Kova, imao sam ženku bull terriera 14 godina. Kada sam video sliku skro pa sam zaplakao. To su toliko divni psi da nemam reÄi. OduÅ¡evljen sam. To su pravi mangupi i cirkuzanti. Najbolji pas!
Nisam ranije Äitao ovu temu na forumu pa samo neÅ¡to da napiÅ¡em, na osnovu svog iskustva kako sa bull terrierima tako i sam stafordima i pitovima. Svi oni mogu biti divni kućni psi, samo su nekako uvek u rukama pogreÅ¡nog Äoveka. Uvek je tu neki iskompleksirani, ćelavi sa kajlom od pola kile koji svoju nemoć nadomešćuje pitom ili stafordom. InaÄe sam imao prilike da se uverim kako i oni mogu biti divni psi, izbalansirani. Ipak, bull terriera moram staviti iznad njih, ne zato Å¡to sam ga imao, Imao sam ih ukupno 11, nego zato Å¡to je zaista tako. Ne postoji zabeležen sluÄaj napada bula na Äoveka, a kamoli na dete, Å¡to nije redak sluÄaj kad su pitovi i stafordi u pitanju. Na žalost opet zbog pogreÅ¡nih vlasnika. Ali ono Å¡to je interesantno je to da najviÅ¡e napada na Äoveka ima upravo najbolji službeni pas, a to je nemaÄki ovÄar. Ali se nekako tome ne pridaje važnost. Ako je Äovek smiren, izbalansiran, takav će mu biti i pas. Ali definitivno većeg zabavljaÄa od bullterriera nisam video.