Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #120 u: 15. Listopada 2010, 08:49 »
Par savjeta kako da ispraviš neke greškice, koje ja vidim na ovim fotkama:

- na fotki 1 se pri vrhu glave lule vide ostaci tamnijeg bajca, kao mrlje tamnije sive, to bi trebao sve ravnomjerno pobrusiti prije finiširanja
- fotka 2 - na ovom manjem dijelu lule, na vratu, vide se tamniji nepobrušeni dijelovi drveta, meni djeluju kao da su spaljeni od previsokog broja okretaja brusnog papira, ali možda griješim - možda je to isto ostatak bajca. U svakom slučaju, to bi svakako trebalo popraviti.
- fotka 3 - na ovoj fotki i iz ovog kuta fotkanja mi se čini da ova klocna ima par stvarno zanimljivih šara, možda da si se odlučio za tamniji i kontrastniji finiš možda bi vizualno lula djelovala malo manja a i dobio bi efektniji finiš. Ja ti ovo govorim jer nisam baš ljubitelj "nature" finiša, makar ima i on svojih prednosti i ljepota.
- fotka 4 - i s gornje strane ovog vratnog dijela su ostaci spaljenog drveta ili nepobrušenog bajca, između vratnog dijela i glave lule. Svakako popraviti. Znam, to su zeznuti dijelovi za obradu, ali ako se odlučiš na ovakav shape - moraš to odraditi do kraja :1:

Inače, zanimljivo zamišljeno, ja osobno bih skinuo još doooosta materijala jer bi se dobilo malo nategnutije linije, ne bi lula djelovala preglomazno i bila bi puuuno lakša.

Tvoj proÅ¡li rad mi je i dalje najbolja lula koju si napravio!!  :1: :61:

NHF, par dobronamjernih savjeta  :15:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #121 u: 15. Listopada 2010, 08:53 »
Vidi se da si se trudio, no za moj ukus ovaj shape ne prolazi.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

--muki--

« Odgovori #122 u: 15. Listopada 2010, 09:07 »
@Dotter... NHF - sve o.k. :)
zanimljivo je koliko fotic istakne neke stvari...  sve zamjerke koje imas su na mjestu ali u realnom svijetu nisu pretjrano vidljive osim onih ostataka bajca u kanalu koje sam ipak (nakon fotkanja) odlucio da moram maknuti iako mi se u realnosti ne cine pretjerano izrazeni...

fotka 1 - vrijes je kod ove lulice dosta los - prilicno nejednako je upijao, nema nesto previse graina.. nisam bas zadovoljan njime iako je radjen kao i prethodne... "flekica" je prisutna iako mi se pod fluo rasvjetom nije cinila problematicna (morat cu pribaviti drugu rasvjetu definitivno)...

fotka 2 i 4 - da.. taj kanal je problem - sljedecu iteraciju ovog oblika (ako ikada bude doslo do nje) cu morati odraditi sa sirim kanalom da mogu uci kako spada unutra - kanal je zivi cirkus za izraditi...

fotka 3 - vrijes je slab.. lose sare, gotovo nista birdseye-a... razmisljao ici na tamniji bajc ali je startna ideja bila svjetla lula pa sam ipak odlucio ostati na prvoj zamisli... (da sam isao na tamnije, manje bi mi se vidjele i nepravilnosti u "kanalu")...

ionako sam ju jos mislio jednom prevoskati - mozda ipak skinem vosak i doradim onu "flekicu" i "kanal"... vidjet cu...

sljedeci "shape" ide slicno kao i prethodna samo ce teziste biti nesto vislje....

hvala na komentarima...

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #123 u: 15. Listopada 2010, 09:45 »
Interesantna.

--muki--

« Odgovori #124 u: 15. Listopada 2010, 09:58 »
prebruseno... hmm... stvarno mi se nije cinilo da je kanal problem... na fotkama je to dosta jace izrazeno... :)
nema veze... bajc je skinut.. danas ju ponovo prepoliram i prevoskam i mir :)

dotter - thnx jos jednom :)

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #125 u: 15. Listopada 2010, 11:11 »
Zahtjevna lula (mislim na shape). Da li se svidja ili ne svidja to je relativno. Jedino ne bih se slozio oko
venature, mislim da uopce nije losa, samo sto ju treba istaknuti. Prirodni finis je mlak, nerijetko, ako se radi
o nesimetricnim freehand lulama, tamne neravnomjerno, pa ga treba izbjegavati.  :61:

--muki--

« Odgovori #126 u: 15. Listopada 2010, 11:18 »
Zahtjevna lula (mislim na shape). Da li se svidja ili ne svidja to je relativno. Jedino ne bih se slozio oko
venature, mislim da uopce nije losa, samo sto ju treba istaknuti. Prirodni finis je mlak, nerijetko, ako se radi
o nesimetricnim freehand lulama, tamne neravnomjerno, pa ga treba izbjegavati.  :61:

Sesa - puno hvala na komentaru...
mislim da ste u pravu - nesto tamnije bi ipak bilo bolje.... onako, da se vidi venatura a generalno sama lula da je tamnija...
... pajdo za kojeg sam ju radio je zelio svjetlije i da ne diram eventualne tocke i nepravilnosti drveta da bude sto je moguce "prirodnija"... kaze da mu se svidja i da je zadovoljan... :) jos samo da mu sredim stalak (tamper vec imam za njega).... :)

--muki--

« Odgovori #127 u: 17. Listopada 2010, 14:48 »
zadnji set slika kako sam obecao....

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #128 u: 17. Listopada 2010, 20:13 »
bolje ovako.

--muki--

« Odgovori #129 u: 17. Listopada 2010, 21:47 »
hvala :)

--muki--

« Odgovori #130 u: 22. Listopada 2010, 16:24 »
zavrseno :)

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #131 u: 22. Listopada 2010, 16:29 »
Pa ti si se opako zagrijao za tu izradu. A i ide ti.  :61:

--muki--

« Odgovori #132 u: 22. Listopada 2010, 16:40 »
pa radi se pomalo :)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #133 u: 22. Listopada 2010, 16:48 »
Zaista lepa i celokupno veoma uspela Lula.Oblik Lule i grain se nadopunjuju u harmoniji,.

Cestitam na uradku muki  :61:!
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #134 u: 22. Listopada 2010, 16:52 »
hvala :)