime ili je to sluÄajno, da li je meni autosugestija stvorila taj privid da su to isti mirisi – ne znam, ali da su jako sliÄni me nitko ne može razuvjeriti.
Miris koji mi je sjajan kod drveta nije miris koji želim u duhanu kojeg pušim, tako da ova mješavina više neće u moje lule, a strašno me zanima kako će se ostalima svidjeti.
Zbog toga jer mi je presladak, jer se stalno gasio, jer se pretjerano grije i jer mi je u par navrata došlo da ga bacim van iz lule, moja ocjena je
3/10