Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #75 u: 13. Kolovoza 2010, 23:00 »
... ma niš' ne brini - lula je odlična!!

ÄŒESTITAM!!!
ZIG  ZAG

--muki--

« Odgovori #76 u: 13. Kolovoza 2010, 23:05 »
Shakeru - hvala...
 :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #77 u: 14. Kolovoza 2010, 08:56 »
Cestitam ti na zavrsetku radova ,lepo si zaokruzio estetiku Lule !
Crni plato zarnice nije sasvim po mom ukusu jer rustifikacija ne dolazi do izrazaja kako b to mogla kod svetlijeg bojenja  ali  holisticki posmatrano daje odredjen kontrast celom radu.
Samo tako nastavi !
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #78 u: 14. Kolovoza 2010, 09:05 »
Canaan - hvala...
imas isti ukus glede platoa zarnice kao i moja bolja polovica... kaze da bi bilja daleko ljepsa da je plato ostao prirodan :)
 :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #79 u: 14. Kolovoza 2010, 09:58 »
Za prvu lulu - i više nego dobro!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #80 u: 14. Kolovoza 2010, 10:17 »
ÄŒestitke za prvi rad! 5+!
Ali pošto je bilo dosta diskusije oko toga te moram svejedno pitat dal možda sad drugačije vidiš izradu lula i kužiš što smo ti pričali? Nekoliko vremena natrag si bio uvjeren da češ napravit već prvu lulu vrijednu prodaje a danas vidiš da ipak nije tak easy, da si napravio dosta greška, koje bih želio spriječit... Tak će bit sa još dosta sljedećih lula.
Ali kao što sam već napisao, super prva lula. Samo naprijed i hladan dim! :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #81 u: 14. Kolovoza 2010, 11:57 »
Cestitam na prvoj luli!  :61: :61: :61:
I meni je malo prekontrastan crni detalj zarnice i pasalo bi mi da je cijela lula crna.
Ali moram priznati da bi me na tvom mjestu sada zanimala samo jedna stvar. Kako se pusi?
Super i nadam se da cemo uskoro vidjeti i drugu.
 :152:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #82 u: 14. Kolovoza 2010, 12:04 »
Cestitam!!!

--muki--

« Odgovori #83 u: 14. Kolovoza 2010, 15:20 »
ÄŒestitke za prvi rad! 5+!
Ali pošto je bilo dosta diskusije oko toga te moram svejedno pitat dal možda sad drugačije vidiš izradu lula i kužiš što smo ti pričali? Nekoliko vremena natrag si bio uvjeren da češ napravit već prvu lulu vrijednu prodaje a danas vidiš da ipak nije tak easy, da si napravio dosta greška, koje bih želio spriječit... Tak će bit sa još dosta sljedećih lula.
Ali kao što sam već napisao, super prva lula. Samo naprijed i hladan dim! :61:

ma nisam bio uvjeren da cu napraviti prvu lulu vrijednu prodaje vec mi je covjek ponudio da kupi prvu lulu na nevidjeno... to me vise nego iznenadilo ali i obradovalo jer je to veliko povjerenje i vjera u mene koju mi je spomenuti kolega ukazao..... nije to ovdje bila u pitanju prepotencija... a da sam recimo prvu lulu prodao tom covjeku (sto je bila samo jedna od opcija) sada bih imao za materijal za izradu druge i mozda trece ...  ovako je pitanje koliko cu brzo uopce moci izraditi drugu vrijednu spomena no nije mi zao jer je ovo ipak prva....
greske koje sam napravio nisu tako strasne - nedostatak trece ploce za zadnje poliranje mi samo nije omogucilo dobiti zadnji, finalni sjaj koji bih mogao izvuci da ju imam.. no i ovako se lijepo sjaji... onaj komadic bajca koji mi se skinuo sa kore je rezultat neznanja i povjerenja u savjet koji sam procitao na net-u kako se nanosi carnauba na koru.... u startu mi se nije svidjelo grebanje po kori ali kako sam probao na drugi nacin i kako mi se nije svidio, morao sam ici ovako.... treca greska je isto rezultat nerazmisljanja... carnauba na koru se mora nanijeti prije ostalih dijelova... ehhhh... zato je mene i brinulo bajcanje i poliranje.....  :1:

da li drugacije vidim izradu lule... u biti da... jednostavnije je nego sam mislio... previse sam komplicirao, sve sto sam odradio na ovoj luli je u biti proslo daleko jednostavnije nego sam ocekivao... mene je bilo previse frka da ne napravim neku gresku koju tada nisam mogao predvidjeti jer nikada nisam izradio lulu...
jasno da ne mogu odraditi savrsenu lulu... u startu tu mora biti savrsen vrijes i savrsen majstor... ja nemam niti jedno niti drugo... no volja je tu.. ostalo ce doci vremenom to mi je bilo jasno i u samom startu..
no dobro da vas ne mucim - ovo su razmisljanja za neku kavu i dim - internet je koliko dobra toliko i losa stvar... tesko se razumiju emocije i lako se krivo protumaci pravi ton i poanta onoga sto se cita.... ja vas sve od reda postujem i cijenim i vjerujem da ponekad ispada da sam prepotentan ... svjestan sam toga, kao i cinjenice da sam na ovaj forum dosao krivom nogom te da je upoznavanje sa mnom kroz moje postove ispalo malo cudno... nadam se da ce biti prilike da se bolje upoznamo te da ce se netko od vas ipak uvjeriti da sam o.k. i sasvim na mjestu.... :61:
...

evo jos par slika na otvorenom za kraj...

--muki--

« Odgovori #84 u: 14. Kolovoza 2010, 15:23 »
Kako se pusi?

:1: to i mene zanima no da nadjem odgovor na ovo pitanje morat cu jos malo cekati... moram jos srediti usnik do kraja (iznutra moram zaobliti kanteve tako da dim sto manje stvara vrtloge prilikom prolaska kroz usnik i time sto manje kondenzira).... kad to rijesim i dodam jos jedan sloj carnaube (u nedjelju ili ponedjeljak) i kad se uvjerim da ne trebam okinuti jos koju sliku, onda cu je polako krenuti upusavati.... :)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #85 u: 14. Kolovoza 2010, 16:00 »
Jako je dobra ispala, prvi rad vise nego korektno napravljen.
Vjerujem da ce te dugo i vjerno sluziti, samo ju svakako pravilno upusiti.

Sad ne stati, odmah krenuti dalje!
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #86 u: 14. Kolovoza 2010, 16:51 »
hvala Dotter... budem dalje sam da vidim sto cu sa ovim materijalom sto mi je sad dosao... trebao je biti churchwarden za moju dragu a stigao je dosta los materijal bez nekog grain-a tako da iskreno nemam pojma sta da radim (draga ne zeli rustificiranje ni bajcanje u tamno)... tako da sad premisljam sto i kako dalje :)

:1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #87 u: 15. Kolovoza 2010, 11:00 »
Što više ju gledam, što više mi se sviđa crna kora.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #88 u: 15. Kolovoza 2010, 11:41 »
Svaka čast majstore, skidam kapu do poda. Za prvu lulu odlično? Ma da neznam da ti je prva reko bi da si stari majstor.  :61:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #89 u: 15. Kolovoza 2010, 12:03 »
jako dobro, nema se šta prigovoriti :61: