Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge
Prijava
Registracija
Close
Prijava
Zapamti me
Toggle navigation
Piperson
Forum
Pomoć
Traži
Prijava
Registracija
Piperson
Lule
Lule
Mukijeve lule još tople iz radionice
« natrag
naprijed »
+
Preporuka
Ispis
Str:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
45
Dolje
Mukijeve lule još tople iz radionice
669 Odgovora
44282 Čitanja
--muki--
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
«
Odgovori #60 u:
19. Srpnja 2010, 08:13 »
Citat: Dotter - 19. Srpnja 2010, 08:01
neće baÅ¡ biti za držanje zubima, ali za prvi puta odliÄno!
ne volim drzati lulu u zubima tako da me tezina ne sekira
...
a i draga me nece moci zezati da ne radim tjelovjezbu...
«
Zadnja izmjena: 19. Srpnja 2010, 08:17 od --muki--
»
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
MOVESHAKER
Zabreg
Žuti zubi
674
C10H14N2
«
Odgovori #61 u:
19. Srpnja 2010, 08:23 »
ODLIÄŒNO ! ! !
btw.
bez kore bilo bi samo SUPER
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
ZIG
ZAG
--muki--
«
Odgovori #62 u:
19. Srpnja 2010, 08:34 »
hvala decki - najgori posao tek dolazi...
bajc i poliranje... (polir ploce tek moram nabaviti....)...
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
yankee
Osijek
Bijeli zubi
26
«
Odgovori #63 u:
19. Srpnja 2010, 17:26 »
dobra je.muki!
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
imnik
Oblak dima
1.586
«
Odgovori #64 u:
19. Srpnja 2010, 18:50 »
Lepo, lepo, samo nastavi...
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
--muki--
«
Odgovori #65 u:
20. Srpnja 2010, 00:15 »
crni bajc je napravio vise problema nego koristi...
cini se da nisam dovoljno zagrijao lulu pa mi je dosta nejednako upio ... negdje ga imam i lijepo se vidi struktura a negdje sto zbog strukture a sto zbog nanosenja bajca nije gotovo nista izrazen....
vidljivo je i nesto malo riseva od prijasnje gradacije no to je skoro vec potpuno izvuceno brusenjem... sad me brine sto cu sa tim bajcom... sad je prilicno sarena (postam slike kad zavrsim sa brusenjem) - planirao sam staviti crni bajc i izvuci ga dok mi ne ostane samo naglasena venatura vrijesa i onda gore poliranje i carnauba... ovako je dosta sareno...
pitanje - da li zagrijati ponovo i nanijeti drugi sloj bajca (crnog) mozda malo razrijedjenog (vrijes ugrijati mozda u mikrovalnoj da se uniformno i dobro ugrije nekoliko desetaka sekundi)...
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
McKurilj
Osijek
ÄŒuvar državnog peÄata
4.247
«
Odgovori #66 u:
20. Srpnja 2010, 06:56 »
Å mirgl u ruke i ajmo nanovo.
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.
--muki--
«
Odgovori #67 u:
20. Srpnja 2010, 07:46 »
evo citam sad po Piperson-u....
uobicajeno je brusiti do gradacije 220, pa bajc, pa brusenje do 320, pa bajc pa brusenje do 500(600) i iza toga vec kako slijedi (proces varira ali je bitno da se nakon svake gradacije do nekih 500 ili 600 (a pocev sa gradacijom 220) brusi i bajca)...
daklem, ne bi trebalo biti problem da opet bajcam no ovoga puta cu ju dobrano ugrijati
i mislim da necu razrijediti bajc...
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
--muki--
«
Odgovori #68 u:
20. Srpnja 2010, 10:41 »
... o.k. probam danas jos jednom nakon sto sam obrusio do gradacije 400 ... dobro zagrijem drvo i stavim ponovo bajc pa cemo vidjeti kako ce izgledati nakon brusenja na 400 i iza toga na 600 (ako bude valjalo)... bajc koji sam koristio je vodeni bajc za klavire Nigrosin - crn ka' pas ... nije toksican...
evo slike trenutnog stanja - DOSTA SAM OBRUSIO VAN da uklonim greske od prijasnjeg brusenja koje nisam vidio tako je da venatura dosta izblijedila no na nekim mjestima je nisam gotovo ni imao ni u startu...
na donjoj strani lule je vidljiva jedna pukotina - to je bilo u vrijesu (jednako kao i one dvije crne tockice).... rub zarnice cu vjerojatno malo zaobliti (tako da se izgubi ono malo bajca sto mi je pobjeglo unutra u zarnicu)....
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
Dotter
Zagreb/Samobor
Direktor svemira
8.441
Pipe(smoker/maker)
«
Odgovori #69 u:
20. Srpnja 2010, 10:54 »
Kad doÄ‘eÅ¡ na viÅ¡e gradacije brusnog papira, onda nećeÅ¡ viÅ¡e toliko puno crnog skidati, samo će ti svijetliji godovi iskoÄiti van. Samo je jako važno da ne prelaziÅ¡ na finiji brusni papir dok ne skineÅ¡ sve brazde od prethodnog s kojim si brusio, jer će se u protivnom svaka ta brazda vidjeti kasnije. Samo tako dalje!
Klocna je super, ove dvije-tri greškice su potpuno zanemarive.
«
Zadnja izmjena: 20. Srpnja 2010, 11:00 od Dotter
»
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
Keep it simple!
--muki--
«
Odgovori #70 u:
20. Srpnja 2010, 11:04 »
uhhhh.... znaci ovo je potpuno normalno...
mila majko - ja reko' na sto to sad lici, bolje da sam ju ostavio prirodnu... ali dobro...
slijedi grijanje, bajcanje i brusenje na gradaciju 600 pa cemo dalje vidjeti....
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
imnik
Oblak dima
1.586
«
Odgovori #71 u:
20. Srpnja 2010, 12:11 »
MA samo napred.
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
--muki--
«
Odgovori #72 u:
20. Srpnja 2010, 23:04 »
evo rezultata danasnjeg rada - dusu sam joj zagrijao, bajc se lagano pusio prilikom nanosenja... venatura se bolje vidi, pukotinica je i dalje trn u oku ... jedino sto dvojim je da li zadnji bajc staviti blagu boju tikovine ili necega da drvo mrvicu potamni na smedje ili da ostavim ovako...... prva slika pokazuje realnije trenutnu boju lulice...
«
Zadnja izmjena: 21. Srpnja 2010, 07:51 od --muki--
»
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
--muki--
«
Odgovori #73 u:
22. Srpnja 2010, 10:36 »
evo stavio sam zadnji bajc boje palisandera - lulica je generalno smedja sa istaknutom venaturom ... svidja mi se i mislim da cu je tako ostaviti... brusenje na 1200 i 2000, poliranje i carnauba i to je to....
joas malo - samo da stignu polir ploce (nadam se za tjedan i pol do dva pa da ju zgotovim)....
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
--muki--
«
Odgovori #74 u:
13. Kolovoza 2010, 21:59 »
uslikao sam nabrzinu ono sto sam danas odradio... sutra cu preko dana uslikati pipu na danjem svjetlu da se bolje vidi (puno je sjajnija sto se na slikama ne vidi)... nisam potpuno zadovoljan moram priznati ali o.k. , napravio sam nekoliko gresaka u koracima pa se to naplatilo kroz izgled....
jos uvijek razmisljam da li da idem na treci sloj carnaube ...
imam samo dvije ploce - za tripoli i za carnaubu... tako da zadnje poliranje radim sa "fuflicama" sa strane oboda od ploce za carnaubu... svakako moram pribaviti i plocu za zadnje poliranje....
drugo - prilikom stavljanja carnaube na koru mi se od drljanja skinuo dio bajca na jednoj tocki (znat cete o cemu pricam)... naucio, nece se vise dogoditi... :P
trece - greska u koracima - carnaubu na koru sam stavio nakon stavljanja prvog sloja carnaube na tijelo i naravno da sam zeznuo stvar kada sam topio sloj na kori... nauceno i nece se ponoviti
slike:
«
Zadnja izmjena: 13. Kolovoza 2010, 22:02 od --muki--
»
Prijaviti moderatoru
Evidentirano
+
Preporuka
Ispis
Str:
1
...