Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #45 u: 14. Srpnja 2010, 12:49 »
--muki-- nemoj me krivo shvatiti, smijeÅ¡no mi je čitati koliko se ti dugo pripremaÅ¡ pda počneÅ¡ raditi tu čuvenu lulu. Nekako imam osjećaj da će to biti na kraju ona poslovica: "100 baba, kilavo dijete".... Sad kad mi je tako komična ta čitava situacija, čovječe, pa kako ti je negdje bilo kad si imao prvo sexualno iskustvo!?!?!?!?  :68: Daj se malo opusti i lagano kreni raduckati. Ako ćeÅ¡ uvidjeti nekakve probleme, postavljaj pitanja u hodu, majstori će ti sigurno pomoći!!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

--muki--

« Odgovori #46 u: 14. Srpnja 2010, 12:51 »
cemu zurba kolega.. ja radim mojim tempom... :)
strpljen - spasen :P

heheheheh... (treba organizirati familiju da ja imam mira kod oca u radioni....).... vjerujem da cu poceti rezati i brusiti najranije tek za vikend....

--muki--

« Odgovori #47 u: 14. Srpnja 2010, 12:58 »
--muki-- nemoj me krivo shvatiti, smijeÅ¡no mi je čitati koliko se ti dugo pripremaÅ¡ pda počneÅ¡ raditi tu čuvenu lulu. Nekako imam osjećaj da će to biti na kraju ona poslovica: "100 baba, kilavo dijete".... Sad kad mi je tako komična ta čitava situacija, čovječe, pa kako ti je negdje bilo kad si imao prvo sexualno iskustvo!?!?!?!?  :68: Daj se malo opusti i lagano kreni raduckati. Ako ćeÅ¡ uvidjeti nekakve probleme, postavljaj pitanja u hodu, majstori će ti sigurno pomoći!!!

:)
razumijem vas u potpunosti ...  :1:
no, ne znate moju vremensko-obitljesko-xy situaciju.... radim od 7-15h, nakon toga moram sa klincem van (jer dok ne dodjem sa posla poludi u stanu skup sam svojom majkom).. zauzet to 21h kada klinac ide u krpe... iza toga sam free koliko toliko (ako nema nekih nepredvidjenih stvari).... a da bih poceo raditi moram prvo skinuti "viskove" vrijesa koje mogu odraditi jedino kod oca u radioni... a to moze biti u vremenu kad mali spava poslijepodne (da covjeku ne ukljucujem strojeve po noci).... tako da mi je vrijeme za to najprikladnije vikendom... kad krenem brusiti rucno - to mogu i u stanu, poliranje i bajcanje opet moram kod oca...
ne sekira me nista od toga - uopce mi se ne zuri... ne vidim problem oko toga... cemu trka... :) mogao sam ja odraditi i varijantu B - samo postaviti slike u galeriju i mir... ali odgovori koje sam dobio u ovoj i slicnim temama su mi uvelike pomogli da dodjem do idejne slike o projektu i naucim neke stvari koje ne bih znao da nisam ovoliko pisao/razmisljao/pitao.... :)

pa do jucer sam jos dvojio koji dizajn uopce da radim... danas je tek dizajn finalno bacen na papir... :1: :1: :1:
« Zadnja izmjena: 14. Srpnja 2010, 13:00 od --muki-- »

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #48 u: 14. Srpnja 2010, 13:13 »
Uz sve te otežavajuće okolnosti ima jedna dobra stvar. A to je da će sa ta klocna propisno osuÅ¡iti.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

--muki--

« Odgovori #49 u: 14. Srpnja 2010, 13:16 »
heheheheh... bogme hoce :)

ma ne sekira me uopce brzina kojom radim - to je hobi i gustanje a ne trka ...   :36: :36:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #50 u: 14. Srpnja 2010, 13:30 »
ma ne sekira me uopce brzina kojom radim - to je hobi i gustanje a ne trka ...   :36: :36:
To ćeÅ¡ tek vidjeti!!!  :14:
Mislim da bi bilo "kvalitetnije" da si postupno upoznavao lulu, a ne tek se pojaviti, popušiti par lula i onda krenuti u izradu. Većina piepemakera (ako ne i svi), su stvarali godinama, ako ne i desetljećima ljubav prema luli konzumirajući ju, da bi onda tek krenuli u izradu, jer ipak znaju na kakve sve probleme mogu naići-ISKUSTVENO. Koliko god jednostavno to izgleda, ima tu puuuuuuno caka, na koje moraš sam naići da bi ih shvatio, a ne da ti netko "navigira", jer od toga nećeš imati ništa. Hvala Bogu na vrhunskim pipemakerima sa ovog foruma, za koje ZNAM da su nesebični i da će podijeliti svoje iskustvo sa svakim, samo da se tradicija pušenja lule nastavi dalje. Pitaj pojedino svakoga od njih, koliko su pušili prvo lulu, prije nego su krenuli u izradu svojih primjeraka.
Nemoj se ljutiti na mene, no toliko sam se nagledao "euforičnih pipemakera", da jednostavno "pušem i na hladno"!
Pozz
« Zadnja izmjena: 14. Srpnja 2010, 13:36 od Kova »
-Confucius

--muki--

« Odgovori #51 u: 14. Srpnja 2010, 13:50 »
ma ne sekira me uopce brzina kojom radim - to je hobi i gustanje a ne trka ...   :36: :36:
To ćeÅ¡ tek vidjeti!!!  :14:
Mislim da bi bilo "kvalitetnije" da si postupno upoznavao lulu, a ne tek se pojaviti, popušiti par lula i onda krenuti u izradu. Većina piepemakera (ako ne i svi), su stvarali godinama, ako ne i desetljećima ljubav prema luli konzumirajući ju, da bi onda tek krenuli u izradu, jer ipak znaju na kakve sve probleme mogu naići-ISKUSTVENO. Koliko god jednostavno to izgleda, ima tu puuuuuuno caka, na koje moraš sam naići da bi ih shvatio, a ne da ti netko "navigira", jer od toga nećeš imati ništa. Hvala Bogu na vrhunskim pipemakerima sa ovog foruma, za koje ZNAM da su nesebični i da će podijeliti svoje iskustvo sa svakim, samo da se tradicija pušenja lule nastavi dalje. Pitaj pojedino svakoga od njih, koliko su pušili prvo lulu, prije nego su krenuli u izradu svojih primjeraka.
Nemoj se ljutiti na mene, no toliko sam se nagledao "euforičnih pipemakera", da jednostavno "pušem i na hladno"!
Pozz

:)
ma ne sekira me sto puses - razumijem te ... slicno reagiram i sam na podrucju na kojem sam "kod kuce" (recimo audio elektronika)..
ovo je za mene projekt koji nista ne garantira - to je nesto sto me trenutno okupira malo vise nego inace (vec godinama sam ja zainteresiran za lule ali nista nisam poduzeo do sada - jednako kao i za njihovu izradu)... mozda je moja greska sto sam uopce poceo pisati ono sto mi se vrti po glavi i pitati sve sto me interesira ocekujuci da nije problem pitati i dobiti odgovor iz prve ruke ... mozda sam trebao jednostavno napraviti i okaciti slike i mir... ne znam i ne zelim analizirati... ja sam takav - volim pitati i komunicirati oko teme koja me interesira - bilo javno bilo preko privatnih poruka - svejedno...
i priznajem jesam euforican .. po prirodi se volim odusevljavati - ali zar to ne rade i djeca koja mislim da su daleko "cistija" od nas - ne zelim uopce izgubiti sposobnost odusevljavanja... opet, ne mogu reci ni da nisam istrajan - 15 godina se bavim audio tehnikom i postigao sam sto sam zelio postici u tom predivnom hobiju (odnosno nedostaje jos samo tocka na "i" ali to je financijske prirode i ceka se pravi trenutak)... sta ce biti dalje od ove prve lule to niti ja ne mogu znati - ovisi o mnogo faktora..... ne zelim to dodatno analizirati jer je premalo podataka za analizu... za sada imam dovoljno informacija koje su mi potrebne da izradim prvu lulu pa cemo dalje vidjeti sto ce se dalje dogadjati - vrijeme ce pokazati...

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #52 u: 14. Srpnja 2010, 23:36 »
pre nego krenes sa testerisanjem, moje je misljenje dda porazmislis o obliku kao ona ceska sa prethodne strane koju ti je canaan postao. mnogo ce bolje doci kora do izrazaja. imace vecu povrsinu.

--muki--

« Odgovori #53 u: 15. Srpnja 2010, 06:46 »
hoce... razmislio sam o tome ali mislim da cu ipak ici na ovaj oblik koji sam crtao na prethodnoj stranici ove teme..... oblik koji je preporucio Canaan bih ostavio za manje klocne... hvala na sugestiji....
....

--muki--

« Odgovori #54 u: 19. Srpnja 2010, 07:27 »
gradacija 80 zavrsena.... polako se ide dalje prema planu i programu.....

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #55 u: 19. Srpnja 2010, 07:36 »
ODLIÄŒNO muki!! Tako treba! Svaka čast. Inače, lula ne izgleda uopće loÅ¡e!!!  :61:
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #56 u: 19. Srpnja 2010, 07:37 »
Slažem se, za prvi puta ovo je odlično!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #57 u: 19. Srpnja 2010, 07:38 »
Tresla se brda..
:1:

Å ala, samo tako nastavi!

Komentari?
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #58 u: 19. Srpnja 2010, 08:01 »
Opa, odlično si napravio ono što si i zamislio i zacrtao, svaka čast.
Koliko vidim sve si eventualne rupe i izbočine eliminirao.

Samo tako dalje!!

Biti će to super lula kad ju dovrÅ¡iÅ¡. neće baÅ¡ biti za držanje zubima, ali za prvi puta odlično!  :61:
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #59 u: 19. Srpnja 2010, 08:12 »
oblik je dosta jednostavan, nikakva mudrost ili cirkus - nije problem za izraditi... ima tu jos posla brdo jedno... ovo je samo grubo sa gradacijom smirgla 80...
materijal je dosta dobar - ima jedna sitna pukotinica za koju sam mislio da ce biti problem i cini mi se da vrijes ima nesto "blind spot-ova" - vidjet cu kad budem obajcao no prije toga moram rijesiti par izbocina (moram ju nabiti na drveni kolcic na zarnicu i sa trakama smirgla srediti oblik do kraja)...... ne sekira me... ako bude srece mozda budem danas bajcao prvi puta sa crnim bajcom.... kora ce ostati crna, a ostalo bih izvlacio venaturu drveta (misljenja?)...